Årsrapport EHFF Rapporten godkänns av ÖK och dessutom av GD

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande fiskeriprogrammet Presentationen.
Advertisements

Översyn av stadgar, policys, instruktioner samt komma med förslag till förändringar. Överväga regler för ersättning vid olika upplåtelser och uthyrningar.
Synergier och mervärden mellan olika fonder Hur kan satsningar inom t.ex. Naturturism verka för de övergripande målsättningarna inom de andra fonderna?
Ungdomsgarantins första månader och fortsatta steg
VÄLKOMNA!. Åsa Lindh vd Trygghetsstiftelsen En sammanhållen omställningskedja.
Energitillsyn enligt miljöbalken Martina Berg Örebro
Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015 Stockholm Stad.
Theres Sundberg, förstudiekoordinator / verksamhetsledare,
15:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Relationsförstärkare i mediemixen Mässor Direktmarknadsföring sales promotion Events Udda medier Sponsring.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Regional vattenförsörjningsplan för Stockholms län.
Program Venjan 23 februari
Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015
Hur och när kommer webbtillgänglighetsdirektivet att genomföras i Sverige? Finansdepartementet.
Ekonomisk redovisning och rapportering för år
EUs Kulturpolitik Kulturen i EU dokument—först 1992
Arbetet med den nationella strategin för energieffektiviserande renovering EnergiPuls - 29 januari 2016.
Föreläsning 1 Programmeringsteknik DD1310
Fördjupad utvärdering 2015 Nuläge, vad händer framöver, regionala inspel Ann Wahlström Naturvårdsverket 10 december 2014.
Tisdag den 21 mars – Samling och kaffe/te med macka
APL info åk 1 Arbetsförlagt arbete.

Healthy Workplaces for All Ages 2016/17
Process för verksamhetsplan - Miljösamverkan
Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Dataskyddsförordningen – och vårt arbete utifrån den
Från utlysning till beslut, en översikt
Uppdraget Tillväxtverket, ESF-rådet och Jordbruksverket ska lämna ett gemensamt förslag till Framstegsrapport till Näringsdepartementet. Rapporten är gemensam.
Fonden för europeiskt bistånd till dem som har det sämst ställt (FEAD)
Arbetsformer XX vattenråd.
Ifous Undervisning i förskolan Tidsplan
Vissa statsstödsfrågor i Min Ansökan och NYPS
Information från NypsCentralen
Krafttag för bättre vatten
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Överförmyndarnämnden
Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden
Kommunal handläggning av OVK
Partisympatimätningar i sverige idag - en översikt och diskussion
Möte med övervakningskommittén för EHFF
Ung Cancer - Medlemsundersökning 2017, Närstående
Föreningen Samtal och erfarenhetsutbyte
Kommunikation EHFF 18 april 2018 Karin Bendz
Betalningsprocessen och kontroller
Kommunikationsstrategi för landsbygdsprogrammet
SGUs årsredovisning 2017.
Branschrådet för spårväg och tunnelbana den 17 maj 2018
Alla delar av årsrapporten har skickats ut för 2 veckor sedan
Roller och ansvar Vi kommer bland annat att prata om:
Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden
Lägesrapport landsbygdsprogrammet per den 31 mars 2018
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Färdplan CAP Bilaga 1 till rondpm CAP
Social Kreditgivning Delrapport om kommunenkäten
Lägesrapport havs- och fiskeriprogrammet Data t. o. m
Förslag till programändring
Process för att ta fram nästa strategi?
Rapportera framsteg eller status
Lägesrapport landsbygdsprogrammet per den 31 augusti 2018
Polisanmälan och utredningsarbetet
Resefonden.
lokalt ledd utveckling
Hållbar utveckling måste vara
Kommunikationsplan 2019 för lokalt ledd utveckling i fyra fonder
Tilläggsbelopp 2019 Maria Fällman
Förslag till framstegsrapport om genomförandet av partnerskapsöverenskommelsen Övervakningskommittén maj 2019 En framstegsrapport om genomförandet.
lokalt ledd utveckling
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Samordningswebbinarier om Skapande skola
Presentationens avskrift:

