Jag hade memorerat numret från svararen och skulle precis ringa kunden när Bengt kom förbi och frågade om lunchplaner. Jag sa till Bengt att jag var tvungen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
Advertisements

Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
A survey with a focus on periodontology.
Nulägesanalys genom frågor
Kongress 2014 Vi utveck lar människor och industri Delfrågor i häftet Vår arbetsplats.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Säljutbildning Öppen utbildning Vt 2010 Utbildare: Johan Skogström Plats: Consensus Utvärderingen.
Delaktighet i ett patientperspektiv. Bakgrund •Resultat patientenkät 2011 –25% kände sig inte delaktiga –25-40% var inte nöjda med information om sjukdom.
Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,
Patientenkät sommaren -13
SSQ 5.6 sida 1 De följande frågorna gäller din förmåga och dina upplevelser i samband med att höra och lyssna i olika situationer. För varje fråga ska.
IT-stress.
Wikinggruppen Presentation av ”WIKING SMS” – Effektivisera din verksamhet.
Syo PRAO ver. 3.0 Välkommen till presentationen av Syo PRAO Vi kommer att gå igenom de flesta funktionerna i Syo PRAO.
Krokodilens förskola Storyline vt-08
Kollektivavtalet.
Välkommen till föreläsning om hur man kan söka sommarjobb
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
Marknadsföring Bertil Grenströmer.
Samtalet På Arbetsplatsen.
Praktisk arbetslivsorientering
Ergonomi.
® BrucElvis Gå vidare genom att klicka på musen !
Patient vistades ensam i sjukhusets
Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.
Det va en gång en katt och hund del 1
Mamut Business Software 9.0 Nyheter & Försäljningsargument
Intranät – inte för alla?
Intervju inför ViV-projektet.
Med hänsyn till de sju funktionernas dysfunktion
Det industriella genombrottet
Trygghetsstiftelsen, TSn Starta-eget-stöd 2011 Projektledare: Stig Holmer och May-Britt Bergström
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Klok filosofi … ?.
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Röd & Grön Zon I RÖD ZON Pratar jag till … DIG! I GRÖN ZON
ATTRAKTIVARE ARBETSGIVARE
Sandwich låglaktos Vår nya målgrupp. Du lär dig av chefen Sälj mycket. Bearbeta befintliga kunder. Öka yta. Vi är bäst. Och sådan saker.
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
SNACKA OM LÖNEÖKNING! En föreläsning om vad som
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Att rita en instruktion
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Kommunikation för yrkesverksamma -vad händer i mötet mellan människor?
Erbjudande: kilo på fem dagar kilo på tre dagar. (Ej nybörjare) kilo på en dag! (Obs! endast för proffs)
ETT BETEENDE PRÄGLAT AV HOT OCH/ELLER VÅLD.
INNOVATION VAD ÄR DET OCH NÄR SKALL MAN HA DET?. Tyvärr är vi offer för ”Innoflation” där allt vi gör kallas för innovation och i och med det blir begreppet.
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Medarbetarundersökning 2012
Kognitiv psykologi Tänk på en situation när det gick riktigt bra för dig. Varför gick det bra? Tänk på en situation när det gick riktigt dåligt för dig.
Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling.
Ledarskap - Kompetens – Delaktighet
Vad är det styr hur du mår på din arbetsplats?
BILD 1 1. Frågeställningar - underlag för diskussion med offentliga myndigheter Hur ser arbetskraftsförsörjningen ut i er kommun under de närmaste 20 åren?
Att inte ha någon egen agenda – aktivt lyssnade
Hej och välkommen! Presentation av projektledare, ansvarig chef och alla i projektgruppen Namn, funktion och exempel på vad som är roligt med jobbet Praktiska.
Attraktiv Hemtjänst Deluppdrag Införa välfärdsteknologi Max Domaradzki.
Arbetsmiljöarbete Service- och bemötande
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Välkommen! Nya Regionens hus I Göteborg. Aktivitetsbaserad arbetsplats.
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund Hur får vi Lantbrukarna att ”nappa” på det vi erbjuder?
Aktivitetsbaserad arbetsplats
Synliggör synsätt som styr och stör - Fördjupning
Kognitiv ergonomi på arbetsplatsen
Presentationens avskrift:

Jag hade memorerat numret från svararen och skulle precis ringa kunden när Bengt kom förbi och frågade om lunchplaner. Jag sa till Bengt att jag var tvungen att ringa ett samtal först. Sen hade numret helt fallit ur minnet, jag fick ringa upp svararen igen. När jag slagit första siffrorna till kunden kom chefen och ställde sig bredvid. Jag lade på luren och han frågade ”Är du upptagen?”. Nej, det är ok, svarade jag Efter ett kort samtal om mitt senaste projekt undrade han om jag hade ringt kunden. -Jag har inte hunnit, sa jag med dåligt samvete När jag nu ringde upp svararen igen (skrev upp numret den här gången) pekade Bengt otåligt på klockan från entrén. Då tänkte jag: Man skulle ha eget rum så man kunde stänga om sig ibland!

