Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldramöte 09 röd 2017-10-01.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldramöte 09 röd 2017-10-01."— Presentationens avskrift:

1 Föräldramöte 09 röd

2 Höstens tider Vi kör fram till skolavslutningen och meddelar på gruppens sida om vi ställer in. Vi utökar träningstiden till 75 min (11:00-12:15) för att hinna med mer moment.

3 Teori Friidrotten räknas som barnidrott till och med 12 år, vilket innebär att den ska vara Lekfull Allsidig Anpassad efter barnets utvecklingstakt Utformad för att lära sig grenens rörelsemönster Övergången från barnidrott till ungdomsidrott sker successivt och i barnets takt.

4 Vårt upplägg För att möta teorin har vi följande upplägg för årets träning Alla pass innehåller lek Vi provar på alla grenar, som regel två per pass och ett par veckor i rad Vi fokuserar på rörelsemönster och inte styrka/kondition Alla hejar på varandra Vi jämför oss inte med varandra utan gläds ut all utveckling, alla nya lärdomar osv

5 Utvärdering Vad säger era barn hemma? Följande nämndes:
Större och bättre fokus och intresse i gruppen. Det märks att de är äldre. Olika reaktioner, en del säger inte så mycket. Vi tränare ser att alla tycker att det är kul men de reagerar väldigt olika. De tittar på andra på tävlingar och blir nyfikna på spikskor, startblock mm. Vi pratar om att dessa redskap inte behövs ännu och förbättra inte direkt i denna ålder. Tvärtom kan det vara svårt att hantera och krångla till det. Vi ska dock titta på ett par spikskor någon gång och vill man testa så går det ju bra att prova. Träningarna utan spikskor. Startblock testar vi ibland, men inte på tävling. Vi pratar om att barnen behöver träna på att bli trötta. Få gillar att springa långt och tror att de måste stanna när de börjar få lite högre puls.

6 Ordningsregler för hallen – en påminnelse
Ingen innanför staketet utan ledare. Alla väntar på rätt sida om staketet innan träning. Gruppen samlad hela tiden – ingen får gå själv från grupp till tex läktare eller toalett – utan ledare följer med vid behov. Föräldrar stannar vid läktaren, förutom när vi kommit överens om annat (tex kan vi be om hjälp då vi är få ledare på plats) Många föräldrar lämnar hallen under träning, vilket är ok, men vi önskar att ni återvänder för att hämta barnet vid träningens slut. Hur vi agerar ”När barnet inte vill vara med” på en enskild övning. Vi försöker ett par gånger att ”övertala/peppa” barnet att vara med. OM det inte hjälper får barnet sätta sig vid sidan och titta på under den aktuella övningen. Därefter får barnet vara med när hen själv säger till om det eller under nästa övning. Vid barn som är överaktiva och har svårare att lyssna på oss ledare tar vi diskussion med respektive förälder om strategier för hur vi ska hantera det.

7 Tävlingar Oftast egen anmälan. Vi försöker påminna men håll utkik efter anslag i tex hallens anslagstavla. Många tävlar redan. Har inte ditt barn vågat ännu så ta med hen på en tävling och heja på de i gruppen som är med. KFUM står för anmälningsavgift i distriktet för barn upp till 12 år enligt: 3 grenar om tävling 1 dag 5 grenar om tävlingen pågår 2 dagar 6 grenar om tävlingen pågår 3 dagar

8 Höstens tävlingar i Tybblelundshallen
Vinterspelen 18 november (Glanshammars IF). Anmälan senast 12 november. Triumfglass-spelen 25 november (Stocksäters IF). Anmälans senast 19 november. GLÖM INTE ANGE FÖRENING VID ANMÄLAN!

9 Från föreningen Alla föräldrar förväntas att vara funktionär under två arrangemang per år och barn. Val sker senast 5 november – därefter placeras man ut. Föreningen söker fler grenansvariga mm. Utbildning för föräldrar 22 oktober. (startsidan - Vill du hjälpa till mer i föreningen?). Kontakta Profilkläder - se hemsidan om ni vill köpa. Inget klädkrav på tävlingen i denna ålder. Barnen får varsin t-shirt från föreningen Beställning av tröjor 90/100 110/120 130/140 150/160

10 Övrigt www.kfumorebrofriidrott.se
Besök hemsidan för info, träningsdatum, tävlingsanmälan mm. Ni hittar information kopplat till just vår grupp 09 grupp röd under ”Våra träningsgrupper”.


Ladda ner ppt "Föräldramöte 09 röd 2017-10-01."

Liknande presentationer


Google-annonser