Välkommen!! Förskoleklass hösten 2017.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Sylteskolan F-6 Förskoleklass Nyckelpigan Getingen.
Advertisements

Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Välkomna till Förskolan Lodet
Föräldramöte 12 september 2011
Välkommen till Edboskolan
Välkommen! Förskoleklass hösten 2014.
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
speciallärare specialpedagog pedagogisk kartläggning
Vi vill att varje 5 – åring som lämnar våra förskolor i Avesta kommun…
Brev från Pingvinen.
VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN
Föräldramöte Idun läsår
Välkommen! Förskoleklass hösten 2014.
SET Social Emotionell Träning
Förskoleklassen på Södermalms skola
Ett temainriktat arbetssätt
En plats för UTMANING UPPTÄCKSFÄRD ÄVENTYR
Vår tolkning av Förskolans Läroplanenfastställd december 2010
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Välkommen till Skogsduvans föräldramöte!
Välkommen till Sunnanängs föräldramöte hösten 2014
En dag på. Läser en bok Bygga med tågbanan Rita Mysan – rollekar Lyssnar på musik eller en saga på CD:n Väver Syr Praktiska hyllan; tvätta golv, skruva,
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Informationsmöte Furulidsskolan VÄLKOMNA! Furulidsskolan - med målet i sikte -
Läroplansträff fritidshem
Välkommen till Skogskällan
Välkommen! Förskoleklass 2015.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Välkomna till Edboskolan
Välkomna till klass 3!.
Välkommen.
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Ifous Små barns lärande APT 22 april 2015
Välkommen! Förskoleklass hösten 2015.
Dagordning Presentation Veckostruktur Diverse Kontaktuppgifter
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Välkomna till kvällens föräldramöte i klass 2a.
till informationsmöte för föräldrar till blivande förskoleklassbarn
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Förskoleklassen Jonstorpsskolan Förskoleklassens verksamhet Förskoleklassverksamhetens syfte är att ge barnen en trygg övergång mellan förskola och grundskola.
Engelbrektskolans fritidshem Blå, Gul, Grön, Grå & Röd avdelning Årskurs F- 6.
VÄLKOMNA TILL NALLENS FÖRÄLDRAMÖTE Information Presentation av personal. Stängningsdag under hösten 26 oktober.
VÄLKOMNA TILL MYGGANS FÖRÄLDRAMÖTE
Lillsjöskolan Bildspel visat 26 januari 2016 Vid öppet hus inför valet till förskoleklass.
Välkommen till Nyckelpigans föräldrarmöte Vi som arbetar på nyckelpigan är Batol, Kristin & Veronica.
Skolförordningen 5 kap 4§.  Studiehandledningen regleras i Skolförordningen 5 kap 4§. - En elev ska få studiehandledning på modersmålet om eleven behöver.
Välkommen till strandskolans fritidshem. Utbildningens syfte 2§ Fritidshemmet kompletterar utbildningen i förskoleklass, grundskolan, grundsärskolan,
VÄLKOMMEN TILL VISÄTTRASKOLAN LÄSÅRET Lärarna i FA: Lina & Jessica Lärarna i FB: Ann Katrin & Angelica.
Lillsjöskolan 19 januari 2017 Kl
Välkomna till styrd helpdesk: Lek
Funktionell kvalitet VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE OCH PEDAGOGISKA PROCESSER.
Välkomna till styrd helpdesk: Skapande
V39, 2016: Veckobrev för förskoleklasserna
Välkomna till styrd helpdesk: Skapande
Träna svenska A och B Häfte 7 Klockan Familjen Alm s dag.
Fritidshem på Knappekulla
Informationsmöte Välkomna!.
VÄLKOMNA! Mälarhöjdens skola
Verksamhetsbeskrivning
Helhet och allsidighet
Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret
Vad behöver vi sluta med? Vad behöver vi börja göra?
Föräldramöte åk 2 Välkomna.
VÄLKOMNA! Mälarhöjdens skola
Välkomna till informationsmöte på Järla skola
Välkommen till Åkerstorpsskolan!
Presentationens avskrift:

Välkommen!! Förskoleklass hösten 2017

Dagordning för kvällen Presentation Rektor skolans organisation Förskollärarna (lämna ”Underlag inför förskoleklass”, våren, inskolning, blanketter, visning av lokaler) Flogstaskolan

Skolans organisation -Flogstaskolan är belägen i Flogsta med närhet till grönområden och Hågadalens naturreservat. -Flogstaskolan är en liten skola med stor flexibilitet. -Skolan är en F-3-skola med skolbarnsomsorg. På skolan finns ca 180 elever. -Skolan har 4 fritidshemsavdelningar. -Akademin finns placerad mitt i skolan. -Skolan arbetar kontinuerligt med värdegrundsarbetet för att få en god arbetsmiljö för alla såväl elever som personal. -Föräldrar ser vi som en tillgång och partner i vår strävan att finna den bästa lärmiljön för respektive elev.

