Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Börja med att skriva in alla tävlandes namn i resultattabellen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Börja med att skriva in alla tävlandes namn i resultattabellen"— Presentationens avskrift:

1 Börja med att skriva in alla tävlandes namn i resultattabellen
Börja med att skriva in alla tävlandes namn i resultattabellen. Alla tävlande ska möta alla en gång och alla resultat ska redovisas här. Per Ulla Inga Egon

2 Börja med att lägga något som kan fungera som boll på mittpunkten.
Inga ska nu hitta tiokompisen till kortet hon drog. Åttans tiokompis är två. Inga ska nu spela bollen framåt i banan längst med en pil med en tvåa på. Hon får bara gå framåt och hon får bara använda siffrorna som är rättvända från hennes plats.. Det spelar ingen roll vilka två spelare som börjar spela. I vårt exempel spelar Inga och Egon. Inga börjar, hon drar ett kort ur kortleken och får en åtta.

3 Inga ska nu hitta tiokompisen till kortet hon drog
Inga ska nu hitta tiokompisen till kortet hon drog. Åttans tiokompis är två. Inga ska nu spela bollen framåt i banan längst med en pil med en tvåa på. Hon får bara gå framåt och hon får bara använda siffrorna som är rättvända från hennes plats.. Hon hittar tvåan snett framåt till vänster och flyttar bollen längst med den pilen.

4 Nu är det Egons tur att dra ett kort ur högen
Nu är det Egons tur att dra ett kort ur högen. Han drar en trea, och kommer fram till att tiokompisen till trean är sju. Vi får nu tänka oss att Egon sitter på andra sidan spelplanen och han tittar på de siffror som är vända mot honom och de pilar som går framåt i banan för honom. Egon hittar en pil med en sjua på och flyttar bollen längst med den.

5 Nu är det Ingas tur igen och hon drar en sexa
Nu är det Ingas tur igen och hon drar en sexa. Tiokompisen till sex är fyra, så hon letar efter en fyra på en pil därifrån bollen ligger. På pilarna som går framåt i banan från Ingas håll finns bara siffrorna 0,1,2,3,5 och 6, ingen fyra. Det innebär att Inga missar och bollen ligger kvar.

6 Då är det Egons tur. Han drar en fyra
Då är det Egons tur. Han drar en fyra. Tiokompisen är sex och Egon gör mål!

7 Nu leder Egon med 1-0, först till 2 vinner.
Inga placerar bollen på mittpunkten och börjar om därifrån.

8 När Inga och Egon spelat klart så förs resultatet in både i Ingas och i Egons kolumn. Egon vann med 2-0, då skriver han 2-0 i sin kolumn på match 1 och Inga skriver 0-2 i sin kolumn. Per Ulla Inga Egon 0-2 2-0

9 När alla spelarna har mött varandra en gång så räknar de ut hur många matcher var och en har vunnit.
Per Ulla Inga Egon 2-1 1-2 0-2 2-0 2-1 2-0 0-2 1-2 2-1 0-2 1-2 2-0 3 1 2


Ladda ner ppt "Börja med att skriva in alla tävlandes namn i resultattabellen"

Liknande presentationer


Google-annonser