Nystart av teamtandvård på ftv Kramfors

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

easyresearch. se/s. asp Varför?
Välkommen till sluta röka för gott! SLUTA RÖKA Dokumenterat hög effekt i kliniska tester DEMO.
1. Identifiering av problem i uppstarten •Stort rop efter hjälp och samarbete av och med psykiatrin. •Önskan om att få tillträde/komma åt gruppverksamheterna.
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Patientenkät sommaren -13
Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Sammanhållen hemsjukvård i Gävleborg Stöd för förändringskommunikation
Lönar det sig med utbildning?
Ulla Forsberg Marco Suares Fårdala skola, Tyresö kommun
Problemsnack eller bygga lösningar.
TEAMARBETE Ref. Boken om Team LF 2004.
Familjebaserad korttidsintervention inom barn- och ungdomspsykiatrin •Telefonsamtalet • Brevet •Samtalet •Utvärdering.
Tandsköterskans roll i tandvårdens kvalitetsarbete
BILD 1-20 Idag Varför ska barn komma till tals? Kaffe Vad behövs? (Vilka förutsättningar?) Hur kan det gå till? Barnperspektiv och barnets eget.
Laterna Compact Booking Saknar du ett bra bokningssystem? Pröva det här! Lättanvänt Flexibelt Pålitligt.
Med hänsyn till de sju funktionernas dysfunktion
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Hur låg vi till i början av 2011 med revisionerna?
Folktandvården Övertorneå Jessica Brännvall
Hur Solo-group konceptet kan effektivisera teamtandvården
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Hur gör vi tandvården (mer) hälsoinriktad?
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
Välkommen till Ledardagen!
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
Information till föräldrar Madenskolan Hösten 2014
Pict-O-Stat - ett enkätverktyg för LSS verksamheter
Leda känslomässigt krävande arbete i äldreomsorgen
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Göteborg Distriktlagsverksamhet. Varför är vi här? INSPIRERA!! VINNA TV-PUCKEN!!
Detta är God Vård.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
VÄLKOMMNA.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Resursgruppmöte 1:a mötet inom 3 månader
Att leda inom skolans värld Går det? Lars Eriksson Skolan – en förmån att få leda! Ansvarsfullt att forma den unga generationen Härligt att.
Anställningsintervjun
Kunskapsöverföring och kunskapsutveckling Erfarenheter från Uppsala stadsbibliotek.
PA1201 Projektarbete 100 p.
NU-sjukvården. Tiderna förändras Krav och förväntningar ändras samtidigt som sjukvården utvecklas och förändras. Det är dags att tänka nytt.
Riskanalys koloncancer ---- Patientmedverkan i riskanalys
Vem är jag, Vem är du?.
Västernorrlandsmodellen används för att lyssna till barn som brukare
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Ett sätt att locka unga kompetenser till offentlig verksamhet
1. Genomför enkäten och redovisa resultatet 4. Vid vilka tillfällen fungerar bra eller hyfsat bra redan idag? Vad är det som gör att det funkar vid dessa.
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Framtidskartläggning
Ett exempel från Falu kommun på gruvrisskolan 2014 Upplägg En person utsågs inom kosten som skulle arbeta med projektet. Viktigt var att personen hade.
Mall för kommunikationsplan. Den här mallen för kommunikationsplan är till för er som arbetar införandet av webbtidbok och andra e-tjänster. Väl planerad.
Triagering och psykosociala team workshop 18 oktober
Förändringsarbete Bo Ahrenfelt
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Heby kommuns kvalitetspolicy
Elevråd på Sfi. Hur fungerar det?
Omställningen av hälso- och sjukvården
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Hälsofrämjande arbete på Vårdcentralen Domnarvet
Spridning av säkrare praxis
Vi står inför en stor digital förändring som ger oss nya möjligheter att skapa en smartare välfärd. Utbildningen "Att leda digital förändring” syftar till.
Den här presentationen innehåller:
Presentationens avskrift:

Nystart av teamtandvård på ftv Kramfors Lotta Lundin

Historik Började arbeta med teamtandvård redan 1997 Personal med mycket utbildning Teamarbetet har runnit ut i sanden pga tdl som slutat samt svårt med rekrytering

Hur ser det ut idag Inte alla team arbetar delegerat De som delegerar arbetar lite med us pass samt lagningspass Mycket kompetens som inte används Personalsituationen börjar att stabiliseras

Varför vill vi göra en omstart av teamtandvård Arbeta mer effektivt Roligare arbete för alla Större inblick i hela behandlingen för alla yrkeskategorier Samarbete som gör att alla känner sig delaktig Behandla fler patienter Arbeta på toppen av sin kompetens

Målet för arbetet med teamtandvård Ett mer effektivt arbete där alla resurser tas om hand på bästa möjliga sätt Bättre omhändertagande av patienten Att all personal känner sig delaktig och ansvarstagande över behandlingen Mer tid till de patienter med stort vårdbehov.

Hur ska vi lägga upp förändringsarbetet Har haft planeringsdagar där vi diskuterat teamtandvård Alla positiva till att prova Frivilligt arbetssätt Kan arbeta med team på olika nivåer, skall kännas bra för alla Varje medarbetare måste vara bekväm med de nya arbetsuppgifterna

Viktigt att tänka på innan starten av teamtandvård Förutsättningar för arbete i team måste skapas tex utbildningar för de som behöver. Kartläggning över vilken kompetens som redan finns och vad som kan komma att behövas Vad kan vi göra för internutbildningar på kliniken Vad vill tandläkarna delegera

Viktigt med tydlighet vad alla har för förväntningar och vad alla har för kompetens Senare bör team kunna sättas ihop för att kunna arbeta i teampass, man kanske kan byta team vissa tider för att kunna delta i team.

Vad gör vi nu Börjat med us pass Har även börjat med lagningspass för de som känner att de vill Jourpass har startats upp, alla tdl är med Har inte hunnit satt ihop tydliga listor på kompetensen som finns men detta skall göras Viktigaste just nu är att få tidboksplaneringen att fungera

Tidboken! Viktigaste parametern för ett lyckat teampass Försöker komma på ett sätt att boka som passar för varje team Man måste själv känna vilka patienter som passar för teampass Frisktandvårdspatienter passar bra i teamarbete Bestämma hur man skall göra vid åb och ub på teampass

Hur skall vi utvärdera arbetet Möte till våren för att utvärdera höstens arbete med us pass samt jourpass Göra en kartläggning på vilken kompetens man saknat och utforma utbildningar efter detta Vad tycker medarbetarna om detta arbetsätt Är fler intresserade av att hoppa på?

Viktigaste av allt är att ha en positiv attityd till arbetet och att inse att en förändring i verksamheten måste få ta tid att genomföra Måste misslyckas för att lära sig vad som är lyckat

Tack för mig!