Lönar det sig med utbildning?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Det första du bör göra är att rita horisonten
Advertisements

Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Allas rätt till toalett
Kvalitetsprojekt för handledning av läkarkandidater i Termin 8
Arvidsjaur Kommun Britta Susann.
Resultat Det som framkom i mätningarna var att aktiviteter som är omtyckta (bl.a. musik, gymnastik) av boende gör att fler stannar kvar i salongen och.
Användande av hjärt-EKO på intensivvårdsavdelningar i Sverige
Barnanpassad utredning
Patientenkät sommaren -13
Bensinpris God dag, Jag har hört, Att bensinpriset kan inom den närmaste framtiden komma upp till Sek 17,00.
Solanderskolan presenterar
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering S7 och Ehternet & Profibus Öppen utbildning 6-9 april Utbildare: Tage Strandberg Plats:
Samtalet På Arbetsplatsen.
Nystart av teamtandvård på ftv Kramfors
Förbättrad livskvalitet och arbetssituation på Resmilans Servicehus
- Hur vet vi om vi har lyckats?
Inlärningsmiljö för att öka motivation
Syftet med en personlig handlingsplan
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
Detta är en presentation tänkt att användas som information till vårdpersonal där enheten planerat att starta med Mina vårdkontakter. Gör så här: 1. Skriv.
Platsteamsresultat Team Marita/Skene dialysen 2008.
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
BHV studie om prevention av lägesbetingad skallasymmetri
Fördröjt återbesök efter tumör i ett öga
Klarspråkskristallen 2010 – vad hände sedan?
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Mark Särskilt boende.
Livskvalitet hos anhöriga som vårdar en äldre närstående med inkontinens “Det var inte så här jag hade tänk mig livet” Gunnel Andersson, Med dr, uroterapeut,
Växjö 1 Gustav, Petra, Christer, Pernilla, Elisabeth
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hammarö Särskilt boende.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Informationsöverföring mellan kommun och landsting - en tryggare väg för Linnea.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Novus Unga om vården Vårdförbundet Lina Lidell 1718.
Logoped Lena Nilsson Logoped Elin Berglund
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
Elisabeth Ingesson, Kalmar Läns Landstingsavdelning 097
Så tycker småföretagarna om Kassaregisterlagen …eller historien om riktigt kassa register Undersökning FöretagarFörbundets webbpanel oktober 2009.
MÄVA Akutmottagningen NÄL
SKL Sveriges kommuner och landsting
Tingsryd/Alvesta MedlemmarDistriktssköterska Sjuksköterska hemsjukvård Biståndshandläggare Läkare medicinklinik.
Webbenkäter År 2009 och Om webbenkäterna  Började användas 2007 Postop 8v och 1år nov 2007 Hälsodeklaration mars 2008  25 av 44 kliniker använde.
Linnea 9 En säkrare medicinering med Warfarin för Linnea Patientnära analys med CoaguChek xs pro i hemsjukvården Linda Strand- sjuksköterska i hemsjukvården.
NKI nr 2 november 2014 Alingsås lasarett.
NKI nr 2 november 2014 Närhälsan. REGIONSERVICEREGIONSERVICE Genomförande Webbenkät med 2-3 påminnelser Sjukhusförvaltningar, NH, FTV, H&H och Regionservice.
Västernorrlandsmodellen används för att lyssna till barn som brukare
Bra planering skapar trygghet
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
Ett förbättringsprojekt i Värdeforum Bättre liv för sjuka äldre -team Stockholms län- Maria Beckman Inoussa Mounira Irene Andersson coach Pernilla Fransson.
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
Resultat: Mättningar som vi gör en gång i vecka respektive månad ser vi en förändring och en markant förbättring i arbetet. Personalgruppen gillar PPP.
Resultat : Under baslinjemätningen blev det extra tydligt för oss att det är många av våra gäster som inte äter den lagade maten (de gula stolparna). Det.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Träff 13 Välkomna!.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2019
Presentationens avskrift:

Lönar det sig med utbildning? Rose-Marie Adler, uro- stomi- och tarmterapeut

Enkät

Utbildningsinsatser 2010 Totalt utbildade under året 1615 Fortbildning till kommunen 1216 personer 236 sjusköterskor 980 vård och omsorgspersonal varav 169 från hemsjukvård Fortbildning till primärvård och sjukhus 124 deltagare (sjuksköterskor, uroterapeuter och läkare) Utbildning på högskola 275 deltagare

Metod Inom 4 veckor efter utbildningen är det bra om deltagarna har kommit igång med att utreda någon patient. Uppföljningsenkät skickas tillbaka 3 - 6 månader efter utbildningstillfället. Jag försöker återkoppla och frågar hur det går

Metod Göra mätningar under två dygn Läsa igenom vårt vårdprogram, riktlinjer och manual Använda våra blanketter som finns på vår hemsidan Införskaffa våg Börja med en till två patienter per avdelning Förbereda patienten på vad som skall göras - mäta dryck - mäta urin - väga skydd

Resultat Vi gör nu alltid inkontinens anamnes på inflyttade patienter Ökad livskvalitet för två vårdtagare, stora förändringar eftersom de ej behöver ”blöja” längre. Välanpassat inkontinens skydd. Bekvämt när skyddet inte är större än nödvändigt Mindre ”blöjor” Vikten av regelbunden toalett träning gynnar patienten All personal har förståelse för att inte ha för tjocka ”blöjor” Storleken på inkontinensskydden har minskat flera storlekar

Resultat Man tänker mer på att man skall fråga och ta patienten till toa Har beställt bomullsbyxor med integrerat skydd istället för ”blöjor”. Toaträning Vi har gått igenom alla vårdtagare och provat vad som passar dom bäst. Toatränar de vårdtagare där det är möjligt. Vi har försökt hitta anledningen till inkontinensen för varje vårdtagare Blåsträning innan nytt inkontinensskydd erbjuds Nu är hela personalstyrkan involverad. Bättre samarbete/ samtal kring vilka produkter som skall användas

Resultat tarm Ger numera laxoberal droppar på morgonen Patienterna sover bättre på natten Bättre uppmärksamhet på vårdtagarnas magar

Svårigheter Att få tag i våg Mycket tyckande i personalgruppen vilket skydd patienten skall ha Vissa boende ifrågasatte utredningen speciellt då man ändrade på produkten Personalen hade svårt att acceptera förändringar Vissa patienter hade svårt att förstå och samarbeta eller komma ihåg vad som gällde Ingen kontakt med den sjuksköterska som är ansvarig Vi har ej gjort någon utredning

Kunskap Ökad kunskap har gett ett större intresse för inkontinens frågor Utbildningen fick oss att börja fundera över vårdtagarnas inkontinensprodukter och om de var rätt När man får konkreta förslag på hur man kan göra mätningar och undersökningar för att vårdtagarna skall få det så bra som möjligt blir man intresserad Vi har nu ett inkontinensråd som lägger riktlinjerna

Ja Jag tycker utbildning lönar sig

Tack !