Seminarier | Utbildningar | Talarförmedling

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Seminarier | Utbildningar | Talarförmedling
Advertisements

Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Nulägesanalys genom frågor
- en positiv och realistisk självbild
Motivation och förändring
… som skulle arrangera en löptävling.
KOLLEGIAL HANDLEDNING REFLEKTION TILLSAMMANS I ARBETSLAG
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Vårdande/stödjande handlingar inom kommunala boenden Delrapport 7
GRUPPBEHANDLING AV SPELBEROENDE
Värdegrund 1.
Välkommen till Ungdomssamling!
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
FUNKTIONSSKATTNINGSSKALA
Servicekunskap Hur vill du jobba med boken?
Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.
Idrottspsykologi IGU tillfälle 3
SET Social Emotionell Träning
Inlärningsmiljö för att öka motivation
- Konsten att ge feed-back
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Syftet med en personlig handlingsplan
Konsten att leda sig själv
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Mindfulness – en hjälp på vägen
Vill du lära dig kort division?
Våga vara chef - en trestegsutbildning för chefer och ledare
Klok filosofi … ?.
Samma fast olika eller olika fast samma?
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.
Mental träning Mål & Motivation
Klok filosofi.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Psykologiska redskap.
Det kognitiva perspektivet (Kapitel 4)
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Vad är du för typ av person?
Skärp dig! – Hur svårt kan det vara att förändra?
Ta ställning och handla!
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
KÄNSLOR OCH SOCIALA FÄRDIGHETER – FÖRÄLDERN SOM VÄGLEDARE
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Music: Nightengale Serenade
Slappna av och må bra Barbro Bronsberg.
Kommunikation för yrkesverksamma -vad händer i mötet mellan människor?
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Motivation, Målsättningar & Gruppdynamik
Coaching –vad är det? Positiv Livskraft ©.
Introduktion till Motiverande samtal (MI)
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Kognitivt perspektiv.
Kognitiv psykologi Tänk på en situation när det gick riktigt bra för dig. Varför gick det bra? Tänk på en situation när det gick riktigt dåligt för dig.
Medveten nävaro Du kan öka din förmåga att göra det bästa av varje situation. Du minskar ditt automatiserade sätt att reagera och ökar din valfrihet och.
Idrottspsykologi.
Idrottspsykologi.
MOTIVATION.
Att inte ha någon egen agenda – aktivt lyssnade
Förändring – hot eller möjlighet?
GRUPPUTVECKLING & INDIVIDUTVECKLING
Socialpsykologi.
glädje-trygghet-kamratskap-nyfikenhet
Självutveckling Modul 6 PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624.
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
MÅLSÄTTNING - Att sätta mål för det du ska göra. VARFÖR SKA VI SÄTTA MÅL? Vet du inte vart du ska kan du inte planera vägen dit… För att nå ett bra resultat.
Vad är motivation? Vad är motivation? Drivkraften att förändra ett beteende.
Förbättra klubbkvalitet
Presentationens avskrift:

Seminarier | Utbildningar | Talarförmedling Lära för Livet Seminarier | Utbildningar | Talarförmedling

Du kan mer än du tror! – det sitter i huvudet

Vad är skillnaden som GÖR skillnaden?

Michael Södermalm Michael är certifierad mental tränare och har en masterexamen i prestationspsykologi. Mental tränare för några av våra största och mest framgångsrika idrottsstjärnor och företagsledare. Författare till Det sitter i huvudet: om viljans kraft att förändra ditt liv. .

Vad är skillnaden som GÖR skillnaden mellan individer och företag som lyckas bättre än andra? mellan de som växer med förändringar och de som stannar av? mellan de som ser fler möjligheter än problem? mellan de som vinner oftare än förlorar? mellan de som är mer positiva än negativa? mellan de som är mer proaktiva än inaktiva? mellan de som styr händelserna mer än blir händelsestyrda?

Livskurvan Toppen / Flyt / Pleasure Botten / Oflyt / Pain ”Put yourself in a pleasurable state of mind as often as possible. Because pain will come anyway.”

Gain pleasure / Avoid pain Människor gör det de gör av två skäl: För att erhålla tillfredsställelse För att undvika smärta

Att bryta invanda mönster DÅ NU SEDAN Det du tänker om dig själv och framtiden här och nu styrs mycket av dina minnen och bilder ur ditt förflutna. Du måste skapa nya minnen av ”sedan” redan nu. Framgång är förmågan att hantera och bemästra motgångar. Allt du tränar på X antal gånger, går så småningom automatiskt.

Skilj på egenvärde & prestationsvärde Det finns alltid en orsak bakom varje beteende. Ditt beteende är uppdelat i två delar: Är = din självkänsla, ditt egenvärde Gör = ditt självförtroende, prestationsvärde Ge aldrig negativ feedback på en människas ”är”.

