Titel 92 punkter Av Namn Efternamn, Namn Efternamn, Namn Efternamn och jag förstås allt i 36 punkter Grupp X.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Argumentera. Vad är argumentation? När är det viktigt att kunna argumentera? Vilka ämnen är lätta/svåra att argumentera om? Introduktion Att ange skäl.
Advertisements

Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
Återberättande text Berättar om något som har hänt.
Ett förslag på arbetsgång
Byte till AKAP-KL från KAP-KL Arbetstagarorganisationernas roll Det material som omnämns i presentationen finns på OFRs hemsida,
Insändare Insändare hittar man oftast i tidningar. Alla kan skriva insändare och i en insändare tycker man något. Ofta om en speciell fråga Det kan vara.
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!
Namn på tillfället (kan skrivas på flera rader) Namn på den som presenterar Datum xx.xx.2016.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
F ÖRPACKNING PROCESSEN. Från första början har jag hittat på internet en bild på en intressant förpackning. Det var en förpackning för en kaffekopp, som.
TRIVSELREGLER VALLENS IF F98 I omklädningsrummet :  Att alla sänker ljudnivån.  Att alla skall få en plats att byta om på.  Att alla håller ordning.
MÅL 2015 Vinna serien. Punkter för att nå vårt MÅL Ge järnet på träning Gör maximal insats i alla övningar och spelmoment på träningen. Använd samma energi,
STUDIETEKNIK Hur lär man sig?. H ÄLSA - Försök att få så bra sömn som möjligt - Ät ordentligt, mindre socker - Träna och promenera - Försök att få en.
STILFIGURER Smycka din text – få fram ditt budskap.
Hur man använder EasyWorship del 1
Kom igång med - Disgen Modul 3
Språkriktighet.
Studie- och yrkesvägledare Finns på skolan: Måndag – Fredag
Återberättande text Kurs C.
Svenska som andraspråk 1
Representationer och deras användning vid framställning av begrepp i fysikläromedel för högstadiet Licentiand: Charlotte Lagerholm, Handledare Claes.
Torsdag 25 februari.
Språkriktighet.
Då är det bra om du känner till att vård- och omsorgsförvaltningen
Konsten att läsa sakprosa
Företagspresentation
Disposition.
Rubrik Förnamn Efternamn (klass)
Nyttjande av stimulansbidraget för andra målgrupper
Argumenterande text.
Att rita tvåpunktsperspektiv
Lektion 2:1 Våldets uttryck Våldet tar sig olika uttryck
Förbättra den kognitiva tillgängligheten
Säker användning av dator och nättjänster
Iris Rosengren Larsson
Filmanalys.
Information till alla regionens medarbetare
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Öka effektiviteten och produktiviteten
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Manual Styrande dokument.
Bild/Svenska – HT 2017 Klass 3B Björktjära Skola
Skrivardagar januari Artikel - Reportage - Nyhet - Notis - Inledare/ledare - Krönika - Insändare - Debattartikel - Pressmeddelande.
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Bild – VT 2018 Klass 3B Björktjära Skola
Första sidan Underrubrik Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Kontakta.
PowerPointmall för ”vetenskaplig poster” – rubrik med teckensnitt Mundo Sans eller Arial i regular 72 pt Författarens för – och efternamn 28pt regular.
CASE Jolanda Riissanen
Ifyllande av personlig tidbok
Agenda Inledning Stångåstadens dokumenthantering Marita Soneskog-Edbom, arkivsamordnare Fika och mingel E-arkiv status Dan Malmsten, stadsarkivets chef.
- ett verktyg för ANDT-uppföljning Introduktion
Mobiltelefonins utveckling
8 tips för dig som redaktör
Diagnos och delaktighet
Textgenrer.
8 av 10 ser positivt på framtiden
Öka effektiviteten och produktiviteten
Vad är viktigt för dig? Att designa tjänster utifrån behov
Börja med att skriva in alla tävlandes namn i resultattabellen
1/2 Ditt namn och datum: Namn på den du har samtalet med:
Deltagarna börjar med att skriva in sina namn i resultat-tabellen.
Rubrik med bildlayout underrubrik
Slutsats Berätta alltid huvudbudskapet först, studiens slutsats
Webbtidbokning via 1177 Vårdguidens e-tjänster
5 stegsmodellen Utbildardagarna 2019
Berättar om något som har hänt
ÅP / Lektion 4 Problemlösning
Presentationens avskrift:

Titel 92 punkter Av Namn Efternamn, Namn Efternamn, Namn Efternamn och jag förstås allt i 36 punkter Grupp X

Inledning: Varje grupp ska presentera sitt arbete som en poster Inledning: Varje grupp ska presentera sitt arbete som en poster. Det här är en mall för att underlätta det arbetet - för att gör en poster i sk Frimärksformat, bestående av 3x3 A4 som sätts upp bredvid varandra. Mallen är uppbyggd på det sättet att detta är det första arket uppe till vänster, nästa är arket nedanför osv.

Som ni ser ryms inte alls så mycket text på en poster - den är mer att se som en reklampelare, och ska således helst dra till sig så mycket intresse så att den får folk att fråga dig som presenterar den. Typsnittet som används ska således vara tydligt och i stor stil - här används Helvetica, 36 punkter.

Postern är uppdelad i tre staplar, och text och bilder följer om möjligt ett liknande mönster.

Kom ihåg att bilder ofta säger mer än tusen ord (gammalt djungel-ordspråk), var därför inte rädd att ha med sådana. Kom ihåg att hänvis till bilden i texten (se Bild 1). Tabeller är också illustrativa.

Bild 1. Bildtexten kan ni om ni vill ha lite mindre typsnitt på

Målgrupp: Till skillnad från gruppens PM, som ska vara riktat mot läsare på er egen kunskapsnivå, ska postern rikta sig mot allmänheten. Det innebär att innehållet ska vara lätt att ta till sig för gemene man. Försök således undvika de värsta facktermerna.

Självklart får ni frångå mallen om ni vill, det viktiga är att göra postern tydligt och lättåtkomlig. På slutet i en vetenskaplig poster kommer oftast en slutsats. Se till att den lyfts fram ordentligt, kanske kan nyttan av ert ämne nämnas redan i första stycket - det är ju det man vill att folk ska ha med sig.

På slutet hittar man ofta referenslistan eller var man kan hitta ytterligare information. Så om ni har ytterligare funderingar kring detta, kan ni kontakta mig på ulf.goransson@fkog.uu.se