HANDIKAPPFÖRENINGARNA SÖRMLAND

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Motorstadion i Lidköping en idrottsplattform som specialanpassats för personer med funktionsnedsättning. Vi vill erbjuda funktionshindrade en fin upplevelse.
Advertisements

Ideellt Utvecklingscentrum
Folkhälsa och funktionshinderspolitiken - hälsa på lika villkor
Disposition - Hållbar utveckling
Vision MISSION VÄRDEGRUND
Presentation av Stiftelsen Tryggare Sverige. 2 Tryggare Sverige - en ny aktör inom trygghetsområdet •En professionell NGO (non governmental.
En ny struktur för scoutrörelsen – ett förslag. Scouterna – allmänt Scouterna är Sveriges nationella scout- organisation och organiserar all scout- verksamhet.
Kultur för alla – gäller det mig
Kommunalrådskansliet KAPITEL Stöd till och stärkt samverkan med det civila samhällets aktörer •Vision ” I Örebro finns ett levande vitalt civilt samhälle.
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
Så gör du.  Namn  Arbetsplats/Yrke  Fritidsintresse   En bra bok/film 5 SNABBA Kaffe – The Bil –
Innehåll Strategier, målgrupper, mål Informationskanaler
Mänskliga rättigheter
Enhet Politik på människans och naturens villkor
Är du lönsam,lille vän ? Jaaa. Miljarder kan sparas Ett arbetsmarknadsprojekt av Thomas Stjernquist.
Så styrs Sverige.
Demokrati och hur Sverige styrs
Om funktionshindersrörelsens rätt att vara delaktig i beslutsfattandet… …för att skapa förutsättningar för människor med funktionsnedsättning att delta.
Och samverkansmodellen Dalarnas regionala kulturplan
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Jämlika och Jämställda beslut " Jämställdhet betyder att mamman och pappan producerar barnen tillsammans. Förr i tiden var det bara mamman som födde upp.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Landstingsstyrelsens förvaltning
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation
Equal – fas lll Nätverk mot fattigdom Spridnings- och påverkansaktiviteter.
19 april april 2006 Hållbarhetsrådet 1/ bildades Hållbarhetsrådet Tillhör Boverket, med eget Råd som beslutar om.
Förbättra villkoren för det civila samhället – ideella föreningar, stiftelser, trossamfund, nätverk och andra aktörer – som en central del i demokratin.
NSPH i Norrbotten (Regionalt nätverk) (Regionalt nätverk) Nationell Nationell Samverkan för Samverkan för Psykisk Psykisk Hälsa Hälsa Bildades
Genus Manligt & kvinnligt.
INTRODUKTION TILL JÄMSTÄLLDHETS- OCH LIKABEHANDLINGSARBETET VID GÖTEBORGS UNIVERSITET FRAMTAGEN AV PERSONALENHETEN, SEKTIONEN FÖR ARBETSMILJÖ OCH LIKABEHANDLING.
Helena Rojas, verksamhetschef
Vidgat deltagande Varför vidga deltagandet? En förändrad värld Legitimitet Finansiering.
en start för det lagstadgade likabehandlingsarbetet
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Sydsvensk regionbildning ideell förening -hälso- och sjukvård -kultur -kollektivtrafik -infrastrukturplanering -demokrati och internationalisering -hållbar.
Integration Gävleborg 2.0
Samarbete i teamet och ett rehabiliterande synsätt i myndighetsutövningen IngaLill Karlström, Östersunds kommun. E-post:
Välkommen till oss! Introduktion om staten och hur det är att jobba och ha praktik här.
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Mänskliga rättigheter i Västra Götalandsregionen Förvaltning/avdelning/grupp/enhet som dragningen är för Datum:
Likarätt JONAS ÅLEBRING ST-LÄKARE. Likarätt – alla människor har ett lika värde och lika rättigheter Likabehandling – alla ska behandlas efter sina förutsättningar.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
För att kunna lyckas i sina studier är det viktigt att kunna känna trygghet och att våga vara sig själv. Oavsett vem eleven är – kvinna eller man, ung.
1 KIF:s AFF Black Knights Värderingar
HEJ FÖRÄLDRAR! Välkomna till föräldramöte. Madelene Löfgren ◦ Grundskolelärare F-3 ◦ 35 år ◦ Sambo och två barn ◦ Bor på Bokenäset utanför Uddevalla.
Detta är en förenklad version av vår likabehandlingsplan.
Styrd helpdesk Normer och Värden
Våra glansdagar är framför oss!
Föreningssmart Umedalens IF 2017.
Kommunstyrelsen har beslutat
Kulturkrockar och kulturella skillnader
Obbola IK.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
De finlandssvenska förbundens roll i medborgarsamhället
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
”Valberednings- seminarium”
Att arbeta med fördomar i skolan
Cvl:s värdegrund För att kunna lyckas i sina studier är det viktigt att kunna känna trygghet och att våga vara sig själv. Oavsett vem eleven är – kvinna.
Tisdag – “Nya” aspekter som dyker upp med anledning av Agendan.
Vad innebär regionbildningen?
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
Funktionsrätt Sörmland
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Lika villkorsgruppen Antro/Etno
Länsstyrelsens roll i funktionshinderpolitiken
Normer i idrotten - hur vi kan få syn på och utmana dem
Om översynen av stadens råd för funktionshindersfrågor
§ 1 Ändamål Mom 1 Dyslexiförbundet har till ändamål att stödja personer med funktionsnedsättningarna läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och/eller matematiksvårigheter/dyskalkyli.
SFI/SFX 2019 i Stockholms län
Presentationens avskrift:

