Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Årsmöte 2018 Verksamhetsåret

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Årsmöte 2018 Verksamhetsåret"— Presentationens avskrift:

1 Årsmöte 2018 Verksamhetsåret 2017 2018-03-15

2 Dagordning Vid årsmötet skall följande behandlas och protokollföras:
Fastställande av dagordning. Val av ordförande och sekreterare för mötet. Val av protokolljusterare och rösträknare. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. Styrelsens berättelser: Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret. Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets-/räkenskapsåret. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser. Fastställande av medlemsavgifter och aktivitetsavgifter. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets-/räkenskapsåret. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner. Val av: Föreningens ordförande för en tid av 1 år. Halva antalet övriga ledamöter för en tid av 2 år. Suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av 1 år. Revisor jämte suppleant för en tid av 1 år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta. Ordförande i valberedningen för en tid av ett år.

3 1. Fastställande av dagordning

4 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet

5 3. Val av protokolljusterare och rösträknare

6 4. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt

7 5 a. Styrelsens berättelser: Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret.

8 5 b. Styrelsens berättelser: Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret.

9 5 c. Styrelsens berättelser: Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets-/räkenskapsåret.

10 6. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser

11 7. Fastställande av medlemsavgifter och aktivitetsavgifter.

12 Förslag till avgifter 2018 Medlemsavgift:
Medlemsavgift blir oförändrad 350 kr för enskild medlem och 700 kr för familj. Alla som deltager i tränings och tävlingsverksamhet måste vara medlemmar. Detta innefattar även ledare.

13 Förslag till avgifter 2018 Aktivitetsavgift:
Aktivitetsavgiften förändras och kommer redovisas och betalas in för vår och höst. Alla som deltager i tränings och tävlingsverksamhet skall erlägga aktivitetsavgift. Träningströja ingår i vårens aktivitetsavgift. Aktivitetsavgift kan minskas med 270 kr per termin vid försäljning av 3 st klubbrabatthäften vår och höst, dvs 6 häften totalt. Friköp avskaffas som begrepp. För familjer med mer än två barn rabatteras aktivitetsavgiften med 270 kr per termin för barn nr 3+. Spelform Vår Höst 5-manna 620 420 7-manna 670 470 9-manna 720 520 11-manna 770 570

14 8. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets-/räkenskapsåret

15 Budget 2018

16 Budget 2018

17 9. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner

18 Motion – Extra fotbollsträningar
1.     Extra fotbollsträning med betalda ledare. Bakgrund ser du längre ner i mailet och är utklipp från mitt mail 28/1 till bl a Fredrik och dig samt fortsättning på det vi tog upp på ledarmötet sist. Länken nedan är ett exempel på en annan förening (Saltsjöbaden) som erbjuder detta. Deras tankar är väldigt likt det jag önskar av vår förening. Jag vill även poängtera deras punkt kring att det ska vara för dem som har ett stort intresse för fotbollen och att det ställer krav på disciplin och krav på fysiken. ALLA är välkomna, men finns vissa förutsättningspunkter, se vidare länken. Självklart lägger AIF upp detta på vårt egna sätt, men här är ett bra exempel på vad jag menar. Mitt förslag är att detta bör drivas centralt av AIF genom styrelsen som delegerar vidare till lämpligen föreningsledare (dvs representanten varje lag har) och då inte främst dem som redan lägger ner stor mängd tid som ledare. Styrelsen rekommendation Sittande styrelse yrkar på att den nyvalda styrelsen går igenom innebörden av motionen och lägger ett förslag huruvida AIF skall bedriva någon form av extra träning för de som vill. Därmed anses motionen som besvarad.

19 Motion – Futsal verksamhet
2.     Futsal verksamhet. Förslaget innebär att AIF även blir en Futsal förening och som centralt söker halltider på samma sätt som utomhustider fördelas. Styrelsen rekommendation Sittande styrelse yrkar på att den nyvalda styrelsen går igenom innebörden av motionen och lägger ett förslag på hur AIF skall bedriva Futsal. Därmed anses motionen som besvarad.

20 10 a. Val av: Föreningens ordförande för en tid av 1 år.

21 10 b. Val av: Halva antalet övriga ledamöter för en tid av 2 år
10 b. Val av: Halva antalet övriga ledamöter för en tid av 2 år. Halva antalet övriga ledamöter för en tid av 1 år (Fyllnadsval).

22 10 c. Val av: Suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av 1 år.

23 10 d. Val av: Revisor jämte suppleant för en tid av 1 år
10 d. Val av: Revisor jämte suppleant för en tid av 1 år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta.

24 10 e. Val av: Ordförande i valberedningen för en tid av ett år.

25


Ladda ner ppt "Årsmöte 2018 Verksamhetsåret"

Liknande presentationer


Google-annonser