Michaels fem verktyg:

1. Se det du vill se! Styr dina tankar mot den destination du vill. Visualisera mer av det du vill ska hända. Var kongruent! Se till att dina tankar, kroppsspråk och det du säger stämmer överens.

”Att vara sann i sitt tal och bestämma sig för vad man vill, egentligen!” Dalai Lama

2. Skapa ett vinnande språkbruk! Kommunicera alltid i positiva termer till och om dig själv. LST-känsla = Lugn, säker, trygg

3. Skapa tändande målbilder Sätt upp inspirerande och tändande framtids- /målbilder. Tändande i första hand, realistiska i andra hand. Målbilder ska skapa ökad lust och energi i nuet.

Lär dig någon form av avslappning/avspänning. 4. Lär dig avslappning Lär dig någon form av avslappning/avspänning.

Du blir som du umgås! Skapa ditt eget dreamteam. 5. Välj rätt umgänge! Du blir som du umgås! Skapa ditt eget dreamteam.

S M A K ! Självbild Målbild Attityd Känsla Utveckla dina SMAK-faktorer som också är skillnaden som GÖR skillnaden! Självbild Målbild Attityd Känsla

Självbildstest Uppskatta din egen självbild genom att sätta en siffra, 1-5, för att se vad du får för resultat. 5 = I alla situationer, 4 = I vissa situationer, 3 = Ibland, 2 = Sällan, 1 = Aldrig Jag har en positiv självbild Jag tror på mig själv Jag älskar mig själv för den jag är oavsett vad jag gör Jag ger mig själv erkänsla när jag gör bra saker Jag laddar mig själv med positiva ord Jag intalar mig att jag kan och att jag kommer klara av det Jag brukar utmana mig själv Jag känner mig alltid lugn, säker och trygg Jag ser alltid möjligheterna Jag är bra på att ta emot feedback Vilket resultat fick du? 50–45 poäng = Mycket bra självbild, 45–40 poäng = Bra självbild, 40–30 poäng = Medelgod självbild, 30 –20 poäng = Låg självbild, 20–10 poäng = Väldigt låg självbild

För arbetsgruppen: Motivation, vilja och drivkraft Fundera över och diskutera fem enkla steg och kom fram till hur ni lättare kan skapa en mer långsiktig motivation i gruppen. Vad är syftet med motivationen? Vad vill vi förändra och förbättra? Vad är målet? Vilka är våra önskade, tändande målbilder? Hur kopplar vi insatsen till resultatet? Belöning – vilka är lämpliga och bra belöningsformer? Kontinuitet – följ upp syfte, målsättning och tillvägagångssätt.

FLUFF! I arbetsgruppen, använd det coachande förhållningssättet FLUFF: Frågor Lyssnar aktivt Utvecklar / uppgift Feedback Firar

Det sitter i huvudet! Frågor att diskutera i gruppen Hur ser SMAK-faktorerna ut i vår grupp? Självbild, målbild, attityd, känsla? På vilket sätt väljer vi att vara lagspelare? Är våra respektive roller tydliga? Vilka handlingar hos var och en av oss skulle göra skillnad hos oss? Vilket språkbruk har vi på arbetsplatsen? Hur kan vi träna på förhållningssättet FLUFF? På vilket sätt kan ledarskapet på vår arbetsplats stödja oss i vår utveckling?

Er gemensamma Masterplan Vad önskar vi ha uppnått inom ett år från dagens datum? Sätt upp minst en tändande, tydlig och tidsbestämd målbild inom varje område. Skriv även ner delmål och gör en handlingsplan. MÅLBILD 1 _______________________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________ DELMÅL: HANDLINGSPLAN / ÅTGÄRDER _______________________________________________________________________________________________________________________________________

MÅLBILD 2 _______________________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________ DELMÅL: HANDLINGSPLAN / ÅTGÄRDER _______________________________________________________________________________________________________________________________________ MÅLBILD 3

MITT / VÅRT DREAMTEAM: _______________________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________ Detta kan jag / vi starta med redan idag: _______________________________________________________________________________________________________________________________________ Detta kan jag / vi göra mer av / ta bort / lägga till i mitt / vårt arbete:

Du är bättre än du tror! Gå från offer till skapare! Agera mer än bara reagera! Se nya möjligheter ur nya vinklingar!

Fortsätt utvecklingen! Vill du fortsätta din och företagets utveckling? Gå MEA-kursen med Michael Södermalm: Motivation – Effektivitet – Arbetsglädje Boka Michael Södermalm till ditt företag Ring oss på 08-796 60 30 Michael Södermalm

Lära för Livet talarförmedling Boka föreläsare och utbildare hos oss! Effektiv service | Kvalitetsgaranti | Mångårig expertis Manuel Knight Amelia Adamo Ola Skinnarmo Mia Skäringer

www.laraforlivet.se Kontakta oss på 08-796 60 30