Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Han triumferade över dem på korset

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Han triumferade över dem på korset"— Presentationens avskrift:

1 Han triumferade över dem på korset
Kolosserbrevet 2:13-15

2 Problem 1: synd ”Ni var döda genom era överträdelser och er oomskurna natur….” (Kol 2:13) Synd är ett problem som vi inte kan lösa själva. ”…men också er har han gjort levande med Kristus. Han har förlåtit oss alla överträdelser….” (Kol 2:13). Gud har förlåtit oss och gjort oss levande med Kristus.

3 Problem 2: lagen ”Han har….utplånat skuldebrevet som vittnade mot oss med sina krav.” (Kol 2:14) Vi har brutit mot Guds lag. Om vi vill ha lagen som vår räddare måste vi kunna uppfylla lagens alla krav. Jesus övervinner lagen och uppfyller lagens alla krav.

4 Problem 3: fienden ”Han avväpnade härskarna och makterna och gjorde dem till allmänt åtlöje…..” (Kol 2:15) ”Häxan och Lejonet” av C. S. Lewis.

5 Problem 3: fienden Fienden tänkte att han hade besegrat Jesus, men han gjorde ett självmål. ”Människosonen har inte kommit för att bli betjänad, utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många.” (Markus 10:45) , ”Och han böjde ner huvudet och överlämnade sin ande.” (Johannes 19:30). Jesus hade den störste makten

6 Långfredag: en dag med två sidor.
Det var tragisk att Gud behövde dö – det här är vårt fel, på grund av våra synder. Gud förvandlade en tragedi till en stor triumf. Makten av Jesus triumf på korset är större än makten av din synd, av lagen och av fienden. Långfredag är en dag av tacksamhet och seger.


Ladda ner ppt "Han triumferade över dem på korset"

Liknande presentationer


Google-annonser