4a Lussar för pensionärer, i Stortorp och i Medborgarplatsen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Svenska trubadurer Trubadur: Kan översättas: den som hittar på.
Advertisements

Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Resa till isfestivalen i Harbin januari 2012.
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Elsa Beskow.
När Ella fick plaströr i öronen
Äventyr i sjumilaskogen
Författare Josefin Berntsson År 2013
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Järnåldern För ungefär 500 år f Kr och fram till ungefär 1000 e Kr var det en tid som hette järnåldern.
Karlsson på taket av Kristine och Simon.
Den svävande kon Uppdrag >< Den svävande kon är på uppdrag till tomten och sina renar och dom lämnar paket och sen får han ett paket.
Hans och Greta.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Pronomen.
Relativa pronomen & adverb
Skagen 2004 Torsdag morgon kl.08:15 lastades bilar med både spelare och material och resan till Danmark och Skagen kunde börja. Fint väder och lugnt.
Sista badet för terminen
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
På lång fredagen lekte jag med Tilda vi möblerade om i Tildas rum sedan kollade vi på tv och sen lekte vi ute.
Utflykt till Stadshuset och Gamla Stan
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Jenny Nyström.
MITT PÅSKLOV 2012 JESPER ALLANSSON. Påskafton 7 april Mormor och morfar åkte hem till Karlstad dom hade varit här nåra dagar. När dom hade åkt hem cyklade.
Inledning Vi har valt mikrovågsugnen som tekniskpryl.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Sagan om björnen.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
Min motorcykel säsong 2011.
”Att läsa mellan raderna”
6-årskören ”En förtrollad natt” Klicka för att fortsätta.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Idag var jag och min familj förutom min pappa badade i Oasen i Kungälv. Och när vi kom dit då var mina kusiner också där och de heter Evin och Dilan och.
Satsdelar Predikat Subjekt Direkt objekt Indirekt objekt Adverbial
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
LONDON Tisdag 18 september var det äntligen dags!.
Dead By April! DBA är ett svenskt rockband från Göteborg bildat år De gav ut sitt självbetitlade debutalbum Bandets låtskrivare och producent.
Luncha och lär! hjälpverb.
Semester i Kläppen Vi och tre andra familjer åkte till Kläppen på semester. Här sitter jag och Anton i sittliften. Vi ska till baksidan av Kläppen. För.
Det var en gång en sköldpadda.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
Barn råd Ballongen 9 sep 2013 Nu är vi samlade för att ha barn råd: Dante, Felix Ugglan, Eric, Maja Björnen, Anton, Theodor Vargen och Elisabet Idag visar.
Fredag 1/5 var det dags för träningsläger. Samling kl 9 på morgonen nere på Välen och nästan alla såg pigga ut. Hyrbilarna var framkörda och 31 tjejer.
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Marcus berättar lite om sig själv
Tryck på F5 för att börja. ”Klicka” sedan för att fortsätta.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Så firade vi födelsedagar förr.
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Vi kom tvåa och trea efter tuffa matcher mot Lindome men Vilma var lika glad i alla fall… Snickarcupen.
Min födelsedag. På min födelsedag var jag hemma hos pappa
strumpmanen och superhjältarna Författare av Dan och Lotta höjen. Bilder Ingela p Arrhenius. Strumpmannen är en superhjälte han redar folk.Nästan.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Det va en gång en katt och hund del 1
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Av: Linus, Clara och Agnes!
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
stenåldern, bronsåldern och järnåldern
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Hur kan barn bli mer delaktiga genom praktiskt vardagligt socialt arbete?
Och vecka 7 BE LJUD ® BrucElvis
Presentationens avskrift:

4a Lussar för pensionärer, i Stortorp och i Medborgarplatsen Lucia 2011 4a Lussar för pensionärer, i Stortorp och i Medborgarplatsen

I tisdags åkte vi till Stortorps äldrecentrum för att lussa I tisdags åkte vi till Stortorps äldrecentrum för att lussa. Den första bilden är vid busshållplatsen här vid skolan. Vi hade med oss Mamma Mu som maskot. Hon var också Lucia. Från Stortorp åkte vi vidare med bussen. Vi tog Tunnelbanan från Farsta centrum till Medborgarplatsen. På vägen hem åkte vi med pendeltåget hela vägen. Johan, Alexander B och Arvid

Vi var på ett ålderdomshem och Lussade Vi var på ett ålderdomshem och Lussade. Alla killar var stjärngossar och alla tjejer var tärnor. Josefine var Lucia. Vi sjöng på två ställen. Först på Övervåningen, det kallas ”Kortis”, sedan där nere för dementa pensionärer. De här bilderna visar oss när vi gick upp för trappan, precis innan första föreställningen. Efter nästan varje låt frågade en gammal tant om man fick applådera men Gebe sa att man fick göra det i slutet. Melindas mamma jobbade där. Vi fick fika efteråt, en kaka, en klubba, en mandarin och saft. Gustav, Johannes, Marc och Sam

