Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Reklampåverkan Reklam påverkar även om vi inte tror det.
Advertisements

4a Lussar för pensionärer, i Stortorp och i Medborgarplatsen
Snabbguide och tips.
Det första du bör göra är att rita horisonten
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Stockholm Selections Stockholms Södra Skärgård
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Bildspel om våra fjärilslarver
VI SKA GÖRA DET BÄSTA LUCIATÅGET NÅGONSIN!
Sagostig – sagoäventyr På Viaskolan i Nynäshamn ”finns” ett Viatroll.
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Vi karlar får alltid höra om “reglerna” som gäller från våra kvinnor
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
Lucia -12 Vi ska göra världens bästa Luciakonsert
Hans och Greta.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Jordens processer som formar jordytan
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Hinduism - Indiens religion -
Åhoj! På sista tiden har vi varit fångar i Puerto de Mogan på södra Gran Canaria. Det har varit en upplevelse på sitt sätt… Bläddra med pilarna.
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.
Kan du omvandla 80 km/h till m/s?
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”- Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland.
Inledning Vi har valt mikrovågsugnen som tekniskpryl.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Kronologiskt: Här kommer nästa bildspel: Canouan och Mustique är mindre öar och St Vincent är den största, själva huvudön, i Grenadinerna.
Judendomen.
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
När blir ett ord svenskt då?
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.
Hur får jag använda digitalt material i min undervisning?
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
6-årskören ”En förtrollad natt” Klicka för att fortsätta.
Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2.
Skeppohoj! Här kommer ett bildspel igen. Nu har vi tagit oss upp till Antigua där det denna vecka är Antigua Classic Yacht Regatta. Massor med fina båtar.
Vintern kall och grå Sitter och fryser så, så Djuren sover då
David Christensson Rymden.
Rymden Bilder: Clipart
Järv Timmy Svensson 2012.
Vi karlar får alltid höra om “reglerna” som gäller från våra kvinnor. Här följer nu några regler från oss karlar.
Tungt och lätt… varmt och kallt.
Gotland Gotland har ett gutefår på sitt landskapsvapen. Det finns många gutefår på Gotland.
Avresan Stenungsund – Göteborg Äntligen ger vi oss av på våran efterlängtade resa. 10:30 släpper vi förtöjningarna från Steungsund. Första.
LAND I SIKTE!!! Efter 28 långa dagar till havs är vi äntligen framme i Karibien och här kommer storyn om hur vi tog oss hit.
Tryck på F5 för att börja. ”Klicka” sedan för att fortsätta.
Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Bildspel nummer 2 Håll i dig, här kommer det!. Bateau Bay på nordöstra Tobago. Här blev vi liggande ungefär en vecka. Shipwreck Bar Kanonsnorkling Mare.
Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta.
Den magiska dörren.
Italien Fakta om italien.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Linné delade in djuren och växterna
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Nu lär vi oss lite om likheter och skillnader mellan språken!
Hej å hå! Här kommer en hälsning från Martinique. Här är allt väl. Vi har haft våra föräldrar på besök några dagar och tillsammans med dem utforskat de.
Text av Emran Safi Myskoxe.
Egypten.
Av: Elina Räv.
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
MANETER Maneterna tillhör nässeldjuret. Dom simmar långsamt men oftast glider dom runt med havströmmarna. Därför kan dom dyka upp i stora mängder. I Sverige.
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
Av: Linus, Clara och Agnes!
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
Ekorren.
Presentationens avskrift:

Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney Bay i norr. Här kommer några bilder.

Soufriere, namnet är en fransk lämning från förra århundradet någon gång. St Lucia är numer en egen nation. Det är väldigt grönt och lummigt till skillnad mot öarna längre söderut.

Vi ankrar ett par dagar mellan Gros Piton och Petit Piton. Pittångerna, som vi kallar dem, är St Lucias tydligaste landmärke och de har bl.a. gett namn åt det lokala ölet. Hela området är en skyddad ”Marin Park” och det är väldigt pampigt att ha dessa bjässar som grannar. 750 m 800 m Petit Piton Gros Piton Ankrade båtar

Pittångerna är ett världsarv. Vi börjar tappa räkningen på alla världsarv vi sett under resan…

En dag ger vi oss ut för att utforska omgivningarna. Det är vackert men oj så varmt det är. Först klättrar vi 200 höjdmeter för att komma ut ur viken. Sedan klättrar vi alla 200 höjdmetrarna ner till vattnet på andra sidan innan vägen åter svänger uppåt och bjuder på 300 nya och fräscha höjdmetrar. Puh!!!

Så småningom kommer vi fram till St Lucias aktiva vulkan. Världens enda ”Drive In vulkan” som det heter i reklamen. Det puttrar och pyser och luktar svavel. Bubbel

Inne i Soufriere finns en fin botanisk trädgård.

Jättestora och vackra blommor. Den ena underligare än den andra. Små små kolibrier finns det också gott om.

Längst in i trädgården hittar man Diamond Falls. Här rycker Stålmannen upp en orkidé till Lois Lane i filmen Superman II. Inte klokt vad man får se va… När vi tröttnat på Soufriere med omgivningar kastar vi loss och drar vidare norrut mot Marigot Bay.

Vi kommer fram precis när mörkret faller.

Marigot Bay i dagsljus. Man får väl säga att det är ganska så vackert även här. Palmer MARE

Palmer, skugga och en hink med is och Pittånger kan väl få vem som helst på gott humör.

Enkelt boende men bra läge mitt i Marigot Bay! Så går det om man lämnar jollen under bryggan vid lågvatten!

Nu har vi flyttat upp till Rodney Bay på norra delen av ön. Vi står uppe på en av knölarna på Pigeon Island och spanar ut över den stora viken och lagunen. MARE ligger i lagunen. MARE

Pigeon Island är en gammal brittisk besättning. Anna funderar på om hon ska bränna iväg en kanonkula på fransmännen i förebyggande syfte. Det är nämligen dit vi är på väg nu. Mot Martinique. Vi hörs! Utsikt söderut mot den lägre av de två topparna. Huvudstaden Castries ligger i närheten.