ENSAM ÄR INTE STARK.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Idéer för ett bredare entreprenörskap
Passningsövning - Korset
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Rapport Allmänheten om vegetarisk mat Djurens Rätt
Det är lätt & rätt att återvinna!
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
En genomgång av spelet: Dubbelkrig-Grön
MaB: Ekvationssystem Allmänt
Presentation av OnTag Voucher
FORTUNA FF – P95 Spelarbarometer. Spelarbarometer – Fråga 1 1.Vilken 1.Vilken är din målsättning med fotboll? 1.Har ingen 2.Träffa kompisar 3.Hålla mig.
Fondernas kostnadsutveckling Finansutskottet den 24 november 2005 Tredje AP-fonden VD Kerstin Hessius.
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…
Grundläggande programmering
Kapitel 23 Årsredovisning och analys.
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Vi har en hög vargtillväxt och nu skall en ny vargförvaltning beslutas av riksdagen.
Brukarundersökning socialpsykiatri Kön 1. Man16 (44%) 2. Kvinna20 (56%)
Examination. Meteorolog för en dag!  Ni ska, i bestämda grupper, spela in en väderpresentation.  Filen ska vara mig till handa absolut senast måndag.
Argumenterande text Ett argument liknar skottet från ett armborst – det är lika verksamt vare sig det är en dvärg eller jätte som skjuter (Francis Bacon)
Rollfördelning i funktionärsbåset Vem gör vad i Danicahallen.
Budget Företagets planering i siffror
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
Välkomna!.
Vad är sant? Vem kan man lita på?
Yoghurtförpackning!.
Semester – vad gäller? Syftet med materialet är att klargöra rättigheter gällande semester.
Vad är Flyktingguide/Språkvän?
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Genom demokrati. Ordet demokrati betyder folkstyre. Alla människor i samhället får vara med och bestämma. 9 miljoner i Sverige – Vi skall dela på makten.
Telia Touchpoint. AcadeMedias nya växellösning Presentationen kommer att innehålla nedanstående punkter Varför byter vi? När sker bytet? Hur kommer det.
Sida 1 Så planerar nordborna sin semester 2006 Synovate och Toy för Nordea JÄMFÖRELSER MELLAN DE NORDISKA LÄNDERNA Ingela Gabrielsson
Sida 1 Så planerar svensken sin semester 2006 Synovate Temo för Nordea SVERIGE Ingela Gabrielsson
Argumenterande text Ett argument liknar skottet från ett armborst – det är lika verksamt vare sig det är en dvärg eller jätte som skjuter (Francis Bacon)
ÄAIK P03:BLÅ Lag & Spelarutveckling NIVÅANPASSNING.
Manada.se Geometrisk summa och linjär optimering.
Sannolikhet och statistik Tabell Används för att ge en bra överblick av svaren man fått in, datan. Består av rader och kolumner. Frekvens Är hur många.
RÖDA TRÅDEN Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Sköndals IK. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Sköndals.
Avgörande vid lika resultat
billån betalningsanmärkning
Ledtråd: ett vasst vårtecken!
Det går bra för våra kunder!
Ny lott! Dubblerad vinstchans! Extra skrapruta!
Och vecka BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
VÄLKOMMEN!
A C D B Vems påstående stämmer?
Hållbarhet och spelansvar
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Föräldramöte 09 röd
36 % 56 % Källa: IDC Visste ni….det finns studier som visar att en anställd lägger 36% av sin arbetstid på att leta efter och sammanställa information,
Hur blir ett lag BRA? BBIF P04 Är bäst Titta upp Träna ihop oss
Träningskläder Nr 1 Nr 2 Nr 3 Jag vill beställa St Nr 1 storlek
Power Point - grundkurs
Spelare: P11, F11/10/09 Tränare: Spelare i P04, F03/04
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
2013 – ÅK1 – version 1.
Ledtråd: ett vasst vårtecken!
Y Ränta När man lånar eller sätter in pengar på ett sparkonto kan banken använda pengarna och betalar därför för att låna dem.
Välkomna! ÖSK P04 föräldramöte 28/ Tränare: Tobbe och Fredrik
Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Föräldramöte Agenda: Seriespel under säsongen
Avvikelser 2018 Nuläget i april.
Säsongsavslutning Ås IF P01-03
SoL övningskompendie Tema: Avslut
Presentationens avskrift:

ENSAM ÄR INTE STARK

Därför har vi en andelsklubb som i första hand spelar på EUROJACKPOT

Denna klubb har fått namnet

FÅGELJAKT JÄMFÖRT MED EUROJACKPOT !?

