Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Coaching –vad är det? Positiv Livskraft ©.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Coaching –vad är det? Positiv Livskraft ©."— Presentationens avskrift:

1 Coaching –vad är det? Positiv Livskraft ©

2 Vad är coaching? Coaching är en strategi för att hjälpa individen att växa och utvecklas. Oftast en humanistisk modell där man anser att människan har inneboende möjligheter till självförverkligande. Människan är självstyrande i sitt liv och har förmåga att ta ansvar och göra intelligenta val. Utifrån sina val skapar människan sitt eget liv. För att uppnå mognad och utveckling måste individen sätta upp tydliga mål, förstå situationen som denne befinner sig i, göra val och ha viljan att uppnå resultat.

3 Grow modellen Så här ser den ut

4 GROW 1. Målsättning 2. Diagnos 3. Val 4. Vilja till handling

5 1. målsättning Goal

6 Fas 1. målsättning – vilket är ditt mål?
Består av tre delar: 1. Långsiktigt mål, exempelvis något som man drömmer om att göra i framtiden. 2. Kortsiktigt mål, som är specifikt och kan mätas. Samt Formulera målet för den aktuella dagen: - Vad vill du få ut av den här dagen?

7 2. diagnos Reality

8 Fas 2. Hur ser din situation ut?
Vad vill du ändra på?

9 3. Val Options

10 Fas 3. vilka valmöjligheter har du?
Skriv ner alla alternativ du kan komma på och när du tror att du inte kan komma på fler, ska du fundera lite till på ytterligare ett alternativ. OBS! absolut förbjudet är NEGATIVA YTTRINGAR SOM: ”Det här klarar vi aldrig!” ”Det kommer att kosta för mycket!” ”Det kommer att ta för lång tid!” ”Vi har försökt förut!” ”Vi har aldrig försökt det här!”

11 4. Vilja till handling Will

12 Fas 4. vad ska du välja? Svara på frågor: Vad är det som ska göras?
Leder det här fram till våra mål? Vem ska göra det? När ska det göras? Vilka inre och yttre hinder kommer vi att möta? Vilket stöd behöver vi och hur ska vi få detta stöd? Rangordna på en skala från 1(lågt) till 10 (högt) sannolikheten att du kommer att genomföra det vi kommit överens om.


Ladda ner ppt "Coaching –vad är det? Positiv Livskraft ©."

Liknande presentationer


Google-annonser