Homosexualitet och Bibeln

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Varför behöver man bli frälst?
Advertisements

Evangelium – vadå god NYHETER? Strandhems Bibel- & Lärjungaskola EJA 2011.
Hur kan jag vara viss om min tro?
Den kristna gudsuppfattningen
Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 – Frälsningens Mysterium
Kan Gud förlåta allt?.
En genomgång av de kristna idéerna och trosuppfattning
Torsdagen den 25 februari, kl
Hur och varför skall man be?
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Välkommen till Ungdomssamling!
Budskapet om förlåtelse
Hur och varför ska jag läsa Bibeln?
KRISTENDOMEN Vad tänker du på när du hör ordet kristendom?
Trosbekännelsen Konsiliet i Nicea 325.
Anna Kesselfors, Sunnerbyskolan F-6, Sorunda –
Katolska kyrkan Läs sidorna
Vad är meningen med kristendomen?
Hur kom Bibeln till? Torsdagen den 14 januari Kvällens ämne:
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Jag kommer som jag är, har ingenting att dölja. Du har skapat mig
Personliga förberedelser
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Gudstro och ondskan – kan de förenas ?
De abrahamitiska religionerna: Kristendom
Bibelns syn på ÄKTENSKAP & SEX
SEX och relationer Del 2. SEX och relationer Del 2.
Andligt ”DNA”.
Världens vän eller Guds vän?
2 saker religioner håller på med:
Del 4 Återupprättelsens Principer Det väsentliga av Principerna och Världsfred.
Vem är Han? Vad vill Han? Vad kan Han? Frälsning, Andens verk?
Den bibliske mannen del 2
Världens största religion
Varför dog Jesus? Vad är problemet? Vad kunde God göra åt det?
Världens största religion
- Om skillnaderna inom kristendomen
Dimitrije/Natascha Miroslavovic
Abrahamitiska religioner
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Och allt vad ni gör i ord eller handling, gör det i Herren Jesu namn och tacka Gud, Fadern, genom honom. (Kol 3:17) Vad ni än gör, gör det av hjärtat,
Vem är Gud?. Jesaja 46:9 ”jag är Gud, och det finns ingen annan Gud, ingen som jag.” Svenska Folkbibeln.
442 år7 år1000 år1 år2000 år400 år430 år480 år100 år20 år70 år50 år Andra… Andra exilen Skapelse Syndafall Abraham föds Isak föds Gud förnyar förbundet.
LÄRA FÖR ATT LEVA. DOGFÖRALLADOGFÖRALLA JESUS KORSET – Jesus utplånade vår skuld Vad säger korsets budskap till oss? Vad hände? Hur ser du på kopplingen.
”Vi har ju lämnat allt och följt dig. Hur blir det då för oss?” Matteus 19:27–30.
Tänk på era ledare som har förkunnat Guds ord för er, se på vad deras liv förde fram till och ta efter deras tro. Jesus Kristus är densamme i går, i.
Kristendom.
Abrahamitiska världsreligionerna
Vi är en Familj (Guds familj)
Religionens namn Kristendomen.
Att vara Jesu vittne (Evangelisation).
Dopet till Kristus Romarbrevet 6:3-11
Jesus – enligt evangelierna Johannesevangeliet 14:1-11
2 Timoteus 3:16-17 Söndag 5 februari 2017 Motala Baptistförsamling
Fasta och bön.
Evangeliets kraft 1.
Han triumferade över dem på korset
Jesus uppståndelse från det döda
Du kan göra lärjungar!.
Brokyrkan Sundsvall & Street Aid
Lukasevangeliet 9 Mat åt fem tusen Apostlarna kom tillbaka och berättade för Jesus om allt de hade gjort. Han tog dem med sig och drog sig undan till en.
Medeltiden –den mörka tiden?
”Lev utan fruktan för din ekonomi del 1 Motala Baptistförsamling
Motala Baptistförsamling Söndag 3 juni 2018
I en levande församling Apg 2:41-47
Berätta de goda nyheterna
En förkunnelse om Guds befrielse genom Gideons hand
Jesus uppståndelse från det döda
Samtalsdag om samkönade relationer
Skapelsen.
Presentationens avskrift:

Homosexualitet och Bibeln Vi ska inte tillbe!