Vad har fågeljakt för likhet med att spela på EuroJackpot?

När man ger sig ut för att jaga så behöver man först ett lämpligt gevär. Det finns flera olika modeller av gevär. En modell används vid älgjakt, en annan modell vid fågeljakt. För en lyckad jakt måste man också ha rätt ammunition.

Älgstudsaren som man använder vid älgjakt använder ammunition med EN kula. Det gevär man använder vid fågeljakt är i regel en hagelbössa och där varje patron av kaliber 6, har 480 blykulor.

Tänk er nu in i följande situation. 2 st kompisar skall gå ut och jaga fåglar. Den ena har en älgstudsare och den andra har en hagelbössa. Båda menar att de har rätt gevär med sig. För att visa vem som har rätt skjutvapen så blir det också en tävling av jakten.

”The Winner Takes It All” Tävlingen kallas: ”The Winner Takes It All” VINNAREN FÅR ALLA FÅGLAR SOM DE SKJUTER UNDER DAGEN.

Vem skulle ni satsa på? Han som har en älgstudsaren och som efter 5 skott fått iväg 5 kulor ? eller han som har en hagelbössa och som efter 5 skott har fått iväg 2.400 hagel ? Personligen lägger jag mina pengar på att han som har hagelbössan vinner tävlingen.

ATT SPELA EUROJACKPOT HAR I PRICIP SAMMA UTGÅNGSLÄGE SOM NÄR MAN JAGAR FÅGEL.

EUROJACKPOT BESTÅR AV 50 NUMMER OCH 10 STJÄRNNUMMER. ATT HITTA 50 NUMMER ÄR LÄTTARE OM MAN SATSAR PÅ FLERA KUPONGER. DET ÄR SAMMA SAK NÄR MAN JAGAR FÅGEL, DET ÄR LÄTTARE ATT TRÄFFA NÄR MAN FÅR IVÄG 480 HAGEL/SKOTT!

MED MÅNGA ANDELSÄGARE KAN MAN HA ETT STÖRRE SYSTEM. DET ÄR NU SOM MAN KAN SE ATT ENSAM INTE ÄR STARK. MED MÅNGA ANDELSÄGARE KAN MAN HA ETT STÖRRE SYSTEM. ATT TRÄFFA RÄTT BLIR STÖRRE NÄR VI HAR FLER KUPONGER.

SPELAR VI 1 KUPONG SÅ KOSTAR DET: - MED 5 NR OCH 5 STJÄRN NR – 200 kr. - MED 6 NR OCH 5 STJÄRN NR – 1.200 kr. SPELAR VI 10 KUPONGER SÅ KOSTAR DET: - MED 5 NR OCH 5 STJÄRN NR – 2.000 kr. - MED 6 NR OCH 5 STJÄRN NR – 12.000 kr. DET ÄR MYCKET DYRARE ATT SPELA MED 6 NR. 10 KUPONGER MED 5 NR OCH 10 STJÄRNNUMMER = 9.000 KR.

DET ÄR 3 FAKTORER SOM AVGÖR VILLKET SYSTEM SOM MAN SKALL SPELAS UNDER PERIODEN. FÖRST, HUR MYCKET PENGAR HAR VI ATT SPELA FÖR. 2. SEDAN, HUR MÅNGA STJÄRN NUMMER SKALL VI HA. SIST, HUR MÅNGA LOTTO NUMMER OCH KUPONGER FÅR VI FÖR DE PENGAR VI SPELAR FÖR.