HANDIKAPPFÖRENINGARNA SÖRMLAND VERKSAMHETSPLAN 2017 och framåt

1. Vision Samarbetsorganets namn är Handikappföreningarna Sörmland. Handikappföreningarna Sörmland är en demokratisk samt politiskt och religiöst obunden ideell samarbetsorganisation bestående av läns och regionstäckande handikappföreningar med verksamhet inom Södermanlands län. Moment 1: Vision Handikappföreningarna Sörmlands vision är ett samhälle för alla, där alla människor är delaktiga på lika villkor. Ett samhälle där människor möts med respekt oavsett funktionsförmåga. Ett samhälle där det finns förståelse, respekt, mångfald och acceptans för olika kulturer samt motverka utanförskap och segregation på grund av kön, etnisk tillhörighet, nationella minoriteter, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, och ålder. Ett samhälle som tillvaratar människors olikheter och rättigheter är ett rikt samhälle. Grunden för Handikappföreningarna Sörmlands påverkansarbete är FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning samt att verka för att konventionen blir känd och efterlevs inom Handikappföreningarna Sörmlands verksamhetsområde.

Moment 3: Uppgift Handikappföreningarna Sörmlands uppgift är: att samordna medlemföreningarnas insatser för att nå den gemensamma visionen och de gemensamma mål som formuleras i olika programhandlingar samt att underlätta och stödja medlemsföreningarnas arbete genom kontakt-, utbildnings- och informationsverksamhet Utdrag ur Landstinget Sörmlands villkor för bidrag till Handikapporganisationer: Kvalitetskrav uppfylls genom att föreningen driver och utbildar sina medlemmar i intressepolitiska frågor ger sina medlemmar utbildning på anmodan av landstingsverksamheten

STRATEGIER   Att tillsammans med våra medlemsföreningar föra Funktionshindersrörelsen i Sörmland framåt. För att ses som en stark påverkansgrupp i funktionshindersfrågor skall vi fördjupa samarbetet med våra politiker i landstinget. För att utveckla vår verksamhet och oss själva skall vi ha samarbete med HF Riks de andra läns samarbetsorganen. ´ För att upplevas som en nyskapande förening skall vi arbeta med specifika frågor i nätverksorganisation. Att utnyttja datorn allt mer i föreningsarbetet, i nätverken samt i kontakt med medlemsföreningarna För att befästa och stärka varumärket Handikappföreningarna Sörmland skall vi kommunicera våra projekt och goda resultat både internt och externt. För en fortsatt trygg tillväxt skall vi arbeta för att de föreningar som står utanför skall bli medlemmar

Att tillsammans med våra medlemsföreningar föra Funktionshindersrörelsen framåt. Projekt: Målsättning: Att aktivera personer med funktionsnedsättning, som idag inte är aktiva, både svenska medborgare samt invandrare, att få med dem i verksamheten Samarbetspartners: HFS medlemsföreningar, Landstinget Sörmland, ABF och Arbetsförmedlingen, Allmänna Arvsfonden.

För att ses som en stark påverkansgrupp i funktionshindersfrågor skall vi fördjupa samarbetet med våra politiker i landstinget. Genom samtalsträffar med alla politiska partier som sitter i Landstinget. Genom utbildning av våra ledamöter för att kunna påverka våra politiker.

För att utveckla vår verksamhet och oss själva skall vi ha samarbete med HF Riks samt de andra läns samarbetsorgan. Vi behöver inte uppfinna hjulet en gång till. Vi tar hjälp av både HF Riks och de andra samarbetsorganen som har erfarenhet

För att upplevas som en nyskapande förening skall vi arbeta med specifika frågor i nätverksorganisation.   Tillgänglig natur Uppsökeriverksamhet LRFF Tillgänglig kollektivtrafik Samverkan

Att utnyttja teknisk utrustning allt mer i föreningsarbetet, I nätverken samt i kontakt med medlemsföreningarna Vi skall entusiasmera våra medlemsföreningar till att börja vara aktiva på sociala medier. Sammanträde via videokonferensen Molnet

För att befästa och stärka varumärket Handikappföreningarna Sörmland skall vi kommunicera våra projekt och goda resultat både internt och externt Fortsätta utveckla GLÖDLAMPAN Fortsätta utveckla Hemsidan Roll ups Radio Sörmland TV och tidningar

För en fortsatt trygg tillväxt skall vi arbeta för att de föreningar som står utanför skall bli medlemmar Vi har ett antal föreningar som inte är medlemmar hos oss. Styrelsen tar kontakt med dem för att diskutera medlemskap. Vår styrka ligger i att alla är med och drar åt samma håll.