Ett kontrakt har sitt pris

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
ÖPPET KÖP BYTESRÄTT Ingen lag!
Advertisements

Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
FOKUSERA PÅ FÖRJÄNSTEN!
1. Varför finns det pengar?
Tidrapportering – Logga in
E-Build™ Contact Förstudie om en branschgemensam företagsportal 6 december 2013.
Affärsutvecklingscheckar varor och tjänster samt internationalisering
LAGAR OCH REGLER.
Spara kvittot! När du handlar en vara av ett företag/butik har du alltid rätt att få ett kvitto Kvittot kan vara bra att ha om du vill: - Kontrollera så.
Intervju inför ViV-projektet.
Reflektion över försäljningsseminarium
Marknadsplan för bergborrstål på USA-marknaden Magnus Mårtensson Mattias Langeskär Alexander Larsson.
LPT. Lagen om sluten psykiatrisk tvångsvård.
NetJobs Group AB (publ) Vision och strategi Finansiell plan och finansiella mål 2013.
Förmedlarnas utmaningar med de nya reglerna 27 augusti Charlotta Carlberg.
Skatteregler för Bredband Vindkraftverk Presentation i Växjö 12/
Affärsidé - företagets vägvisare
Inköpsrutiner.
1:a Möte Offert process Avsluts process
Modul 5 Att söka arbete.
Generell titel. Bakgrund - privata FoU investeringar.
ETIK - MORAL.
Marknadsförarens yrkesroll
Val av transport till resmålet.
Intressententmodellen.
Kunden Kotler: “It is no longer enough to satisfy customers. You must delight them.”
Christoffers Clothing Company
BÖRSRÄTT VT 2012, LIU Investerarskydd. Kategorisering av olika kundtyper Icke-professionella kunder Högsta skyddsnivån om inte egen begäran Minst 2 av.
Riktlinjer för överflyttning av sociala ärenden mellan stadsdelarna
Lönekriterier – ett stöd till chefer. Varför lönekriterier?  Att ha tydliga lönekriterier är en förutsättning i samband med lönesättning.  Kriterierna.
Regler för upphandling Med offentlig upphandling avses de åtgärder som vidtas av en upphandlande myndighet för att tilldela ett kontrakt eller ingå ett.
Rapport OM MISSFÖRHÅLLANDE ELLER RISK FÖR MISSFÖRHÅLLANDE ENLIGT LEX SARAH 14 kap.3 § SoL 24b § LSS Gäller hela socialtjänsten samt all verksamhet vid.
DE NYA AFFÄRSRELATIONERNA – FRÅN PRODUKT- TILL FUNKTIONSERBJUDANDEN Av Staffan Brege Daniel Kindström Per-Olof Brehmer Grupp 9 Pernilla Johansson Anna.
Finansinspektionen Vi övervakar finansmarknaden. Historia.
Etik- att göra det rätta Metaetik Kan man alls säga att det finns det rätt eller fel i moraliska frågor. Detta är något man funderar över och diskuterar.
Björn Svensson Fredrik Krig Filip Edén.  Att sälja kläder online  Kunder ska kunna designa sina egna kläder  Låga priser  Kvalitet.
Allmänt Peter Bloom e-post tfn Bidrag kan beviljas till företag, oavsett företagsform, som bedriver verksamhet på.
Componenta Wirsbo AB Preliminär rekonstruktionsplan.
INLEDNING Presentera dig själv, dagordningen och eventuell information om möteslokalen. BESTÄM DISKUSSIONSNORMER Gå igenom “grundregler” för diskussionen.
VISA DENNA BILD: INLEDNING
Gåvor från försäljare.
Räkna ut resultat Intäkter − Kostnader = Resultat.
VISA DENNA BILD: INLEDNING
Hur arbetet med hållbart företagande kan användas i marknadsföringen.
Penninginsamlingar på kontoret
Preliminär rekonstruktionsplan
MARKNADSFÖRING Marknadsföring är allt arbete som utförs i ett företag i syfte att föra en vara eller tjänst från producent till konsument.
Inspektioner vid akutmottagningar i Värmland och Gävleborgs län
Vi är din IT-avdelning Alla storföretag har IT-avdelning / IT-chef. Mindre företag har inte resurser till samma lösningar. Vi erbjuder småföretag samma.
Mobbad/ofredad av chefen
VISA DENNA BILD: INLEDNING
VISA DENNA BILD: INLEDNING
Stoppa mutor.
Intressententmodellen.
Farlig utrustning.
VISA DENNA BILD: INLEDNING
En muntlig eller skriftlig överenskommelse
Marknadsföringens källor
Handelsföretag Grossist i Götaland
Lagarna inom handel Kap. 13.
Information om kundtrohetsrabatt
Produkt, pris, plats och påverkan
PXC Underwear Din nya möjlighet!
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Alexander har arbetat svart och därmed betalat för lite skatt
(Företagsnamn) Marknadsföringsplan
Presentation av affärsplan
Presentation av affärsplan
Företagets namn Affärsplan.
Handelsbarometern April 2019.
Presentationens avskrift:

Ett kontrakt har sitt pris

Ett kontrakt har sitt pris: Fallöversikt Lars har i flera månader jobbat på en offert för vinna ett oljeledningsprojekt. Han vet att hans team är högt kvalificerat. Han har även hört rykten om att hans pris är konkurrenskraftigt jämfört med de andra offerter som kunden fått. Han har tillbringat många timmar med att svara på deras frågor och tillgodose dem med ytterligare information. Idag får Lars ett telefonsamtal från Darya, kundens representant. Hon säger att han ska få projektet om han arrangerar en kickoff i Las Vegas och står för resa och logi åt kunden och hans familj där under veckan. Att vinna projektet skulle betyda mycket pengar för företaget och kostnaden för resan är proportionellt sett liten, så Lars går med på kundens begäran.

Ett kontrakt har sitt pris: Inledande frågor Vad skulle du göra om du var Lars? Handlade Lars på ett lämpligt sätt? Vilka potentiella problem och konsekvenser finns med överenskommelsen om resan? Skulle omständigheterna vara annorlunda om: kundens familj inte följde med på resan? resan var till en av Tycos enheter i stället för till Las Vegas? denna Tyco-enhet skulle bli utan bonus om de inte fick projektet?

Ett kontrakt har sitt pris: Riktlinjer Tyco förbjuder mutor: i alla delar av världen, i alla sorters affärer, direkt eller genom mellanhänder eller agenter, regeringsrepresentanter eller privatpersoner. Tyco står för resor och logi till kunder eller potentiella kunder endast om: Det är direkt relaterat till (i) marknadsföring, demonstration eller genomgång av Tycos produkter eller tjänster; eller (ii) utförande eller verkställande av ett kontrakt mellan kunden eller den potentiella kunden och Tyco. Det är förenligt med lokala lagar eller seder och inte motiverat av viljan att påverka kunden på ett felaktigt sätt. Anställda inom marknadsföring, försäljning, inköp eller förvärv måste vara särskilt medvetna om gällande lagar och regler i de länder där de gör affärer.

Ett kontrakt har sitt pris: Vad har vi lärt oss? Tyco vårdar sitt rykte genom sin beslutsamhet att motsvara högt ställda krav på hederlighet och integritet. Våra affärer måste vara ärliga. På Tyco konkurrerar vi med vår produktkvalitet, prissättning och vårt goda anseende. Det är förbjudet att erbjuda eller ta emot mutor eller annan olaglig betalning för att vinna nya affärer eller för att behålla de vi har. Detta omfattar även betalning av resor åt kunders familjemedlemmar, oavsett de relativt små beloppen. Om en befintlig eller potentiell kund begär någonting liknande, rapportera det till din chef och/eller Tycos juridiska avdelning för en bedömning av situationen och beslut om hur vi ska gå vidare.

Ta upp ett problem Det är viktigt att bevara våra Vital Values och vårt anseende. Om du ser en handling som gör dig besvärad eller som du anser är olämplig, finns det flera sätt att ta upp problemet. Nämligen: Chefer Personalavdelningens representanter Juridiska avdelningen Ombudsmannen eller ConcernLINE Vital Tyco Concerns webbsida* (www.vitaltycoconcerns.com) *OBS: Anställda i Frankrike, Belgien, Tyskland eller Spanien bör endast rapportera problem av finansiell karaktär via ConcernLINE eller Vital Tyco Concerns webbsida.