Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

MARKNADSFÖRING Marknadsföring är allt arbete som utförs i ett företag i syfte att föra en vara eller tjänst från producent till konsument.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "MARKNADSFÖRING Marknadsföring är allt arbete som utförs i ett företag i syfte att föra en vara eller tjänst från producent till konsument."— Presentationens avskrift:

1 MARKNADSFÖRING Marknadsföring är allt arbete som utförs i ett företag i syfte att föra en vara eller tjänst från producent till konsument.

2 MARKNAD ÄR: Det geografiska område som ett företag arbetar inom
Den grupp människor som ett företag riktar sin verksamhet mot Det behov som en viss produkt eller tjänst tillgodoser

3 Marknadsplats är: där köpare och säljare möts för att göra affärer ex:
Varumarknader Börser Saluhallar Marknadstorg Butiker Stormarknader

4 AFFÄRSIDÉ Vad, var hur och till vem
Vilken varor och/eller tjänster säljer vi (VAD) Vilka kunder ska vi ha (TILL VEM) Var ska vi sälja (VAR) Hur ska vi göra för att behålla våra kunder (HUR) Hur ska vi göra för att ta kunder från konkurrenter Vad, var hur och till vem

5 Förnya en affärsidé – varför?
Marknaden förändras Satsa på nya marknader Produkten förändras Kunden förändras

6 MÅLGRUPPER KAN DELAS IN I:
Hur gamla människor är Hur mycket de tjänar Var och hur de bor Könsfördelning Familjestorlek Men även Matvanor Synpunkter på varor och varumärken Inköpsvanor Intresse för miljön Fritidsaktiviteter Inställning i politiska frågor

7 Marknadsområde När företagen gör sin marknadsplanering måste man sätta ett mål för hur stor marknad man vill nå. De kan beskriva sin marknad som De kundkategorier som företaget riktar sig mot Det geografiska område som företaget täcke De produkter som företaget säljer

8 Exempel på reklam för olika målgrupper

9

10

11

12 IKEA´s affärsidé På IKEA är vår vision att skapa en bättre vardag för de många människorna. Vår affärsidé går ut på att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt ska ha råd att köpa dem.

13

14

15

16


Ladda ner ppt "MARKNADSFÖRING Marknadsföring är allt arbete som utförs i ett företag i syfte att föra en vara eller tjänst från producent till konsument."

Liknande presentationer


Google-annonser