Sysselsättning - Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket? (OBS - det.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Dokumentation av Arbetsterapiprocess
Advertisements

Leg. Arbetsterapeut Karolin Jönsson
Vårdande/stödjande handlingar inom kommunala boenden Delrapport 7
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
FUNKTIONSSKATTNINGSSKALA
Solgårdens verksamhetsmål MILJÖ  Solgårdens anställda ska prioritera ett miljömål för året; Solgårdens miljöplan 2013  Samtliga anställda kan och ska.
Historia/SO En resa bakåt i tiden med dagens verktyg.
Hälsa och Kondition.
EKONOMI  De ekonomiska resurserna ska användas optimalt för att skapa en bra verksamhet  Samtliga anställda ska ta ett aktivt ekonomiskt ansvar, uppföljningar.
Nordiska Kommunala Chefsrevisorskonferensen augusti 2012
Boendestöd för psykiskt funktionsnedsatta
Biståndsbedömning Ansökan - beslut
FUNKTIONSSKATTNINGSSKALA 1. UTHÅLLIGHET. 2. KONCENTRATIONSFÖRMÅGA Uthållig bara korta stunder i taget Slutför oftast arbetsuppgifter.
Möjligheter till arbete med hjälp av kognitivt stöd ?
Dricksvatten Vårt viktigaste livsmedel Välfärd för 4 öre per liter!
Vård.
Case management och case managers
Bemanning i boende vuxna enligt LSS 2009
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
Pilotgruppens egna erfarenheter från studiegruppen våren 2009
Välkommen Önskar: Alexander, Angela, Birgitta, Fredrik, Kerstin och Troij.
Stöd i vardagen till psykiskt funktionshindrade - utgångspunkter
S E N I O R A L E R T Team: Särkivaaragården, Övertorneå
Klara Meras lägenhet Ungdomsrummet är också sovrum och här kan du prova ett vikttäcke. Det är ett extra tungt täcke som kan göra det lättare att koppla.
Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2013
Funktions- och hälsobaserade vårdambitionsnivåer Vad är ”Nödvändigt”?
Äldreomsorgen informerar!
Delaktighet.
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
UPPDRAG för vård och omsorg
Pedagogisk planering Brönjaskolan
LFA Steg 1: OMVÄRLDSANALYS
Hälsa och Kondition.
Värdighetsgarantier. Uppföljning 2014 BrukareNärståendePersonal Antal besvarade enkäter Känner till att det finns värdighetsga- rantier 14%27%69%
Bra planering skapar trygghet
Journaldokumentation  Lagar  Föreskrifter  Definitioner.
Vaggeryds kommun Hur arbetar jag som arbetsterapeut i socialpsykiatri i Vaggeryds kommun?
Uppdrag från KF och KS Upphandling av verksamhetssystem Översyn avgifter inom vård och omsorg Serviceinsatser i tid ” Utredningarna behandlades.
Dagordning : LSS- Lagen om stöd och service Bostäder för personer med funktionsnedsättning Erbjudande om lägenhet.
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
ÄBIC 2016 Steg 2 Introduktion för utförare. Vad ska vi göra? 2 HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Införa ÄBIC (Äldres behov i centrum). ÄBIC är en nationell.
Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2013 Vård- och omsorgsboende Sabbatsbergsbyns äldreboende.
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
Enheten för tandvårdsstöd ansvarar för Landstingets tandvårdsstöd för särskilda patientgrupper
Bidrag för bostadsanpassning - För ett självständigt liv i eget boende
Salus, hälsans och välfärdens gudinna
Förändringar Insatser
LEDSTJÄRNOR HSL-ENHETEN
Avdelningen Vuxenutbildning och Arbetsmarknad AVA
Agnes 80 år har nyligen fått en stomi, har höga flöden är i behov av stöddropp dagligen, äter lite mat, blodprovstagning 2 ggr/veckan. Hemsjukvårdens ssk.
ÄBIC 2016 Steg 2 Introduktion för utförare.
Bostäder anpassade för äldre?
Bilaga 2 Sysselsättning - Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket?
DIFFUS VARAKTIGHET: LSS-handläggares upplevelser av möten med trafikskadade i kommunerna - en enkätundersökning Jörgen Lundälv, universitetslektor i socialt.
Boendestöd.
Friluftsliv Lite inspiration...
Lokalt jobbspår Hotellkök & Restaurang – Arvidsjaur
KPR april 2018.
Kvalitetsbarometern LSS 2017
Stöd och anpassning av undervisningen för varje elev. Vad krävs?
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Samarbetsformer för SoL och Hälso- och sjukvård (ordinärt boende och hemtjänst) Hur hittar vi samverkan/ samarbetsformer mellan SoL och Hälso- och sjukvårdsorganisationen.
Esther vill inte bli sjuk…..
Anhörigstödet i Falkenberg
Kognitiv ergonomi på arbetsplatsen
- Hur kan vi göra det lättare, samstämmigt och tillgängligt för alla?
Friluftsliv Lite inspiration...
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Presentationens avskrift:

Sysselsättning - Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket? (OBS - det är inte den enskildes behov som ska mätas!) AktivitetInget stödVisst stöd Personen klara oftast av att genomföra aktiviteten själv, eller på annat sätt, och utföraren ger stöd ibland och/eller stödet är ej tidskrävande Stöd Personen har vanligtvis behov av stöd och utföraren ger stöd som är tidskrävande alt. att det krävs två personal Stort stöd Personen är i behov av mycket stort stöd och stödet som utföraren ger är påtagligt tidskrävande och utförs flera ggr/v Närvaro Avsätter utföraren resurser för att ge stöd till den enskilde med att komma till verksamheten och att delta enligt uppgjord planering? Aktivt deltagande Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd i att vara aktiv och fullfölja arbetsuppgifterna/sysselsättningen? Kognitiv förmåga Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde extra stöd för att förstå hur arbetsuppgifter ska utföras i form av t ex extra genomgång av instruktioner? Social förmåga Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd avseende att komma i kontakt med/upprätthålla, vidmakthålla och vistas i ett socialt sammanhang. Bilaga 2

Bonde/Boendestöd: ADL – Kontakter Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket? (OBS – det är inte den enskildes behov som ska mätas!) AktivitetInget stödVisst stöd Personen klara oftast av att genomföra aktiviteten själv, eller på annat sätt, och utföraren ger stöd ibland och/eller stödet är ej tidskrävande Stöd Personen har vanligtvis behov av stöd och utföraren ger stöd som är tidskrävande alt. att det krävs två personal Stort stöd Personen är i behov av mycket stort stöd och stödet som utföraren ger är påtagligt tidskrävande och utförs flera ggr/v Fysisk/psykisk omvårdnad Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd: i kontakter med sjuk- och tandvård/psykiatri vid motion avseende tillsyn stöd (av personal) för att förflytta sig avseende fysisk/psykisk omvårdnad (avser boende m. särskild service)? Medicinsk omvårdnad Avsätter utföraren resurser för:  HSL-insatser, delegerade eller utförda av HSL  personal (boenden med särskild service)? Social förmåga Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd:  avseende att komma i kontakt med/upprätthålla och vistas i ett socialt sammanhang?  med andra insatser som träfflokal eller sysselsättning? Övriga kontakter Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd: avseende kontakter med/ang myndigheter Ekonomi Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd:  avseende ekonomi eller vardagsadministration? Bilaga 2

Boende/Boendestöd: ADL – Kontakter Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket? (OBS – det är inte den enskildes behov som ska mätas!) AktivitetInget stödVisst stöd Personen klara oftast av att genomföra aktiviteten själv, eller på annat sätt, och utföraren ger stöd ibland och/eller stödet är ej tidskrävande Stöd Personen har vanligtvis behov av stöd och utföraren ger stöd som är tidskrävande alt. att det krävs två personal Stort stöd Personen är i behov av mycket stort stöd och stödet som utföraren ger är påtagligt tidskrävande och utförs flera ggr/v Handla/ärenden Avsätter utföraren resurser för ge stöd till den enskilde med att handla, t ex ge stöd i att den enskilde handlar mat, kläder eller annat? Laga mat Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd i att planera och laga mat? Måltider Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd i att äta regelbundet och varierat, t ex påminna, sitta med vid mat stunder/pedagogisk måltider? Personlig hygien Avsätter utföraren resurser för ge stöd till den enskilde med sin personliga hygien, t ex ge stöd i att den enskilde duschar/badar, sköter sin munhygien, rakar sig, nagelvård och hårvård? Klädsel Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd i att ha på sig t ex rena och hela kläder, kläder för väder och tid på dygnet? Tvätta Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd i att tvätta, t ex klädtvätt, byte av sängkläder? Städa Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd i att städa, sortera och kasta? Bilaga 2