Världens syn på homosexualitet Det finns många olika sorters sexuella läggningar och alla likvärdiga Världen anser att det inte finns någon moralisk skillnad på heterosexualitet, homosexualitet, transsexualitet, mm (!) Det finns ett koncept som kallas för sexuell identitet: alltså vilken sexuell läggning man tillhör(eller ingen!). Denna identitet är totalt baserat på självindentifikation. Det är en person själv som bestämmer vilken sexuell läggning eller kön man tillhör. Detta gäller till och med barn, (föräldrarna har ingenting med valet att göra!) Om man inte håller med denna åsikt av olika anledning är man en homofob och fast i medeltida tänkande. Detta tankesätt måste normaliseras i samhället genom olika medier, skolor, dagis, arbetsplatser, politik, mm.

Pride(shame)-paraden

VARFÖR?

Bibelns syn på homosexualitet I begynnelsen skapade Gud himmel och jord (1 Mos 1:1) - Bibeln börjar med Guds existens och att han skapat allt som finns

Han svarade: "Har ni inte läst att Skaparen från början gjorde dem till man och kvinna och sade: Därför ska en man lämna sin far och mor och hålla sig till sin hustru, och de två ska bli ett kött? (Matt 19:4-5)

Homo- och transsexualitet går alltså emot Guds skapade ordning för människor och gör uppror mot hans suveränitet! Just därför är det synd!

Bibelns samstämmiga fördömande Du ska inte ligga med en man som en man ligger med en kvinna[g]. Det är avskyvärt. 3 Mos 18:22 Sodom och Gomorra. 1 Mos 19 8  Men vi vet att lagen är god, om man använder den rätt 9  och inser att den inte är till för rättfärdiga utan för laglösa och rebeller, gudlösa och syndare, oheliga och oandliga. Lagen är till för dem som misshandlar[a] sin far och mor, för mördare, 10  för dem som lever i otukt och homosexualitet, för slavhandlare, lögnare, menedare och allt annat som går emot den sunda läran, 11  enligt evangeliet om den salige Gudens härlighet som har anförtrotts mig. 1 Tim 1: 8-11

Bibelns samstämmiga fördömande Vet ni inte att orättfärdiga inte ska få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken sexuellt omoraliska eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller som låter sig utnyttjas för sådant, 10 varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare ska ärva Guds rike. Så Gud kallar homosexualitet för synd och avskyvärt, och de som utövar det har ingen del i Guds rike.

Korset är allas enda hopp för frälsning (Joh 14:6)

Också er har Gud gjort levande, ni som var döda genom era överträdelser och synder. 2  Tidigare levde ni i dem på den här världens sätt och följde härskaren över luftens välde, den ande som nu är verksam i olydnadens barn. 3  Bland dem var vi alla en gång, när vi följde våra köttsliga begär och gjorde vad köttet och tankarna ville. Av naturen var vi vredens barn, precis som de andra. 4  Men Gud som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek, 5  även när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande med Kristus. Av nåd är ni frälsta! 6  Han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus, 7  för att i kommande tider visa sin överväldigande rika nåd genom godhet mot oss i Kristus Jesus. 8  Av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva. Guds gåva är det, 9  inte på grund av gärningar för att ingen ska berömma sig.

14  Och så som Mose upphöjde ormen i öknen måste Människosonen bli upphöjd,[d] 15  för att var och en som tror på honom ska ha evigt liv. 16  Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. 17  Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst genom honom. 18  Den som tror på honom blir inte dömd. Men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn. Joh 3:14-18

Diskussionsfrågor 1. Hur ska man som Kristen bemöta homo- och transsexuella människor i vardagen 2. Ge exempel på fel beteende från kristna gentemot såna människor och vad kan det få för konsekvenser 3. På vilka sätt kan man nå ut med evangeliet 4. Hur kan vi göra för att hålla fast vid sanningen om homosexualitet och göra som t.ex.