Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Torsdag 25 februari.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Torsdag 25 februari."— Presentationens avskrift:

1 Torsdag 25 februari

2 Vad kommer du ihåg om författaren Svetlana Aleksijevitj
Vad kommer du ihåg om författaren Svetlana Aleksijevitj? Jobba två och två och skriv in en sammanfattning på

3

4 Den kommande uppsatsen
Din uppsats ska innehålla: En inledning som kort introducerar Aleksijevitj, hennes litteratur och dess speciella stil. En kort sammanfattning av de utdrag du läst. En personlig analys av hur du uppfattar texten. Ett avslutande stycke som sammanfattar det viktigaste du kommit fram till.

5 Tyst enskild läsning 30 min (bra träning. )
Tyst enskild läsning 30 min (bra träning!). Läs den av texterna du inte läste hemma. Läste du bägge: läs om en av dem. Under läsningen: välj en mening/ett stycke som på något sätt är särskilt intressant. Ställ en fråga eller kommentera, förbered dig för att redovisa i grupp.

6 VÄLJ EN MENING Välj en mening ur texten som väcker dina tankar
VÄLJ EN MENING Välj en mening ur texten som väcker dina tankar. Det kan vara när en person gör, säger eller tänker något, men också en mening som beskriver en plats, tidpunkt eller en situation. Kommentera meningen. Försök att koppla kommentarerna till dina egna erfarenheter och omvärlden. STÄLL EN FRÅGA Stanna vid ett tillfälle i texten där en person gör, säger eller tänker något. Ställ en fråga till karaktären om något du undrar, till exempel varför personen gör, säger eller tänker som hen gör, hur det påverkar andra eller vad det senare kan leda till. Det är en sådan fråga där svaret inte finns i texten. Svaret finns hos dig eller dina kompisar.

7 Var och en presenterar sin valda textbit, med kommentarer och frågor
Var och en presenterar sin valda textbit, med kommentarer och frågor. Lägg till resonemang i gruppen. Varje grupp väljer ut 1-2 textdelar som de lyfter i helklass, tillsammans med sina resonemang. Klassen kompletterar med tankar.

8 Nya texter efter sportlovet
Läs en av texterna till nästa torsdag Vi jobbar på samma sätt som i dag med texterna nästa gång I bästa fall får vi fler synvinklar på texterna från en Göteborgsklass 


Ladda ner ppt "Torsdag 25 februari."

Liknande presentationer


Google-annonser