Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Berätta de goda nyheterna

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Berätta de goda nyheterna"— Presentationens avskrift:

1 Berätta de goda nyheterna
Johannesevangeliet 1:40-42

2 Den som mött Jesus kan berätta om honom
Joh 1:40 ”Andreas, Simon Petrus bror, var en av de två som hade hört vad Johannes sade och följt Jesus. Anden gjorde oss levande Rom 10:17 ”Alltså kommer tron av predikan genom Kristi ord.” Anden gör oss Jesus centrerade

3 Den som mött Jesus kan inte hålla tyst
Joh 1:41 ”Han fann först sin bror Simon och sade till honom: "Vi har funnit Messias!" – det betyder Kristus, den Smorde.” Vi måste berätta om Jesus för andra 1 Joh 4:17-18 ”Så har kärleken nått sitt mål hos oss: att vi har frimodighet på domens dag. För sådan han är, sådana är också vi i den här världen. Det finns ingen rädsla i kärleken, utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan, för rädsla hör samman med straff. Den som är rädd är inte fullkomnad i kärleken.” Vi ska ägna oss åt evangeliet Heb 13:8 ”Jesus Kristus är densamme, igår, idag och i evighet.”

4 Den som mött Jesus leder andra till honom
Joh 1:42 ”Och han förde honom till Jesus. Jesus såg på honom och sade: "Du är Simon, Johannes son. Du ska heta Kefas " – det betyder Petrus.” Det är vår uppgift är att göra det Luk 14:23 ”Gå ut på vägar och stigar och se till att människor kommer in, så att mitt hus blir fullt. Jag säger er: Ingen av dem som var bjudna ska smaka min måltid." Det är Jesus själv som ger övertygelsen Apg 16:13ff ”Herren öppnade hennes hjärta så att hon tog till sig det som Paulus predikade.”


Ladda ner ppt "Berätta de goda nyheterna"

Liknande presentationer


Google-annonser