Hur har ni det hos er? BIZZYSTICK® Sitter ni i kontorslandskap på ert företag? Finns det missnöje hos personalen med att sitta i landskap pga av störande moment? Saknar du en dörr att stänga om dig när du vill arbeta ostört? Vill du öka produktiviteten och effektiviteten på arbete som utförs av kontorspersonalen?

Harmoni i kontorslandskapet BIZZYSTICK® Harmoni i kontorslandskapet

Arbetsmiljö i kontorslandskap BIZZYSTICK® Oönskat tal i kontorslandskap är det som stör oss mest ”Man har uppmätt ökade halter av stresshormoner bland dem som arbetar i öppna kontorslandskap” Evans, Johnson, 2000 ”Ovidkommande tal är påtagligt distraherande och är på många arbetsplatser det mest störande ljudet. Det blir särskilt störande när man arbetar med en uppgift som är av verbal karaktär. Det ovidkommande talets ljudnivå är här av begränsad betydelse, så länge det går att uppfatta.” Arbetsmiljöverket (AFS 2005:16) ”I en gemensam lokal är det svårare att hitta en ljusnivå och ett rumsklimat som passar alla. I ett enskilt rum kan man bättre anpassa ljud, ljus och rumsklimat till den som där har sin arbetsplats. Människor har även olika behov av enskildhet och ”eget revir” där man kan få utforma sin egen arbetsplats.” O´Neill, Carayon, 1993 När vi satt i egna rum kunde vi stänga dörren om oss när vi inte ville bli störda

Ersätter den stängda dörren BIZZYSTICK® BIZZYSTICK® är en produkt som visar att man är upptagen och på så sätt minska risken att bli utsatt för irrelevant tilltal och störande moment genom ett tydligt och accepterat sätt visa att man är upptagen BIZZYSTICK® ersätter den stängda dörren Obs: Bilden är en prototyp

Tydlighet är lönsamt BIZZYSTICK® Genom att använda BIZZYSTICK® kan du visa tydligt att du är upptagen vilket hjälper dig att: Minska stressnivån genom att du inte blir avbruten i dina arbetsuppgifter Skapar en känsla av ”rum i rummet” (s.k. revirkänsla) Underlättar för dina kollegor som nu vet om du är upptagen eller ej Kontorslandskap brukar motiveras av att det ska vara billigare än med egna kontor. Det finns mycket som tyder på att företagen får betala med lägre produktivitet och stressade medarbetare om man inte har respekt för den skillnaden i arbetsmiljö detta verkligen innebär. Ambitionen med BIZZYSTICK® är att hjälpa företag att motverka detta. En investering i BIZZYSTICK® ska vara lönsam.

Undvik ”Babels torn” BIZZYSTICK® BIZZYSTICK® måste användas på ett strukturerat sätt, företrädesvis styrt av personalavdelningen på företaget. Det räcker inte med att ett fåtal anställda eller en enskild avdelning använder BIZZYSTICK®, det måste bli en företagsstandard för att fungera effektivt. Annars riskerar företaget ett Babels torn där man talar olika språk. Vanliga metoder som har uppstått den senaste tiden är: Diverse signalsystem såsom flaggor och mössor Lyssna på musik Hörselskydd Eftersom dessa metoder inte är vedertagna standarder fungerar de bara i den närmaste kretsen.

Så använder du BIZZYSTICK® BIZZYSTICK® fästs på datorskärmen. När du är tillgänglig är BIZZYSTICK® i nedfällt läge diskret och smälter samman med din datorskärm. När du är upptagen aktiveras BIZZYSTICK® enkelt och ljudlöst med en enkel handrörelse.

Kontakt BIZZYSTICK® BIZZYSTICK® har utvecklats av Akilla Innovation HB i samarbete med Almi Företagspartner i Stockholm. BIZZYSTICK® marknadsförs och säljs av Akilla Innovation HB: www.bizzystick.com Akilla Innovation HB, Org.nr. 969735-3861 Vallbostrand 29 186 50 Vallentuna www.akilla.se / info@akilla.se