Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Aldijana Puskar Brinellgymnasiet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Aldijana Puskar Brinellgymnasiet"— Presentationens avskrift:

1 Aldijana Puskar Brinellgymnasiet
Entreprenörskap Aldijana Puskar Brinellgymnasiet

2 Entreprenörskap genom tiderna
Entreprenörskap har funnits länge. Redan på 1100-talet användes ordet entrepreneur i franska språket. Det betydde en person som var villig att ta risker, som vågade riskera sitt liv och sin förmögenhet. Under 1400-talet kom ordet att stå för en person som var aktiv och fick något gjort.

3 Entreprenörskap genom tiderna
Från 1700-talet och ett par århundraden framåt förknippades ordet med ekonomisk verksamhet, det vill säga köp och försäljning av varor och tjänster. Man kan jämföra med det engelska ordet enterprise, som betyder företag. Idag, på 2000-talet omfattar begreppet inte enbart företagande utan även kreativitet, nyskapande, sätt att tänka och att förverkliga sina idéer.

4 Vad är entreprenörskap
När man pratar om entreprenörskap menar man ofta företagande, dvs starta och driva ett företag. Men entreprenörskap är mycket mer. Det innebär att skapa utrymme, en arena, för att göra det som är roligt i livet, det du drömmer om och vill förverkliga. Det handlar om att omsätta idéer till handling.

5 En entreprenör är en person som
Ser möjligheter och tänker kreativt Utvecklar något nytt Drivs av lusten att förändra Genomför idéer Tror på framgång Vågar ta risker Har förmågan att samarbeta

6 En entreprenör är en person som är
Handlingskraftig Nyfiken Tydlig Viljestark Envis Modig

7 Anti Jantelagen Du ska tro att du är något.
Du ska tro att du är lika god som alla andra och alla andra lika goda som du. Du ska tro att du är lika klok som andra, ibland klokare. Du ska veta att du är lika bra som andra. Om du vet att du gör ditt bästa kan du uppskatta dem som är bättre.

8 Anti Jantelagen Ibland vet du mer än andra.
Du är inte förmer än andra, men du är enastående precis som alla andra. Du duger till mycket. Skratta åt dig själv och din värld, det gör dig fri. Du ska tro att många bryr sig om dig. Du ska tro att du kan lära andra en hel del, och lära dig av dem.


Ladda ner ppt "Aldijana Puskar Brinellgymnasiet"

Liknande presentationer


Google-annonser