Återkoppling.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Generell bedömningsmatris i SVENSKA (fortsättning på baksidan)
Advertisements

U tmaningar i arbetet med BfL Anders Jönsson. Om mig.
Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
Maj Elevenkät Utvärderingar Utvecklings- samtal/IUP F-klass – lära känna-samtal Mars. Kollegial feed-back Analys av medarbetarenkäten Nationella Prov åk.
Exjobbsinformation för EI studenter Våra rutiner, se Examensarbete: Sök intressant projekt Använd kontakter! Kolla på.
Active Student Participation ASP Att komma igång med ASP - för lärare Frågor att fundera över.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Grupputvecklingssamtal GUS Dokumentet har utarbetats efter att chefer i LiV efterfrågat en metod för att genomföra utvecklingssamtal i grupp. Gruppen ges.
Coachande ledarskap. Övning coachande ledarskap Ta reda på saker du inte vet om din kollega genom att ställa slutna frågor, ja och nej-frågor Ta reda.
TPI workshop. Team Pro Inventory Inledning Syfte Att få en tydligare bild av och diskutera hur väl teamet/arbetsgruppen samarbetar och interagerar. Mål.
Initiera och leda samtal av rådgivande karaktär i pedagogiska och sociala frågor  Reflektera kring din roll som kvalificerad samtalspartner  Hur skapar.
Centrum för Klinisk Utbildning (CKU) Hög kompetens för dagens krav och handlingsberedskap för morgondagens utmaningar – hälso- och sjukvård i samverkan.
TRIVSELREGLER VALLENS IF F98 I omklädningsrummet :  Att alla sänker ljudnivån.  Att alla skall få en plats att byta om på.  Att alla håller ordning.
Kommunikation Tove Phillips Olika perspektiv att studera ämnet kommunikation: Sociologi  Sociologiska perspektiv Kommunikation är en naturlig del.
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
Integrative Model of Group Development (IMGD)
Kandidatuppsats i Statistik 732G32
Samtalsmetodik i ett ledarskap
Trygg hemma Hur går införandet? Chefsträff 5, Kiruna
Motivera lantbrukarna i rådgivningen
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
Ispass tis 17:30-18:30 VSK F-07 Övning 14 Övning 13 Reserv
Förbättringsarbete samordnad planering
SYDSIMs tävlingsgrupper
Riktlinjer för betygssättning
Rondundervisning på läkarprogrammet
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Öppet hus Skolans namn Datum.
Motivera lantbrukarna i rådgivningen
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Nyanser och grundfärger
Nätverk för lärare på fritidshem
Formativ undervisning – workshop 1 - introduktion
Om grupper/team & grupprocesser
Implementering av peer learning i verksamhetsförlagd utbildning (VFU)
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Varför sitter vi här? – Har du undrat över vad det tjänar till att ha medarbetarsamtal? - Och hur man gör så att det blir effektivt?
Din lön och din utveckling
Folkhögskolans allmänna kurs och SeQF
Malmö högskola - försöksverksamhet med
Formativ feed back Gun Abrahamsson.
FRIIDROTT ÅR INTRODUKTION.
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
PrimärvårdsKvalitet Introduktion
Träff 5 Välkomna!.
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Min läsportfolie.
Utgångpunkt Alla har ett behov av att lära.
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Övergripande struktur för
WCAG-checklistan Så här ska du använda checklistan.
Utvärdering av system för styrning, uppföljning och kontroll
PrimärvårdsKvalitet Introduktion Rehab
Handeldarmodell för Skaraborgs sjukhus och Primärvården Skaraborg
Barnkonventionen och barnrättslagen
Tips för det praktiska ledarskapet
Djuren möter ungdomskulturen
Vad är strategi? En karta som utstakar val och väg för organisationen
Träff 1 Namn på mentor.
Guide för genomförande av grundutbildning Barnkonventionen
- LISTAR DE STÖRSTA LEDARSKAPSUTMANINGARNA 2019
Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare:
ÅP / Lektion 4 Problemlösning
Problembaserat lärande (PBL)
Struktur i modellen, 5 steg
Framgångsfaktorer - Kvalitetsutveckling på sfi
Idag tränar vi [Fyll i här]. Idag tränar vi [Fyll i här]
Presentationens avskrift:

Återkoppling

Reflekterande frågor och återkoppling 2017-11-15 Låt studenten förklara och vidareutveckla sitt resonemang genom att använda öppna frågor som ”Hur?” ”Vad?” eller ”Kan du berätta lite mer?” Undvik frågor som bara kan besvaras med ”ja” eller ”nej” Utnyttja att vara tyst en stund för att ge tid till eftertanke både för student och sig själv för att därefter ställa en öppen fråga Såväl handledare, patienter och andra studenter kan vara viktiga reflektionsparter för studenten och kan tillfrågas för att ge återkoppling Återkopplingen ska vara konstruktiv, förståelig och saklig samt ges på rätt nivå d.v.s. ska stämma överens både mot lärandemål och studentens kunskapsnivå.

Gibbs reflektionsmodell 2017-11-15 I reflektionsprocessen kan handledare och studenter ta stöd i exempelvis Gibbs reflektionsmodell för att få en struktur för sin reflektion samt möjliggöra reflektion ur olika perspektiv

Peer learning Möjligt pedagogiskt verktyg för handledning 2017-11-15 Möjligt pedagogiskt verktyg för handledning Studenter, som jämbördiga (peers), lär av och med varandra. först diskutera, planera och förbereda tillsammans innan vidare reflektion och diskussion med handledare observera varandra under färdighetsträning och ge feedback som leder till att en problemlösningsprocess kan påbörjas och mer insiktsfulla frågor ställas innan handledaren senare tillfrågas Positiva effekter som lyfts fram vid peer learning är att studenterna utvecklat ett ökat självförtroende, ökad självständighet och tilltro till sin förmåga att lösa uppgifter och problem samt förbättrad förmåga till kliniskt resonerande (Secomb 2010, Boud 2014)

Progression 2017-11-15 Praktiska färdigheter ska alltid kunna motiveras med teoretiska ställningstaganden Likartade mål kan återkomma på högre terminer med stegvis högre krav Mål från en tidigare termin kan examineras även på en senare termin

Avslutning av VFU-perioden 2017-11-15 Tid för genomgång av bedömningsunderlag planeras Vid samtalet är det betydelsefullt att olika aspekter utvärderas. Viktigt att ta upp är bland annat: vad studenten lärt sig och fått genomföra i relation till lärandemålen vilka erfarenheter studenten tar med sig till nästa VFU-placering att studenten ger återkoppling till handledare samt VFU-plats för att möjliggöra kvalitetsutveckling dvs FYLL I VFU-KURT https://old.liu.se/medfak/lakarprogr/vfu/utvardering-vfu-kurt?l=sv