Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hur arbetet med hållbart företagande kan användas i marknadsföringen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hur arbetet med hållbart företagande kan användas i marknadsföringen."— Presentationens avskrift:

1 Hur arbetet med hållbart företagande kan användas i marknadsföringen.

2 Corporate Social Responsibility (CSR)
CSR står för Corporate Social Responsibility och översätts ibland med “företags samhällsansvar”. Det handlar om att företag har ansvar för hur företaget påverkar samhället och tar upp både miljömässiga, ekonomiska och sociala aspekter och påminner på så vis mycket om tankarna runt hållbarhet. CSR handlar om att ta ansvar som företag, att som företag ta ansvar utöver det som lagen kräver. Företaget kan exempelvis ta ansvar för hur företaget påverkar samhället runtomkring eller miljön.

3 CSR står för olika sorters ansvarstagande:
Ekonomiskt ansvarstagande Miljömässigt ansvarstagande Socialt ansvarstagande Etiskt ansvarstagande

4 CSR och marknadsföring
CSR ligger många gånger nära marknadsföring. Genom att bedriva arbete med CSR vill man ofta vinna fler kunder eller få en bättre relation till de kunder man har. Då måste man också kunna visa kunderna vad det är man gör, som är bra för världen. Om företaget klimatkompenserar sina flygresor, eller försöker att minska antalet flygresor genom betydligt miljövänligare videokonferenser, vill man att kunderna ska få veta detta också.


Ladda ner ppt "Hur arbetet med hållbart företagande kan användas i marknadsföringen."

Liknande presentationer


Google-annonser