Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tränarmöte Team-03 2012-09-07.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tränarmöte Team-03 2012-09-07."— Presentationens avskrift:

1 Tränarmöte Team

2 Ordningsregler Generellt På is Respektera tiderna, kom i tid
Respektera lagkompisarna, motspelarna, föräldrarna och domarna På is När tränaren blåser i pipan åker man direkt dit och sätter sig med ett knä på isen. Rör inte puckarna när en övning är klar. När tränaren pratar är man helt tyst och lyssnar Om man har frågor så räcker man upp handen i stället för att prata rätt ut När man åker till en ny övningsstation så åker man direkt till hjälptränaren och sätter sig När vi kör övningarna så gör vi bara det, inget annat för då stör man sina lagkompisar och får ingen bra träning själv Skjut aldrig på en målvakt som inte är beredd Om man inte följer reglerna får man en varning. Om det upprepas får man vila i båset och där själv bestämma när man är redo att gå ut.

3 Ordningsregler för vuxna
Kom i god tid till träningen, 30 min innan. Kom i tid till matcherna, 1h innan. Bara tränare, materialare och lagledare i omklädningsrummet. Inga föräldrar. Namn på hjälmen.

4 Hur en träning går till Materialare
Ta fram målvaktsutrustning Ta fram tröjor och avdela en förälder att dela ut så att det blir lika Ta fram drickastället Kolla om någon vill ha slipning, Vi lägger som standard 5 cm åkyta på skridskorna. Efter träning, samla ihop tröjor, drickaställ och målvaktsutrustning Huvudtränare (Fredrik eller utsedd) Förbered träningen efter plan och tema Skriv ut träningsmoment Kolla vilka hjälptränare som kan vara på is (ev. via hemsidan) Kolla vilka som skall stå i mål, om mindre än två skall målvakter utses Samla tränare 10 minuter före träning, gå igenom momenten, bra om vi kan förklara för spelarna varför vi tränar på detta. Ta med Tobbes 01:or och visa på. Samla alla på is och förklara vad vi skall göra, peppa alla innan start, skall vi ge gärnet? Klappa klubbor etc. Samla alla efter träning, ”bra jobbat”, ”vilka spelar ni för? – VIGGAN” Fyll i närvaro på webben

5 Hur en träning går till Spelare
Alla försöker att få på all utrustning inklusive skridskor innan en vuxen hjälper till Alla fyller sin vattenflaska själv och ställer i drickastället och tömmer efter träning Den som sitter först in till höger tar med puckar in på is. Häng upp tröjorna på galgar efter träning/match Töm flaskor och ställ i drickastället Sist ut ur omklädningsrummet plockar upp skräp

6 Önskemål på Istid Antal tillfällen
Träningstid per ispass, 50 eller 80 minuter Vilka dagar Off-ice klubbträning med teknikkula, koordination, en gång per vecka innan träning, Vem planerar denna?

7 Plan för träning 2012-2013 Vilka gör denna?
Mål månad för månad => temaveckor, mål och övningar som matchar Skridskoåkning Ner i hockeyställning Titta upp Spelförståelse Klubbteknik Målvaktsträning Mer? Vilka gör denna?

8 Veckoplanering Planering av träningar vecka för vecka
Fredrik gör denna, vilka hjälper till, skall vi rotera vecka för vecka? Temavecka och plan => övningsbank => välj övningar => skriv ut övningar => gå igenom övningar 10 min före träning. Premiera försöket och inte prestationen Starta med att köra cirklar. En gång i veckan skall vi köra runt och nivåindela. Ta ned en konståkningstränare. Ta några spelare varje gång och ge feedback. 15 minuters målvaktsträning (Magnus). Förklara orden vi använder. Tänk på att övningarna skall kunna göras i flera svårighetsgrader. Övningar finns i pärm och på CD som vi kan köpa.

9 Inför match Huvudtränare Materialare enligt kallelse
Fredrik kallar på måndag spelare, materialare och tränare till matcher. Torsdag sista dag för anmälan. Kalla de som skall spele med positioner. De som har tränat de sista fyra träningarna får möjlighet att spela två matcher. Materialare enligt kallelse Tar med målvaktsutrustning , vattenflaskor och tröjor (tänk på färgerna, hur vet vi detta?) Tar med allt hem igen Coach/tränare enligt kallelse Pratar med andra lagets coach Skriver spelaruppställning Samlar laget innan match Går igenom roller och hur vi skall spela Peppar så in i bengen, VIGGAN! Hanterar byten Skriver på matchprotokoll och tar med till Tina/Johan

10 Träningsläger Har möjligheter i Salem alla helger i oktober.
Helst Hägernäs. När? Upplägg? Vi skall ha en hockeydag, heldag, lördag, med två ispass, teori och off-ice. Bowling kanske?

11 Tränarutbildningar Tränarutbildningar (Henrik, Johan och Uffe), Tommie har gått? Vem kollar och bokar, Magnus bokar för Uffe, Johan och Magnus i oktober.

12 Övriga frågor Information om utrustning till föräldrar
Skridskor, klubba och skydd Lägga upp på hemsidan Vad behöver vi ta upp på föräldramötet Hur många cuper skall vi spela och när Hur får vi ihop laget som grupp - jag tror inte att de kan namnen på alla ? Hur säkerställer vi att det inte blir för mycket så att de slutar? Hur resonerar vi kring nivåindelning? Träningsoveraller? Sponsorer? Någon som fixar? Lagjackor? Kolla tröjor!


Ladda ner ppt "Tränarmöte Team-03 2012-09-07."

Liknande presentationer


Google-annonser