Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Titel 92 punkter Av Namn Efternamn, Namn Efternamn, Namn Efternamn och jag förstås allt i 36 punkter Grupp X.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Titel 92 punkter Av Namn Efternamn, Namn Efternamn, Namn Efternamn och jag förstås allt i 36 punkter Grupp X."— Presentationens avskrift:

1 Titel 92 punkter Av Namn Efternamn, Namn Efternamn, Namn Efternamn och jag förstås allt i 36 punkter Grupp X

2 Inledning: Varje grupp ska presentera sitt arbete som en poster
Inledning: Varje grupp ska presentera sitt arbete som en poster. Det här är en mall för att underlätta det arbetet - för att gör en poster i sk Frimärksformat, bestående av 3x3 A4 som sätts upp bredvid varandra. Mallen är uppbyggd på det sättet att detta är det första arket uppe till vänster, nästa är arket nedanför osv.

3 Som ni ser ryms inte alls så mycket text på en poster - den är mer att se som en reklampelare, och ska således helst dra till sig så mycket intresse så att den får folk att fråga dig som presenterar den. Typsnittet som används ska således vara tydligt och i stor stil - här används Helvetica, 36 punkter.

4 Postern är uppdelad i tre staplar, och text och bilder följer om möjligt ett liknande mönster.

5 Kom ihåg att bilder ofta säger mer än tusen ord (gammalt djungel-ordspråk), var därför inte rädd att ha med sådana. Kom ihåg att hänvis till bilden i texten (se Bild 1). Tabeller är också illustrativa.

6

7 Bild 1. Bildtexten kan ni om ni vill ha lite mindre typsnitt på

8 Målgrupp: Till skillnad från gruppens PM, som ska vara riktat mot läsare på er egen kunskapsnivå, ska postern rikta sig mot allmänheten. Det innebär att innehållet ska vara lätt att ta till sig för gemene man. Försök således undvika de värsta facktermerna.

9 Självklart får ni frångå mallen om ni vill, det viktiga är att göra postern tydligt och lättåtkomlig. På slutet i en vetenskaplig poster kommer oftast en slutsats. Se till att den lyfts fram ordentligt, kanske kan nyttan av ert ämne nämnas redan i första stycket - det är ju det man vill att folk ska ha med sig.

10 På slutet hittar man ofta referenslistan eller var man kan hitta ytterligare information.
Så om ni har ytterligare funderingar kring detta, kan ni kontakta mig på


Ladda ner ppt "Titel 92 punkter Av Namn Efternamn, Namn Efternamn, Namn Efternamn och jag förstås allt i 36 punkter Grupp X."

Liknande presentationer


Google-annonser