Digitalisering av kvalitetsledning och kvalitetsuppföljning

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lust att lära - möjlighet att lyckas!
Advertisements

Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
Skola och arbetsliv i samverkan
Kvalitet i förskolan Erfarenheter från Kungälvs kommun
Kvalitet i förskolan Regeringens förskoleproposition
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Exempel utifrån ett antal målområden
BRUK En introduktion.
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
Vardaglig observationer
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Pedagogiskt ledarskap
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Systematiskt kvalitetsarbete
Dagordning föräldraråd 2/6
”Life is what happens to you while you are busy making other plans”
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Kvalitetsarbetet och redovisningen
Förskolan Ekot´s modell för
Mål- och resultatstyrning
Barn och utbildningsförvaltningens systematiska kvalitetsarbete
1 Förordning 1997:702 Vem? Varje kommun, kommunal förskola, fritidshem, skola Kommun: skolformerna, förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg Andra huvudmäns.
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Detta är God Vård.
Planering och genomförande av undervisningen
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Disposition och utgångspunkter
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Ny skollag – reviderad läroplan för förskolan
Förskoleklassen Torpshammar
Skärpta krav i SKOLLAGEN fr o m ht-11 Skollagen kap 6 Skyldighet att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling.
Falu modellen Strategiskt kvalitetsarbete på alla nivåer; pedagog, förskolchef och huvudman.
BUN DAGAR Resultat- och Kvalitetsuppföljning
Hur väl verksamheten uppfyller nationella mål
Verksamhetsplan Regional utbildningsstrategi Utvecklingsledargruppen
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Kvalitetsgranskning 2010 Christina Lindh & IngBeth Larsson
Kvalitet i förskola, skola, vuxen- utbildning och skolbarnsomsorg Statens utgångspunkter –Elevernas utveckling mot nationella mål i centrum –Nationell.
Rektor/förskolechefens roll i införandet av ny läroplan
I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I Kvalitetsredovisningar i dagsläget Ett led i den.
Förskolans pedagogiska uppdrag. Förskolorna klarar inte sitt pedagogiska uppdrag fullt ut  Alla pedagoger har inte tagit till sig målen som handlar om.
Hur kan vi förstå begreppet?
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Ifous Små barns lärande APT 22 april 2015
Nämndplan 2015.
Riskanalys i patientsäkerhetsarbete
Systematiskt kvalitetsarbete i vardagen!. Systematiskt kvalitetsarbete 1 juli 2011 förstärktes kravet på ett systematiskt kvalitetsarbete Kvalitetsredovisningen.
Patientsäkerhetslag 2010:657 3 kap. Vårdgivarens skyldighet att bedriva ett systematiskt patientsäkerhetsarbete.
Skoldialogen - samverkan för bästa skola Växjökonferensen den 27 januari 2016 Marie Sedvall Bergsten, Undervisningsråd.
Kvalitetsarbetet under och framåt. Arbets- och företagsenhetens kvalitetsarbete Affärsmässighet Kunden är alltid i fokus! Nacka kommuns kvalitetsarbete.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
ATT FORTSÄTTA UTVECKLA KVALITÉ PÅ SKOLAN SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE.
Regelbunden tillsyn i Timrå kommun Återföring. Innehållet Inledning Genomgång av beslut Systematiskt kvalitetsarbete Vad händer sedan? SPSM.
Lite tankar för Nynäshamn i det systematiska kvalitetsarbetet 1. Utveckla kvalitetsdialoger: -Förskolechef samt representanter från verksamheten, representanter.
Gemensam APT Förskolorna i Svedala
Risk- och sårbarhetsanalyser
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
Verktyget Utmärkelsen….
Huvudmannabeslut Skolinspektion 2016
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Gnosjö kommuns styrmodell
Dialogmöte enskild pedagogisk omsorg.
Kvalitetsanalys – förskola och skola i Nacka år 2017
Presentationens avskrift:

Digitalisering av kvalitetsledning och kvalitetsuppföljning Syftet med ett systematiskt kvalitetsarbete är att synliggöra kvalitet och likvärdighet, vad vi gör, varför och vad det leder till. Genom att planera, följa upp, analysera, dokumentera och utveckla utbildningen kan vi skapa och dela kunskap om vad som leder till framgång. Skollagen innehåller ett tydligt krav på systematiskt kvalitetsarbete. Där framgår också att kvalitetsarbetet på enhetsnivå ska genomföras under medverkan av lärare, förskollärare, övrig personal och elever. Elevernas vårdnadshavare, barn i förskolan och deras vårdnadshavare ska ges möjlighet att delta i arbetet. Rektorn och förskolechefen ansvarar för arbetet. Även i läroplanerna finns krav på kvalitetsarbete. 20xx-xx-xx Sidfot om man väljer att infoga en sådan i sin presentation

Ständiga förbättringar

startsidan Startsidan Information Årshjul De förbättringar man står som ansvarig för Viktiga indikatorer

Planera Planera kvalitetsarbetet Kopplat till nationella och kommunala mål finns obligatoriska aktiviteter/insatser som anordnaren ska beskriva hur de arbetar med. Anordnaren kan också lägga till egna aktiviteter/insatser. När någon person utpekas som ansvarig i systemet innebär det att man får påminnelser när det är dags att rapportera. Grunden för en trygg och säker förskola och skola är ett arbete för en trygg, säker och hälsofrämjande miljö med tydlig värdegrund och tillitsfulla relationer. Arbetet behöver planeras, genomföras, följas upp och analyseras. Det främjande värdegrundsarbetet pågår kontinuerligt. För att det ska ge resultat krävs tydligt uppsatta mål och långsiktighet. Det innebär att värdegrundsarbetet är en viktig del vid planering, genomförande och uppföljning av undervisningen.

Följ upp och analysera Anordnaren följer upp och analyserar aktiviteter/insatser och kommunala mål samt skapar förbättringsåtgärder. Som underlag finns nöjdhetsindikatorer och resultatindikatorer där AFN servar med data. En gemensam analys tillsammans med representant från AFN kommer också göras.

Riskanalys Lägg till risker och skapa förbättringar De aktiviteter/insatser som anordnaren efter analys har markerat som röda, dvs där man ej uppnått önskad effekt/önskat mål kommer följa med till vyn för riskanalys. Vilka risker finns kring aktiviteten/insatsen? Vilka förbättringsåtgärder behövs? Att analysera risker och sårbarheten i verksamheterna ger ansvariga underlag för att planera arbetet med krisberedskap och krisplaner. Det bidrar också till att öka medvetenheten och kunskapen om hot, risker och sårbarhet, hos all personal. Analysen kan handla om att öka krisberedskapen vid till exempel en bussolycka, olycka under skolresa, smittspridning inom verksamheten och händelser i sociala medier. Det är en fördel om analysen är del av verksamhetens systematiska kvalitetsarbete. Arbetet handlar om att systematiskt identifiera viktig verksamhet och oönskade händelser bedöma hur troligt det är att händelserna inträffar bedöma de omedelbara negativa konsekvenserna analysera verksamhetens sårbarheter bedöma förmågan att hantera olika påfrestningar

Förbättra

Tillsyn Checklista för tillsyn Anordnaren svarar på frågor/krav i checklistan med svarsalternativ Ja/Pågår/Nej. Vid behov kompletteras svaret med en kommentar samt med förbättringsåtgärder.

Kvalitetsrapport

Måluppfyllelse

Nästa steg Börja tänka över hur er organisation ska arbeta med kvalitetsledningen med Stratsys som verktyg – roller, ansvar, samarbeten? Ni bjuds in till utbildningar i augusti där ni får testa systemet och påbörja arbetet. Nacka kommun gör den årliga kvalitetsuppföljning senare i höst.