Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation"— Presentationens avskrift:

1 I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation
En nationell organisation bildad av lokala ideella paraplyorganisationer

2 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Samhällets sektorer Offentlig sektor Privat sektor Ideell sektor (den sociala ekonomin) En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

3 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Föreningslivet blir allt viktigare 50% av vuxna är ideellt engagerade Över 80% är medlemmar i någon förening Cirka föreningar Det behövs en självständig organisation i kommunen En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

4 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Det är fler likheter än olikheter inom föreningslivet Ideellt engagemang och ideell kraft Plats för verksamhet Utbildning och mervärde Bidragssystem och ekonomi En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

5 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Det finns många namn Samorganisation? Föreningsråd? Paraplyorganisation? Föreningsallians? Samarbetsorganisation? En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

6 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

7 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Ni är inte ensamma Vi vill stärka möjligheterna till lokalt engagemang. Vi vill sprida det lokala ideella engagemanget och utveckla den lokala ideella sektorns synlighet och nytta i samhället! En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

8 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
En del av vår verksamhet Erfarenhetsutbyte Stöd vid bildande Sveriges förenings- vänligaste kommun … Inspirationskonferens Forening.se För Sveriges Föreningar? En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

9 Tips att tänka på vid bildande!

10 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Programförklaring för paraplyorganisation Verksamhetsidé Värdegrund Vision Mål För Sveriges Föreningar? En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

11 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Föreningslivet är bra för alla Dialog och samtal Sätt föreningslivets frågor på den politiska dagordningen Var självbestämmande Långsiktiga lösningar En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

12 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Den lokala paraplyorganisationens huvuduppgifter? Vilka uppgifter ser du som viktiga? Diskutera 5 minuter med din granne En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

13 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Tänkbara allmänna uppgifter Företräda & påverka Service & sprida kunskap Utveckla & projekt En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

14 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Så här kan det fungera Berätta hur det fungerar hos dig -Organisation -Verksamhet -Ekonomi För Sveriges Föreningar? En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

15 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Gemensamma uppgifter med kommunen Utveckla bidragsbestämmelser Visioner för framtiden Synliggöra föreningslivet Utveckla anläggningar Höja statusen på ideellt engagemang Föreningslivet som remissinstans och bollplank En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

16 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Vardagsuppgifter för den lokala paraplyorganisationen Relation med kommunala beslutsfattare Gemensamma möten med föreningar Rådgivning till medlemsföreningar Företräda sina medlemmar i alla lägen Föra dialog med det omgivande samhället En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

17 En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!
Kontakta oss! Vi hjälper gärna er organisation att bli ännu bättre. Tillsammans utvecklar vi den lokala ideella sektorn! Använd oss! Ivar Scotte: En fungerande paraplyorganisation i varje kommun!

18 Byggt med lokalt engagemang!


Ladda ner ppt "I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation"

Liknande presentationer


Google-annonser