Ålderdomshemmet vi var på heter Ekgården Ålderdomshemmet vi var på heter Ekgården. Här har hela Luciatåget kommit in och sjungit Luciasången. Här berättar vi fakta om helgonet, Lucia, för alla gamla pensionärer. Clara, Marc, Edvin, Camilo, Tilde, Hanna och Markus sjöng solo i olika sånger. Theo, Agnes och David K

Vi på McDonalds När vi kom till Medborgarplatsen gick vi direkt och åt Vi på McDonalds När vi kom till Medborgarplatsen gick vi direkt och åt. Vi var på McDonalds och åt hamburgare och Chicken Mcnuggets. Vi drack Cola och mumsade på pommes frites. Då hade vi sjungit två gånger och hade ett Luciatåg kvar. Det gick ganska fort att få mat och vi satt länge där. Några hann köpa en till liten hamburgare eller något. Sedan skulle vi gå till Marcus mormors dansförening och lussa. Camilo trodde att han glömde sin mössa på donken så han och Majsen gick tillbaka och tittade. Camilo, Lily och Rodan

Björns trädgård! Efter lunchen på Mc Donalds stannade vi till vid en lekpark som ligger på Medborgarplatsen. Där lekte vi med små bilar och cyklar. Allt stod framme när vi kom. Det fanns också en klätterställning, en bandyplan med klubbor och allt. Det fanns också en stor, härlig gunga. Det fanns jättelånga bilar med flera platser och man kunde koppla på släp. Det lutade nerför så det gick fort. Ibland gick det så fort så att man trillade av. Det var jätteroligt! Det var tre toppar på klätterställningarna. Där fanns också flera, jättefina skateboardramper. I den parken hade man spelat in Mangelåten. Vi hade jätte roligt och ville inte gå vidare! Tilde, Matilda och Melinda <3 <3 <3 <3 ses senare

Vi förbereder oss för det sista Lucia-tåget Vi förbereder oss för det sista Lucia-tåget. Det är på Medborgarplatsen och vi är i det stora gamla huset på ”Medis”. Vi fick lussebulle och julmust av Marcus mormor när vi väntade på att klockan skulle bli 14.30. Lokalen var en bar och det blev hög ljudnivå. Edvin spelade på sin mobil. Alla andra satt och pratade och lekte runt. Flickorna lekte i en biograf. Efter en stund kom Marcus mormor och sa att det var dags att gå och uppträda. Vi uppträde på en scen. Max, Edvin och Joakim

Dags för nästa ställe! Vi kom till ett stort hus och där hälsade vi på Marcus mormor. Vi fick lussebullar och julmust, det var gött. Vi var ganska tidiga så vi fick vänta 45 minuter, så många började spela på sina mobiler. Det fanns många fönster och soffor i rummet som vi satt i. Det var som en bar. Lamporna var konstiga och äckliga i det rummet. Inne där vi skulle lussa satt ca 200 personer och dom satt och fikade i en jättestor lokal. Vi gick igenom hela lokalen och sedan upp på en scen. Bakom oss satt Francisca och spelade. David E, Marcus och Alexandra

På den här bilden är det vårt sista luciatåg för i år På den här bilden är det vårt sista luciatåg för i år. Tilde och Hanna sjunger solo på låten: Lucia har kommit. Medborgarplatsen ligger inne i stan, på söder. Det var en dansförening som hade lokalerna där, i Medborgarhuset. Flickorna bytte om i en liten biosalong och pojkarna bytte om där vi fikade. Lokalen vi sjöng i var stor jämfört med de andra ställena som vi var och sjöng i. Vissa sjöng solo och andra läste texter om Lucia eller Staffan. Som ni ser så har vi stjärngossar, tärnor och en Lucia i vårt Luciatåg. Mamma mu var vår maskot och följde med på alla Luciatåg. I den här stora lokalen fick de som sjöng solo eller läste texter använda en mikrofon för att de skulle höras bättre. Det var vi ovana med och det kändes lite läskigt. Josefine, Clara och Hanna

Vi hi Vi hittade en gumma med en synt ;o))) Utanför huset, på Medborgarplatsen fanns det en liten isbana. Vi blev sugna på att leka mera. Men då var det dags att åka tillbaka till Skogås. Sedan gick alla barnen hem, för då var klockan fyra. Alla var trötta efter den dagen, även fröknarna, så dagen efter fick vi sovmorgon. Skönt! Vi var på tre ställen och fick ihop 1700 kronor. Vi hi Vi hittade en gumma med en synt ;o)))