• Presentera dig tydligt med vart du kommer ifrån eller organisation. • Ställ öppna frågor som Om du fick bestämma, hur skulle då miljö och klimatpolitiken.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Advertisements

~ Den första mobiltelefonen ~
Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Från Stormaktstid till Frihetstid
Nuläges Analys - utse en bordsvärd - utse en tidshållare - utse en sekreterare Runda Vilka framgångar ser du att ni redan har gjort i i ert projekt? Vilka.
Till nästa vecka Läs i Millennium, s och svara på följande frågor:
Psykisk ohälsa 2006Gymn åk2 1 Elever som haft huvudvärk en gång i veckan eller mer.
Elever som haft huvudvärk en gång i veckan eller mer
VÅRDFÖRBUNDET 2007.
Årskurs 8 Entréskolan vt 2013
DAGENS LEKTION Dagens ”Varför är ni här?” Filmvisning av Älskade kött
GYMNASIESÄRSKOLA GYMNASIE SÄRSKOLANS MATEMATIK NATURKUNSKAP
Samtalet På Arbetsplatsen.
Så gör du.  Namn  Arbetsplats/Yrke  Fritidsintresse   En bra bok/film 5 SNABBA Kaffe – The Bil –
Praktisk arbetslivsorientering
Intervju inför ViV-projektet.
Om vi fick bestämma. För, med & av unga Vad är en ungdom?
Övning nationella prov svenska
Att samtala med ungdomar om tobak
Så styrs Sverige.
Novus Allmänheten om psykisk hälsa September
Kontraster.
Demokrati och hur Sverige styrs
Imorgon tänkte jag bjuda på något gott att äta. Ni får välja
Riksdagens uppgifter! Riksdagen beslutar om lagar i Sverige
Inför provet.. Här får du lite hjälp med vad du ska träna på och vad du kan ha med på din stödlapp. Provet är till för att mäta dina kunskaper om hur Sverige.
Av: Johan, Adam och Caroline =)
Vänsterpartiet Hans Linde 6 mars Vänsterpartiets Hbtq-politik inför valet 2014.
Vilken ska bort. Fundera TYST och skriv ert svar i skrivboken
Det beskrivs i författningen, alltså de fyra grundlagarna.
Mara Cerqueiro Bybrant – 3 och 8 november 2010
Frihetstiden
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
SÅ STYRS SVERIGE.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Slutmätningar vs valresultat
Regering.
Riksdag.
Mål:  Börja arbeta med grundkursen i demokrati.  Avsluta arbetet med I Stormens öga (9.00). Metod:  Enskilt arbete med frågor om demokrati.  Diskutera.
Vem är det som bestämmer?
Framtidens löner. Vi bygger framtidens löner Vi vill: Ständigt förbättra lönevillkoren på vår arbetsplats Vi som medlemmar bestämmer hur Ta chansen att.
Hälsopedagogik- Vad är det ?
… …. D e t v a s å h ä r d e t b ö r j a d e. Å r e t v a r M a n v i l l e a t t u n g d o m a r n a s m ö j l i g h e t e r t i l l a t t p.
Hur styrs Sverige? Sverige styrs på tre nivåer.
Hur gör UNF skillnad i politiken?
Viktiga ord och begrepp
Marknadsundersökning bland konferensdeltagarna Konferensdeltagarna fick vid registreringen ett antal frågor som de skulle besvara genom att sätta en färgad.
Lärande samtal Utse en gruppledare som leder samtalet och håller tiden
Så styrs Sverige.
Hej. Allt är inte så lätt som det låter Även om man är vuxen och har förstått, är det inte säkert att man gör som man blir tillsagd.
Att inte ha någon egen agenda – aktivt lyssnade
Vem är jag, Vem är du?.
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Grekerna.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Frihetstiden
Ge och ta konstruktiv, förstärkande och utvecklande feedback
Socialpsykologi.
SAMTALSMETODIK – HUR NÅR JAG FRAM OCH SKAPAR KONTAKT.
Riksdagen- 349 personer från åtta partier. Stiftar lagar. Bestämmer kring inkomster/utgifter. Kontrollerar regeringen.
Varför behöver vi politik?
En lättläst sajt om politik
Argumenterande tal i en np-version
Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.
Tidningens historia.
”Ester Arg och Daisy Galej” och Babblarna
Prata politik - även efter Skolval 2019 Skolval 2019 är över och nu börjar det viktiga efterarbetet. Hur gick det? Vilka tankar finns i klassrummet efter.
Presentationens avskrift:

• Presentera dig tydligt med vart du kommer ifrån eller organisation. • Ställ öppna frågor som Om du fick bestämma, hur skulle då miljö och klimatpolitiken ändras? eller Tycker du att det finns skäl att känna oro? • Avsluta med att sammanfatta ert samtal: Så du menar alltså… Idag använder vi vår demokratiska rätt att ringa till våra politiker och berätta vilka frågor som vi tycker är viktigast. I förra veckan släpptes en ny klimatrapport som bekräftar att det är människan som är ansvarig för klimatförändringarna. Ring och fråga politikerna vad de tänker göra! • Växel för Fredrik Reinfeldt (m) och Lena Ek (c): • • sv/ledamoter-partier/ sv/ledamoter-partier/ • Presentera dig tydligt med vart du kommer ifrån eller organisation. • Ställ öppna frågor som Om du fick bestämma, hur skulle då miljö och klimatpolitiken ändras? eller Tycker du att det finns skäl att känna oro? • Avsluta med att sammanfatta ert samtal: Så du menar alltså… Idag använder vi vår demokratiska rätt att ringa till våra politiker och berätta vilka frågor som vi tycker är viktigast. I förra veckan släpptes en ny klimatrapport som bekräftar att det är människan som är ansvarig för klimatförändringarna. Ring och fråga politikerna vad de tänker göra! • Växel för Fredrik Reinfeldt (m) och Lena Ek (c): • • sv/ledamoter-partier/ sv/ledamoter-partier/ • Presentera dig tydligt med vart du kommer ifrån eller organisation. • Ställ öppna frågor som Om du fick bestämma, hur skulle då miljö och klimatpolitiken ändras? eller Tycker du att det finns skäl att känna oro? • Avsluta med att sammanfatta ert samtal: Så du menar alltså… Idag använder vi vår demokratiska rätt att ringa till våra politiker och berätta vilka frågor som vi tycker är viktigast. I förra veckan släpptes en ny klimatrapport som bekräftar att det är människan som är ansvarig för klimatförändringarna. Ring och fråga politikerna vad de tänker göra! • Växel för Fredrik Reinfeldt (m) och Lena Ek (c): • • sv/ledamoter-partier/ sv/ledamoter-partier/ • Presentera dig tydligt med vart du kommer ifrån eller organisation. • Ställ öppna frågor som Om du fick bestämma, hur skulle då miljö och klimatpolitiken ändras? eller Tycker du att det finns skäl att känna oro? • Avsluta med att sammanfatta ert samtal: Så du menar alltså… Idag använder vi vår demokratiska rätt att ringa till våra politiker och berätta vilka frågor som vi tycker är viktigast. I förra veckan släpptes en ny klimatrapport som bekräftar att det är människan som är ansvarig för klimatförändringarna. Ring och fråga politikerna vad de tänker göra! • Växel för Fredrik Reinfeldt (m) och Lena Ek (c): • • sv/ledamoter-partier/ sv/ledamoter-partier/ Registrera på: Registrera på: Registrera på: Registrera på: