Nya skuldsaneringslagar

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
OM DET GÅR SNETT INTRODUCERA KAPITLET
Advertisements

Om det går snett INTRODUCERA KAPITLET
Budget- och skuldrådgivningen i Karlskrona kommun
Den allmänna pensionen - pensionstid. DEN ALLMÄNNA PENSIONEN - PENSIONSTID Val vid pensionering Inkomst/tilläggs- och premiepension Tidpunkt för uttag.
Sid Försäkringskassan informerar nyanlända Föräldraförmåner Föräldrapenning – barnbidrag och flerbarnstillägg - underhållsstöd.
Konsumentverket informerar. Hallå konsument Hallå konsument är en rikstäckande oberoende upplysningstjänst för alla konsumenter. Den samordnas av Konsumentverket.
Sid 1 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Mathias Holmlund.
Toppning vs. Nivåindelning IK Zenith F02 Per-Olof Johansson.
Från knattelag till årskullsverksamhet SvFF BSK P-00 Spelaren.
16:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Kampanjens förutsättningar sammanfattas i en brief Bakgrund Vilka är målgrupperna? Kampanjens mål Vilka.
Välkomna till P-02 Föräldramöte 14 september. Tränings matcher och cuper höst vinter 2010 Vi skall försöka få till 2 st. 7 manna träningsmatcher till.
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring ENSAMKOMMANDE BARN Under 2015 kom ensamkommande barn och unga till Sverige för att söka.
Svensk Inkasso medlemsmöte 6 oktober BUS-föreningen  Bildades juni 1995  För kommunala budget- och skuldrådgivare  Stärka och tydliggöra yrkesrollen.
Om det går snett TÄNK HEM yra och hemförsäkring l-räkning at Avgift till arbetslöshetskassan Telefon Övriga räkningar.
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Fredrik Steinholtz - Vagabond nt AB Fredrik Steinholtz -
Försäkringskassan Försäkringskassans uppdrag är att besluta om och betala ut en stor del av de förmåner som ingår i socialförsäkringen.
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring Bygga och Bo Att bygga ett nytt hus eller bygga till det hus du redan har, är något som för.
Branschstatistik för 2016 Inkassobranschen 27 April 2017.
regeringen. se/rattsdokument/proposition/2017/02/prop
De sju intelligenserna
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
Lärarlöner Löneavtal Statliga satsningar Lokal lönebildning
Riktlinjer för betygssättning
smslån utan kreditprövning
Försök inte lura mig Utbildning om hur äldre personer kan skydda sig mot bedrägerier.
Erfarenhetsutbyte 25 november
Karin Robertsson Ersta Sköndal Bräcke högskola SISU, 6 december 2017
Pierre Bourdieu.
REKTOR Möjlighet till mindre styrelser för universitet och högskolor och om rektors möjlighet att vara ordförande i styrelsen Remiss av promemoria från.
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Balanserad hand öppning i NT
Partsgemensam information till dig som medarbetare
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Om det går snett INTRODUCERA KAPITLET
Soloföretagare 4 december 2015.
Konsumentverket informerar
Överförmyndarnämnden
Information om ideella föreningar
Sakrätt I och II
Nu har det gått åtta månader sedan Koll på cashen filmen spelades in
Charlie har fått möjlighet att starta ett företag under gymnasietiden
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Konsumentverket informerar
Sökes: CNC-operatör Har du kompetensen har vi arbetstillfället!
Kommunala aktivitetsansvaret
Föreningen Samtal och erfarenhetsutbyte
Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen
Ska Västra Götalandsregionen
Försäkringskassan Försäkringskassans uppdrag är att besluta om och betala ut en stor del av de förmåner som ingår i socialförsäkringen.
Bouppteckningar i släktforskning
Bakgrund Största förändringen av sjukförsäkringen på 16 år
Årsmöte 2018 Verksamhetsåret
Försök inte lura mig Utbildning om hur äldre personer kan skydda sig mot bedrägerier.
Marie Holmberg och Maria Grahn Sillén
Banutveckling för bättre spelupplevelse
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Vad är viktigt för dig? Att designa tjänster utifrån behov
Ersättningskollen.
Ta hand om dig själv.
BUDGET- OCH SKULDRÅDGIVNING
Bygg upp en stark ekonomi
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Lag (2017:310) om framtidsfullmakter
Försök inte lura mig Utbildning om hur äldre personer kan skydda sig mot bedrägerier.
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Målgruppsanalys - mall och instruktioner
Presentationens avskrift:

Nya skuldsaneringslagar Nya skuldsaneringslagar är en del i regeringens strategi mot överskuldsättning. Det ska bli enklare att ansöka om och genomgå skuldsanering.

Skuldsanering – ett sätt att få ordning på sin ekonomi En skuldsanering innebär att den som är svårt skuldsatt kan slippa betala hela eller delar av sina skulder. Ett av grundkraven är att man inte kan betala sina skulder på många år. Det ska också vara rimligt med hänsyn till personliga och ekonomiska förhållanden att beviljas skuldsanering. Man betalar av sina skulder enligt en betalningsplan, vanligtvis under fem år. Om personen redan lever på existensminimum när skuldsaneringen börjar kan man få ett beslut utan betalningsplan. Då betalar man inte av något på sina skulder. När avbetalningstiden är slut är man inte längre skyldig att betala något på de skulder som ingick i skuldsaneringen. Tanken är att personen då ska vara skuldfri.

Ny lag om skuldsanering Lag om skuldsanering för företagare Den 1 november i år träder den nya skuldsaneringslagen i kraft. Då kommer även en helt ny lag om skuldsanering – skuldsanering för företagare. Idag ska jag dock endast tala om den vi kallar för vanlig skuldsanering.

Nyheter ny skuldsaneringslag Enklare att ansöka E-tjänst Specifikation av skulder Anknytningskravet Flexiblare betalningsplan Två betalfria månader Betalningstjänst Enklare att ansöka Det är inte längre nödvändigt att man specificerar sina skulder utifrån kapital, avgifter och upplupna räntor som tidigare. Det räcker att man uppger de skulder man känner till, uppskattar hur stora de är och till vem man har dem. Det blir dessutom möjligt att ansöka via en e-tjänst på vår webbplats. Anknytningskravet till Sverige Man behöver inte längre vara bosatt i Sverige för att få skuldsanering, men personen ska ha dina huvudsakliga intressen här. Flexiblare betalningsplan Det vanliga är att man betalar av på sina skulder under fem år, men om personen har goda skäl kan vi komma fram till att man ska betala under en kortare tid. Två betalningsfria månader Juni och december är betalningsfria månader, då ska man inte betalar något alls. Det är alltid juni och december som är betalningsfria.  Betalningstjänst Den som har fått beviljat skuldsanering ska betala in ett belopp till oss varje månad. Vi fördelar sedan pengarna till borgenärerna en gång om året.

Mer information Kronofogdens webbsida Ny broschyr 1 november Kommunens budget- och skuldrådgivare

Frågor!