Årsrapport EHFF Rapporten godkänns av ÖK och dessutom av GD Rapporteras in till Kommissionen senast 31 maj Länk på SJV-hemsida 2017 och 2019 fördjupade rapporter Förvaltningsmyndigheten ska senast den 30 juni varje år överlämna en rapport om genomförandet av EHFF. Före överlämnandet ska rapporten godkännas av programmets övervakningskommitté. Rapporten är framtagen i enlighet med den mall som är framtagen av EU-kommissionen i deras IT-system SFC. Rapporten omfattar endast den information som krävs av kommissionen enligt mallen och de redovisade beloppen uttrycks i euro.

Översikt av genomförandet av programmet (Kap 2) Årsrapport EHFF Översikt av genomförandet av programmet (Kap 2) - 365 beviljade ansökningar för 495 miljoner - olika söktryck i de olika unionsprioriteringarna UP 1 93 ansökningar, 123 miljoner UP 2 83 ansökningar 116 miljoner UP 3 41 ansökan 131 miljoner UP 4 8 förberedande stöd 2 mnkr, 54 ansökningar 34 mnkr UP 5 96 ansökningar, 62 miljoner UP 6 2 ansökningar, 12 miljoner Vid årsskiftet hade beviljats 365 ansökningar om motsvarande 495 miljoner. Motsvarar 34% av programbudgeten, ca 6% utbetalt Prioritering 1: Främjande av ett miljömässigt hållbart, resurseffektivt, innovativt, konkurrenskraftigt och kunskapsbaserat fiske. (28 förra året) Prioritering 2: Främjande av ett miljömässigt hållbart, resurseffektivt, innovativt, konkurrenskraftigt och kunskapsbaserat vattenbruk.((30 förra året) Prioritering 3: Främjande av genomförandet av den gemensamma fiskeripolitiken. (En förra året) Prioritering 4: Ökning av sysselsättningen och den lokala sammanhållningen genom lokalt ledd utveckling. (9 beviljade ansökningar förra året) Prioritering 5: Främjande av saluföring och beredning. (29 förra året) Prioritering 6: Främjande av genomförandet av den integrera de havspolitiken. (inga förra året) Olika tryck i unionsprioriteringarna Unionsprioritering 3: Här har det hänt endel, och vid årsskiftet hade i de finansiellt största åtgärderna, datainsamling och kontroll och tillsyn – stöd till privata aktörer, och kontroll och tillsyn – stöd till myndigheter, de finansiellt största åtgärderna hade samtliga inkomna ärenden beviljats till årsskiftet, och fått ett sista datum att ansöka om utbetalning till 31 mars, för att vi skulle klara N+3. 2 möten med ÖK

Aktiviteter - 2 möten med övervakningskommittén, Stockholm och Härnösand - Informationsaktivitet 1-2 juni - Landsbygdsnätverkets främjandegrupp Den 1-2 juni hölls två informationsdagar för allmänheten om havs- och fiskeriprogrammet. Dag ett bestod av studiebesök. Först besöktes en Lovån som restaurerats, och vi fick en guidad tur kring detta. Därefter besökte vi en recirkulerande fiskodling på Ljusterö med bland annat gös och regnbåge. Dag två bestod av seminarier och inleddes av MEP Linnéa Engström och därefter representanter från den svenska fiskerinäringen, bland annat Gårdsfisk och Sportfiskarna.

Årsrapport EHFF Frågor som påverkar programmets resultat och korrigerande åtgärder som vidtagits 22 handläggande myndigheter Kommunikation med HaV ang UP3 Utskick till Livsmedelsföretag. Kontroll och tillsyn Fortsatt utveckling av IT-system Fortfarande långa handläggningstider, men nu är vi ifatt och kan börja handlägga ärenden ganska omgående

Sammanfattning till Allmänheten Krav från Kommissionen att vi ska skicka med en bilaga som heter ” Sammanfattning för Allmänheten”