Modul: ”Mäta för att veta” Psykiatri Nordväst, Avdelning 131

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Arvidsjaur Kommun Britta Susann.
Advertisements

Balanserad styrning och uppföljning i Region Skåne
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Vad säger lagen? – om projekt När barn är anhöriga
Sommarbrev till föräldrar
ANGÅENDE PERSONALNEDSKÄRNING PÅ NATTEN (HELGEN) Eva och Jessica
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Vårdprevention- ett långsiktigt förbättringsarbete
Utgångspunkter/Genombrott
• Den skapande staden • Den pulserande staden • Den gemensamma staden • Den globala staden • Den balanserade staden.
En reviderad läroplan för förskolan
Fem frågor att ställa i uppföljningsarbetet
Webbkollen hemma Följ upp förbättringsåtgärder för att säkra en trygg utskrivning Intervjustödet Webbkollen hemma kan användas vid uppföljning av åtgärder.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Ny målstyrningsmodell för Värnamo kommun!
Patientsäkerhetsronder
Resultat Nattfaste-mätningar dec 2013
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Patientupplevd vårdkvalitet
Ett processinriktat arbetssätt
Välkommen till Ledardagen!
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
Hur arbetar vi och vad har vi gjort hittills?
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Mark Särskilt boende.
BPSD-registret -nuläge 24 oktober 2012
Vård- och äldreförvaltningen Vår gemensamma värdegrund
1 Landstinget Blekinge - en behovsstyrd hälso- och sjukvård - Allt vi gör har sin utgångspunkt i hälso- och sjukvårdslagen och tandvårdslagen Målet för.
Mål- och resultatstyrning
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Kan patienter ta ansvar för e-tjänster som erbjuds?
Så planerar och samverkar vi bättre för våra mest sjuka äldre
Lärandetavlor Antuna, särskilt boende Aneby kommun
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Förbättringsresan Hur kan vi använda det vi vet för att skapa ett lite bättre liv för de äldre?
Landstinget Kronoberg
Förbättringsarbete Säker utskrivning
Kvalitetsarbete med internetbehandling i reguljär vård Viktor Kaldo, leg psykolog, Docent Utvecklingsansvarig Psykiatri Sydväst.
Elisabeth Ingesson, Kalmar Läns Landstingsavdelning 097
Resultat: Vi ser en ökning av antalet tillfällen av utevistelse och promenader. Antalet boende som får erbjudande om utevistelse har ökat, under den tredje.
Meddix och samverkansrutiner
Det ständiga förbättringsarbete
Patientsäkerhetskultur
Patientsäkerhetsronder ”Executive Walk Rounds” – EWR.
Vision Västra Götaland det goda livet - ur ett medborgarperspektiv
Förskoleenkät Föräldrar 2012 Förskoleenkät – Föräldrar Enhet:Hattmakarns förskola.
Hur kan vi förstå begreppet?
Medlemsmodellen SPF 26 november Om Medlemsutveckling Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Palliativ vård och samordning
Bra planering skapar trygghet
Resultat: Mättningar som vi gör en gång i vecka respektive månad ser vi en förändring och en markant förbättring i arbetet. Personalgruppen gillar PPP.
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
Nämndplan 2015.
Ett förbättringsprojekt i Värdeforum Bättre liv för sjuka äldre -team Stockholms län- Maria Beckman Inoussa Mounira Irene Andersson coach Pernilla Fransson.
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Riskanalys i patientsäkerhetsarbete
K O S T N A D S E F F E K T I V A L Ö S N I N G A R I N O M A V A N C E R A D E E L E K T R I S K A S Y S T E M Delaktighet Vi trivs på jobbet och det.
Resultat: Mättningar som vi gör en gång i vecka respektive månad ser vi en förändring och en markant förbättring i arbetet. Personalgruppen gillar PPP.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Resultat: Antalet personcentrerade genomförandeplaner i verksamheten har ökat från 62% till 100%.. Våra kollegor har, med hjälp av ”verktygen”, fått ökad.
Välkomna till styrd helpdesk: Lek
Vårdlotsens syfte Underlätta samverkan mellan kommun och slutenvård
Min psykosociala Arbetsmiljö
Strategi för Bästa Heby
Koordinatorer för ökad skolnärvaro
Processen för Balanserad styrning - steg 2 Mätning-Mätresultat
Kvalitetsmätnining hösten 2018
Ett projekt på neurorehab Rehab Väst
Resultat från deluppföljning av Dialog och samarbete
VärNa modellen – att mäta och styra samverkan
Presentationens avskrift:

Modul: ”Mäta för att veta” Psykiatri Nordväst, Avdelning 131 Frigör tid till vård Modul: ”Mäta för att veta” Psykiatri Nordväst, Avdelning 131

Vad är vår utgångspunkt? E. Viklund©

Enhetens egna mål Utifrån enhetens egna vision/värdegrund Enhetsbaserade mätningar kopplade till visionen Varje mätning ska ha ett SMART mål Mätningarna ska täcka de fyra centrala målen, minst ett mått inom varje område.

Vår Vision Vi på avd. 131 eftersträvar att erbjuda en trygg, säker, harmonisk och välkomnande vårdmiljö. Detta gör vi genom tydliga rutiner, en välorganiserad avdelning, professionellt förhållningssätt och en intresserad och engagerad personalgrupp. Patienten skall ha en tydlig vårdplan med fokus på aktuell problematik. Då vi vill öka patientens delaktighet i vård & behandling utarbetas vårdplanen i samarbete mellan patient, omvårdnadspersonal och läkare. Vi välkomnar och uppmärksammar patientens anhöriga med särskilt fokus på barnen. Vår ambition är att verksamheten skall hålla god kvalitet och ständigt utvecklas. Vi vill skapa en trygg, stabil och stimulerande arbetsmiljö där vi kan växa.

Enhetens egna mål Utifrån enhetens egna vision/värdegrund Enhetsbaserade mätningar kopplade till visionen Varje mätning ska ha ett SMART mål

Enhetens egna mål Utifrån enhetens egna vision/värdegrund Enhetsbaserade mätningar kopplade till visionen Varje mätning ska ha ett SMART mål Mätningarna ska täcka de fyra centrala målen, minst ett mått inom varje område.

All omvårdnadspersonal Stressmätning Deltagare: All omvårdnadspersonal Läkare Timanställda Period: Mars-maj Stressmätning våren 2014

Platssituation Avdelningen har 18 platser. 19 patienter = överbelagt Avstämning 07.00 varje morgon = de senaste 24 timmarna Vem som helst kan fylla i resultatet, men vi valde den som var ute under morgonrapporten.

Självskadebeteende Genom att dagligen fylla i ett så kallat säkerhetskors mäter vi självskadebeteende på avdelningen. Grönt: Inget självskadebeteende Rött: Självskadebeteende har förekommit Målet är att minska antalet röda incidenter när projektet är avslutat. Den första mätperioden är precis avslutad och resultatet ser ni här intill.

Incidenter Hot & Våld Genom att dagligen fylla i ett så kallat säkerhetskors mäter vi hot och våld på avdelningen. Grönt: Ingen incident Gult: Ett uppenbart bullrigt och ljudligt beteende Rött: Fysiskt våld, hot mot person Målet är att minska antalet röda och gula incidenter när projektet är avslutat. Den första mätperioden är precis avslutad och resultatet ser ni här intill.

Aktivitetskartläggning: Ett verktyg för att mäta direkt patienttid Syftet är att mäta om vi lyckas städa bort ”tidsslöserier” som vi återinvesterar i tid till patienterna. Mäter direkt patienttid – den tid vi är tillsammans med patienten. Visar vad vi faktiskt gör under en arbetsdag. Hur ofta vi blir avbrutna i vårt arbete? Hur mycket förflyttar vi oss, letar efter saker och personer? En kollega följer en kollega under en 8-timmars arbetsdag. 6 st. mätningar initialt sedan uppföljning efter varje genomarbetad modul.

Vad gör personalen när de springer efter varandra och sätter streck på en lista varje minut?   Jo, de genomför en så kallad ”Aktivitetskartläggning”. Vi mäter hur mycket tid personalen spenderar på olika sysslor under ett arbetspass. Målet: Att öka andelen tid som personalen spenderar tillsammans med patienten. Gäller både sjuksköterskor och skötare.

Enkäter