Tillbaka till början… Ur ansökan: Huvudproblemet, som projektet ska bidra till att lösa, kan sammanfattas i att det inom organisationerna finns okunskap.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Är du vår nya kollega i Stockholm?
Advertisements

TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Säljutbildning Öppen utbildning Vt 2010 Utbildare: Johan Skogström Plats: Consensus Utvärderingen.
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Projektledarutbildning Steg 1 Vt 2010 Utbildare: Jesper Olsson Plats: Consensus Utvärderingen.
KOLLEGIAL HANDLEDNING REFLEKTION TILLSAMMANS I ARBETSLAG
Utvärdering Fördjupad samordnarutbildning Öppen utbildning april Utbildare: Harriet Östgren Plats: Consensus Örebro Utvärderingen är baserad.
Projektplanering med hjälp av Logiskt Ramverk (LR)
CHPS AB Stockholm Hornsgatan 180, Stockholm Hos oss får du lära dig att:  Skapa och förändra.
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Projektledarutbildning, steg 2 Öppen utbildning Vt-2010 Utbildare: Jesper Olsson Plats:
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Psykisk ohälsa, stigma och arbetsliv
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering S7 och Ehternet & Profibus Öppen utbildning 6-9 april Utbildare: Tage Strandberg Plats:
Fokusspår 5: Lokala resultat av den nationella föräldrastödssatsningen – erfarenheter från tre projekt i Västra Götalands län Från ord till handling -
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Projektmedarbetare Öppen utbildning 4/ Utbildare: Jesper Olsson Plats: Consensus.
Personalaktuellts Lönedag 2012 Marianne Carell FörsäkringsGirot
Källbystugans kvalitetsarbete
Psykisk ohälsa, stigma och arbetsliv
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Förhandlingsteknik Öppen utbildning 5/5 & 18/5, 2010 Utbildare: Anita Karlsson Plats: Consensus.
Resultat Vi kan konstatera att de framgångsfaktorer och de insatser vi genomfört gjort skillnad. Personen ifråga har fått ett jämnare humör. Enligt diagrammet.
Kristina Ekbom KEFU-dagen Min väg tillbaka Hur filmen kom till om att vara patient inom rättspsykiatrin och ett vårdutvecklingsprojekt som växte.
Hur tänka och göra som processtödjare
Barn och ungas delaktighet utifrån ett normkritiskt perspektiv •Mer än bara en bemötande fråga?
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
ERGONOMI Vad är det?.
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Nivå- Bas Ämne: Human Resources & Volontärsamordning Modul 1: Introduction till volontärsamordning DU 1.1:Introduktion till ideellt engagemang Vad är ideellt.
Kvalitetsarbete Lindängehus förskola.
Ledning och förståelse
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
Biblioteket Har du haft en bra konferens? 2.Arbetar du med webbpublicering/webbarbete? 3.Har du erfarenhet av värdegrundsarbete? 4.Ska vi börja?
Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning
Intressenter OL108A.
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Läroplansnätverk förskola
SKAPANDE SKOLA NORRLAND Kompetensutveckling för konstnärer som vill arbeta i grundskolan - ett samarbete mellan Konstkonsulenterna och AF Kultur i de 4.
Nycklarna till framgångsrik stresshantering. Anmäld dig redan idag om du …: … känner att du provat allt och vill ha ”nycklar” som verkligen fungerar …
Välkomna till Kommunikationsplanerin g Linköping 7/12.
1 Varför går jag på Hockeygym 6 Resultat +Beteendemål +Tidpunkt då de ska vara uppfyllda 5 Vision 2+3 Gruppen.
Att gå från magkänsla till faktabaserad utveckling Stöd för förskolor och skolor som vill ordna analysgrupp Metoden har utvecklats och prövats i Eu-projektet.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Date LEDARUTVECKLING Coachning Jan 2010.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Regional utveckling möter socialtjänst -lärdomar och reflektioner från utvärderingen av URBAL i Härryda kommun. Anna Johansson FoU i Väst/GR.
SKOP Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning 2011 SKOP:s arkivnummer: S21DEC11 Psykiatri PPH - Läkare, tillsvidareanställd, spec.komp.
Det professionella samtalet
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
Religionskunskap 1, 50 p. Religionskunskap 1, 50 p.
Patientsäkerhetsronder ”Executive Walk Rounds” – EWR.
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
Av: Sara, Mimmi och Salko.. I NNEHÅLLSFÖRTECKNING  Vad Är EXIT?  Historia  Fakta  Har ni lyssnat?  Facit.
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
1 Mångfald Hur leder man en arbetsgrupp som präglas av mångfald ?
Vad menas med Normkritik egentligen?
Hur lätt är det att nå oss per telefon? 0=absolut inte 10=ja, absolut.
Varumärket yrkeshögskolan – vårt gemensamma åtagande
Hur kan jag öka arbetsglädjen
Handledarutbildning för Läslyftet ht15-vt16 Handledning – Ewa Wictor
Vad har du hört under förmiddagen? Vad förefaller vara viktigt för att röra sig från kunskap om social hållbarhet till handling i frågorna? Bilda grupper.
Framtidens familjecentral
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Resultat: Under de två veckorna med schemalagda promenader har de utförts 10 dagar av 14. Välbefinnandekurvan hos de boende visar på en minskad oro och.
Fontänhögskolan En modell för utbyte av kunskap och erfarenhet - blandning av teori och praktik.
SAMTALSMETODIK – HUR NÅR JAG FRAM OCH SKAPAR KONTAKT.
Välkomna till styrd helpdesk
Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning
Tänk vad vi är bra - pedagogiska portföljer ger ringar på vattnet
SAMTALSMETODIK – HUR NÅR JAG FRAM OCH SKAPAR KONTAKT
Presentationens avskrift:

Tillbaka till början… Ur ansökan: Huvudproblemet, som projektet ska bidra till att lösa, kan sammanfattas i att det inom organisationerna finns okunskap och fördomar om minoriteter. Orsaker: Rädsla, okunskap och kunskapsbrist och omedvetenhet om kunskapsbehov Den homogena kulturen inom brandförsvaret Omgivningens föreställning och bemötande av väktare, myter blir självuppfyllande profetior. Brist på resurser (eftersom man inte ser det viktiga med att jobba med frågorna)

Projektets mål Huvudmål: Bevakningsbranschen och brandförsvaret har en yrkeskultur där människor med olika bakgrund och erfarenhet känner sig välkomna. Delmål: Alla kategorier anställda har förståelse för risker och begränsningnar med en homogen kultur och fördelarna med en öppen och inkluderande kultur. Alla kategorier anställda har genomgått utbildning och har relevant kunskap. Externa intressenter vet att organisationerna jobbar med dessa frågor.

Vad hände under vägen…? Robert Eriksson, SSBFKarl Sandberg, SBT På brandstationerna har kompetensen ökat. Samtalen, rent konkret, har förändrats, det är en annan samtalston, på många sätt. Men sen gäller det att gå från ord till handling. Om vi ska se på ledningen så har väldigt lite hänt. Vi har en helt annan kompetens idag, vi på HR-sidan känner oss tryggare, vi har en annan självbild. Rent konkret finns frågorna med i vår vardag.

Utvärderingar från utbildningstillfällen Motsvarade utbildningen som helhet dina förväntningar? 23% mycket bra, 50% bra Kommer du att kunna tillämpa kunskaperna du fick under kursen? 30% instämmer helt, 51 % instämmer delvis Har du fått bättre förståelse för begreppet mångfald? 34% instämmer helt, 45 % instämmer delvis Skulle du rekommendera utbildningen till någon annan? 86% svarar ja

Utvärderingar från utbildningstillfällen Organisation SummaMåluppfyllelse SSBF % (700) SBT % (650) Summa totalt %

Viktiga faktorer för att hantera motstånd Uttalat stöd i den närmaste ledningen Information om utbildningen och dess plats i organisationen Två utbildare – en från den egna organisationen och en från ”expertorganisation” Ett pedagogiskt upplägg som inte väjer men öppnar för diskussion och reflektion

Från ord till handling – några råd på vägen… Gör en plan för implementering Var tydlig som ledning att ni vill det här och varför Att bredda mångfalden har ett signalvärde – använd det i kommunikationsstrategin för att förstärka varumärket Använd utbildarna och deras kompetens Sätt tydliga mål för mångfaldsarbetet