Svenska Vi tränar det svenska språket genom sagor, ordlekar, rim och ramsor och med skolans språkutvecklande arbetssätt. SOL-metoden (Skriv Och Läs), är den skriv- och läsinlärningsmetod vi använder oss av på Flogstaskolan. Metoden har stavelsen som grund. Redan i förskoleklass får barnen börja skriva utifrån sin egen förmåga, en förmåga som successivt utvecklas utifrån SOL-arbetet.

Matematik Vi arbetar praktiskt med grundläggande taluppfattning och ger eleverna verktyg för att bygga upp förståelse för tal och räkning. Vi gör eleverna uppmärksamma på matematiken i vardagen som tex geometriska former, läges- och jämförelseord. Vi samtalar matematik med de korrekta benämningarna för att kunna sätta ord på det logiska- och abstrakta tänkandet.

Kommunikation och samarbete Förskoleklasstiden ger särskilt många tillfällen till träning i att umgås, kommunicera och samarbeta. Grunden för all verksamhet inom skolan handlar om att kunna fungera i grupp. Därför får barnen träna sin samarbetsförmåga i många olika situationer som t ex i arbetsstunder, på idrotten och i olika lekgrupper.

Värdegrund Vi arbetar med skolans värdegrund. Vi förklarar ord och begrepp och bearbetar de olika begreppen i lekar, bild, drama och sång. 10 små kompisböcker är en bokserie som vi läser och samtalar om för att träna olika sociala förmågor. Några boktitlar: Lyssna och kom överens. Säg stopp. Sprid glädje. Samarbeta. Tala om det.

Leken I leken lär eleverna känna sig själva och sin omvärld genom att de bearbetar och delar med sig av tidigare erfarenheter och upplevelser. De utvecklar språk och begrepp, de tränar samarbete och har roligt.

Skapande Vår undervisning ger möjlighet till ett skapande arbetssätt och eleverna kommer att få prova på olika material och tekniker.

Motorik Eleverna får möjlighet att utveckla och träna sin grovmotorik vid utevistelse på skolgården och i skogen. Vi har idrottslektionerna i idrottshallen på skolan och eleverna byter om till lektionen och duschar efteråt. Finmotoriken tränar eleverna bland annat i leken och under arbetsstunderna.

Natur, miljö och hälsa Vi följer årstidernas växlingar i våra regelbundna utflykter. Då lär vi oss också om natur och miljö och tränar olika matematiska begrepp. Samtidigt får eleverna extra rörelseträning.

Utefritids En eftermiddag i veckan har förskoleklasseleverna utefritids. Forskning visar att barn som är ute mycket: - har bättre motorik, koordination, balans och rörlighet - är sjuka mer sällan - är mindre stressade - har en rikare fantasi och leker mer kreativa lekar vilket främjar språkutveckling och samarbetsförmåga. - utvecklar sin självständighet

Maj ÖVERLÄMNANDE SAMTAL De förskolor som lämnar barn till Flogstaskolan inbjuds till överlämnande samtal med förskollärarna. FÖRSTA BESÖKET PÅ SKOLAN Fredag 5 maj kl. 9.00–10.15 Barnen från förskolan hälsar på skolan med förskolans personal.

Maj KLASSINDELNINGARNA När överlämnande samtalen är färdiga och vi har läst och begrundat ”Underlagen inför förskoleklass” gör vi klassindelningarna. KARUSELLDAGEN Tisdagen 23 maj kl. 9.00–10.30 Ert barn får besöka skolan för att bekanta sig med miljön och träffa förskollärarna igen. Alla barn som börjar på nya skolor i kommunen har Karuselldag denna förmiddag. Det är föräldrarna som är med barnet denna dag.

Sommaren -Ni har rätt till fritidshemsplats från 1 augusti, tisdag. -Sommarfritids är en sammanslagning av elever från år F-3. -18 augusti startar inskolning i förskoleklassen.

Planeringsdag Måndag 14 och tisdag den 15 augusti Inskolning Fredag 18 augusti Kl. 9.00–10.30. Måndag 21 augusti (Skolstart för årskurs 1-3) Kl.8.15–12.30. Eleverna äter lunch. Tisdag 22 augusti Eleverna går sina ordinarie vistelsetider.

Vad händer efter det här mötet? Alla föräldrar skickar ett mail till brita.alonzo@uppsala.se. I mailet skriver du/ni ditt barns för och efternamn för att vi ska få en korrekt sändlista till alla föräldrar. Välkomstbrev inkl. blanketter till de som inte varit på detta möte. Eleverna besöker förskoleklass med personal 5 maj 9.00-10.15. Klassindelningar. Eleverna besöker förskoleklass med föräldrar 23 maj 9.00-10.30. Sommarlov. Inskolningsdagar 18 och 21 augusti.

Blanketter