Mobiltelefonins utveckling

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mobiltelefonins utveckling
Advertisements

Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge.
Mobiler.
Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen DENNA PRESENTATION GÅR IGÅNG AUTOMATISKT – SKRUVA BARA UPP DINA.
Fotbollsåret 2012 för Oddevolds P02! Träningsfilosofi Spelsätt Negativt Positivt Cuper Sammandrag Lite bilder.
Missionsundervisning i skriftskolan Exempel på saker att ta upp under lektionerna om mission.
Föräldrarmöte Flickor 06/07 Fotboll VÄLKOMNA!
Musklerna Muskler och senor bildar tillsammans med skelett, leder och fogar det som brukar kallas för rörelseapparaten. Genom att musklerna som är fästa.
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
5:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Företagets resurser Företagets mänskliga resurser Företagskulturen Företagets tekniska resurser Företagets.
KUNDSERVICE PÅ FÖRETAGENS VILLKOR Annette Lahti. KUNDSERVICE ÄR EN KOSTNADSPOST I BUDGETEN, VI MÅSTE SPARA! Vill man ha en kortsiktig eller långsiktig.
Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den.
Namn på tillfället (kan skrivas på flera rader) Namn på den som presenterar Datum xx.xx.2016.
Föräldramöte BHC U12/U13 (Team -04/-05)
Toppning vs. Nivåindelning IK Zenith F02 Per-Olof Johansson.
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
Hur tänker du kring detta? 1 Du läser något på sociala medier som upprör dig. Du kommenterar och delar inlägget och flera av dina vänner gör samma.
Jan Larsson Studieteknik Jan Larsson
Mobiltelefonins utveckling
Äldreomsorgen idag och i morgon Ny teknik i välfärdens tjänst
Målvaktsutbildning grund del 1 - Målgrupp grön och blå nivå
Information från 5 verksamhetsutövare (intervjuat 3 st)
Kort om | skötselråd.
PRV – upphovsrättsundersökning 2017
Titel 92 punkter Av Namn Efternamn, Namn Efternamn, Namn Efternamn och jag förstås allt i 36 punkter Grupp X.
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
♫ Ljud – akustik ♪ Molekyler i rörelse.
Varseblivningslösningar – Konsumetteknik för att varsla
Etik och moral.
Nyttjande av stimulansbidraget för andra målgrupper
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
JONAS Hej! Jag heter X och det här är min kollega Y.
smslån utan kreditprövning
Formativt lärande.
Hej! Vad roligt det ska bli att ha ett Tupperwareparty tillsammans med dig och dina vänner. Här kommer lite mer om det vi har pratat om.   Datum och klockslag.
Säker användning av dator och nättjänster
Varför bor vi där vi bor? Vi blir allt fler.
Den digitala resan är påbörjad
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Medieteknik 4 Radio/TV och satelliter
- Geografi - Att studera helheten.
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
IT verksamhetens satsning utifrån IKT.
Grattis! Du skall få fiber – en framtidssäkrad lösning!
Charlie har fått möjlighet att starta ett företag under gymnasietiden
Industriella revolutionen
Inbjudan till Anhörigträff Hjärtligt Välkomna!
Hej! Vad roligt det ska bli att ha ett Tupperwareparty tillsammans med dig och dina vänner. Här kommer lite mer om det vi har pratat om.   Datum och klockslag.
Kurs mindfulness Studenthälsan
Så styrs Sverige.
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
LOKOMOTIVET!!!.
Så enkelt som möjligt för så många som möjligt.
Verktyg för att jobba med OSA
Ett fel på kvinnor.
Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och.
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Källkritik och historiska källor
Jenny Henriksson Hushållningssällskapet
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Kurs mindfulness Studenthälsan
Ersättningskollen.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Industriella revolutionen
Led- och muskelmottagning
Ett komplement till vårdens övriga hälsofrämjande arbete
ÅP / Lektion 4 Problemlösning
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Helig Ande.
Presentationens avskrift:

Mobiltelefonins utveckling

Första mobilerna De första mobilerna var stora och tunga, som TV-apparater. Mobiltelefonin har funnits i ca 50 år.

Guglielmo Marconi Den italenska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades överföra röster via radio, och sedan uppfann han det första mobiltelefonen. Detta var på 1920-talet.

Företaget Ericsson lanserade deras första. mobiltelefon år 1956 Företaget Ericsson lanserade deras första mobiltelefon år 1956. Den vägde hela 40 kilo och var stor som en handväska. Nätverket räckte ungefär 30 km och det fanns bara 100 abonenter. Den äldsta modellen

Mobilerna utvecklas.... Från stora och klumpiga mobiler med antenn till mindre mobiler med mer funktioner och finesser. En stor övergång var när mobiler med touch-skärm lanserades.

Den nyaste modellen – iPhone 4s Den nya iPhone 4s styrs med hjälp av touch-skärm och röststyrning. Man kan finna alla möjliga funktioner i den, t.ex. GPS (kartor), kalendrar, kameror, filmkameror, olika appar, spel, musik, facebook, anteckningar och även de kanske viktigaste funktionerna SMS (textmeddelande) och att kunna ringa. Mobilen kan användas som en dator då den har webbläsare och internetfunktioner.

Varför är mobiler viktiga? Varför uppfanns mobilerna? Hur kommer det sig att så många är besatta av att ständigt ha med sig en mobil? Varför behöver vi dom? Är det bara positivt med att ha en mobiltelefon? Det underlättar så himla mycket i vardagen genom att ha en mobiltelefon med sig. Mobilen uppfanns först för att kunna kommunicera med andra, utan att den man pratar med behöver vara närvarande. I första hand uppfanns den stationära telefonen som gjorde att man kunde ringa vara i ett hus och prata med någon som befann sig i ett annat hus. Detta utvecklade man sedan så att man kunde vara vart som helst och vara oberoende av att vara i ett hem med en stationär telefon. Den första mobilen var väldigt stor och tung, alltså inte så praktisk att ha med sig. Man utvecklade mobilen ytterligare, man gjorde den mindre och lade till funktioner på den som t.ex. textmeddelanden (SMS). Genom att använda textmeddelandefunktionen så kan man snabbt skicka ett textmeddelande från sin egen mobil till en annans. Det går snabbare än att skicka ett brev på posten som kan ta flera dagar innan det kommer fram. Vi fortsätter än idag på att utveckla mobilen. Vi är nu så långt framme i tekniken att mobilerna är små och tunna med pekskärm (touch) och det finns flera tusen finesser inbyggt i telefonen. En mobil kan ersätta kartor, lexikon, miniräknare, kalendrar, anteckningsblock m.m. Dock är det inte bara praktiskt med en mobil. Vissa blir så beroende av dom att de stänger ner alla sina sociala kretsar och ersätter den med mobilen. Det är stor skillnad att träffas öga mot öga jämfört med att prata virtuellt. Mobilen kan ersätta mycket, men den kan aldrig ersätta vänner eller familj.

Varför utvecklar vi teknik? Männsikan vill hela tiden ha det bästa, därför fortsätter vi ständigt att utveckla tekniken. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för oss. Vi kommer på nya idéer som vi vill utveckla och tjäna pengar på. Varför nöja oss med det vi har när vi kan få mycket bättre? Varför utvecklar vi teknik?

SLUT Av: Stina, Sanna & Fanny