Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Spara kvittot! När du handlar en vara av ett företag/butik har du alltid rätt att få ett kvitto Kvittot kan vara bra att ha om du vill: - Kontrollera så.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Spara kvittot! När du handlar en vara av ett företag/butik har du alltid rätt att få ett kvitto Kvittot kan vara bra att ha om du vill: - Kontrollera så."— Presentationens avskrift:

1 Spara kvittot! När du handlar en vara av ett företag/butik har du alltid rätt att få ett kvitto Kvittot kan vara bra att ha om du vill: - Kontrollera så att du betalat rätt summa - Reklamera eller klaga på varan du köpt - Sälja varan vidare

2 Att reklamera en vara Bytesrätt innebär att du vid uppvisande av kvittot kan byta en vara du inte nöjd med mot en annan vara av samma värde. Du har inte rätt att kräva pengarna tillbaka. Öppet köp innebär att du får lämna tillbaka varan tillsammans med kvittot och får då pengarna tillbaka. Tänk på följande: Öppet köp och bytesrätt har du automatiskt inte rätt till utan det är upp till affären att erbjuda detta eller inte Särskilt öppet köp erbjuds oftast bara under begränsad tid, ofta ett par dagar. Bytesrätt lite längre.

3 Spara kvittot På kvittot eller i butiken ska det stå klart och tydligt vad som gäller för just det företaget gällande öppet köp och/eller bytesrätt. Ta reda på vilka regler som gäller för just din affär. Det kan skilja sig åt väldigt mycket. Om felet beror på att du varit vårdslös (oförsiktig) med varan har du inte rätt att reklamera varan.

4 Sexmånadersregeln Du har rätt att klaga på en vara i upp till 3 år.
- MEN För att du ska få rätt mot affären ska felet har funnits där från början, ett så kallat ursprungligt fel. Fel som visar sig inom sex månader anses vara ursprungligt fel. Det är då upp till säljaren att bevisa att du varit oförsiktig om han nekar dig reklamation. Efter sex månader är det du som privatperson som måste bevisa att det är ett ursprungligt fel och att du inte varit oförsiktig.


Ladda ner ppt "Spara kvittot! När du handlar en vara av ett företag/butik har du alltid rätt att få ett kvitto Kvittot kan vara bra att ha om du vill: - Kontrollera så."

Liknande presentationer


Google-annonser