NÄR MAN TITTAR PÅ VINSTPLANEN SÅ KAN MAN SE ATT DET VIKTIGASTE ÄR ATT FÅ IN 1-2 STJÄRNNUMMER. DET ÄR LÄTTARE ATT FÅ IN 2 ST STJÄRNNUMMER AV DE 10 SOM FINNS, ÄN ATT FÅ IN 5 LOTTONR AV 50 ST. DETTA KOMPENSERAR MAN GENOM ATT MAN HAR FLER KUPONGER. 2 RÄTT och 2 STJÄRN NR = VINSTGRUPP 8. 1 RÄTT och 2 STJÄRN NR = VINSTGRUPP 11. 2 RÄTT och 1 STJÄRN NR = VINSTGRUPP 12. 2 RÄTT och 0 STJÄRN NR = INGEN VINST.

Efter att under 11 månader och statistik från åren 2012 till 2016 så har vi kommit fram till följande: Det bästa är att ha 5 nummer på varje kupong och att ha många kuponger i stället för att satsa på kuponger med 6 nummer. Det är bättre att ha många stjärnnummer än att ha många kuponger.

Systemet tas ut efter följande punkter: Andelsbeloppets storlek för 1 vecka. 2. Hur många stjärn nr inom detta belopp. 3. Jämför kuponger med 5 nr och stjärn nr. 4. Titta sedan på antalet kuponger. 5. Välj nu system med hänsyn till 5 nr, stjärn nr, antal kuponger inom beloppet.

Här följer nu olika system beroende på hur mycket pengar som andelsbeloppet har till sitt förfogande för perioden. Alla belopp är beräknade på 20 andelar.

Exempel: 50 – 99 kr / andel / vecka. För under 100 kr / andel / vecka har man 7 system. 1. Två med 6 stjärn nummer och 5 eller 6 kuponger. De övriga är 5 stjärn nummer med olika antal kuponger.

Exempel: 100 – 150 kr / andel / vecka. För 150 kr / andel / vecka har man 2 system. 1. Ett med 5 stjärn nummer och 15 kuponger. Ett annat med 6 stjärn nummer och 10 kuponger.

Exempel: 151 – 199 kr / andel / vecka. Exempel på system mellan 151 – 199 kr / andel / vecka. För 180 kr / andel / vecka har man 2 system. 1. Ett med 6 stjärn nummer och 12 kuponger Ett annat med 9 stjärn nummer och 5 kuponger. 3. Lägger man till 9 kr så får man 7 stjärn nummer och 9 kuponger.

Exempel: 200 – 299 kr / andel / vecka. För 225 kr / andel / vecka har man 2 system. 1. Ett med 6 stjärn nummer och 15 kuponger Ett annat med 10 stjärn nummer och 5 kuponger. 3. Lägger man till 6 kr så får man 7 stjärn nummer och 11 kuponger.

Exempel: 300 – 399 kr / andel / vecka. För 360 kr / andel / vecka har man 2 system. 1. Ett med 9 stjärn nummer och 10 kuponger. Ett annat med 10 stjärn nummer och 8 kuponger. Strategin säger att alternativ 2 är rätt val. 3. Lägger man till 4 kr så får man 8 stjärn nummer och 13 kuponger.

Exempel: 400 – 699 kr / andel / vecka. Det är bara system med 10 stjärn nummer som varje vecka har de största chanserna att vinna något. Förutsättningarna är att något av lottonumren också går in. Det system som nu refereras till är: 05n-10s-10k för 450 kr. Vinsterna har inte alltid varit så höga att de har givit någon vinst på det satsade kapitalet men förlusten är för de första 42 veckorna är så liten som 2,75%.

Lite senare är det upp till andelsägarna att vara med och lämna sina åsikter på hur vi skall gå vidare under 2017. Kommer också att gå igenom hur nummer kan väljas ut efter statistik m.m. Visa vilka system som har givit vinst. Utdelningen över årets veckor m.m.

TACK FÖR VISAT INTRESSE HAR VI INTE REDAN HAFT KAFFEPAUS SÅ ÄR DET HÖG TID NU. TACK FÖR VISAT INTRESSE Göran & Tommi Hagert