Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Avdelningen Vuxenutbildning och Arbetsmarknad AVA

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Avdelningen Vuxenutbildning och Arbetsmarknad AVA"— Presentationens avskrift:

1 Avdelningen Vuxenutbildning och Arbetsmarknad AVA
En presentation av enheten för Arbetsmarknad

2 Näringslivet och AVA – en lyckad kombo!
Klargöra möjligheter till samarbete

3 AVA’s verksamhet – för vem?
Personer som är sjukskrivna och/eller av någon anledning står utanför arbetsmarknaden. Remitterande myndighet har önskemål om att klargöra orsaker, hinder och/eller resurser för möjliga åtgärder eller vägar till anställning och egen försörjning. Personer som behöver stärkas inför ett inträde på den reguljära arbetsmarknaden.

4 Remittenter Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Socialförvaltningen

5 Våra olika verksamheter
GESÄLLGATAN Praktisk verksamhet * Administration * Serviceassistenter BADHUSGATAN Naturvårdslaget* Handtaget Guldkanten * Verksamheter där vi placerar deltagare och utför arbetsuppgifter åt näringslivet och kommunen.

6 Syfte Att i riktiga arbetsuppgifter kunna prova arbetsförmågan.
Klargöra och stärka möjligheter att göra stegförflyttningar mot arbete eller studier.

7 Våra insatser En Väg In Arbetsträning Förstärkt arbetsträning
Exempel på bedömningskriterier: Närvaro Motivation Uthållighet Samarbetsförmåga Förmåga till självständighet Social förmåga En Väg In Arbetsträning Förstärkt arbetsträning

8 Arbetsuppgifter Montering Paketering El-återvinning
Administrativa uppgifter Naturvårdslag Handtaget Guldkanten Praktik inom kommunen eller näringslivet Samarbete med vuxenutbildningen

9 Exempel på montering och paketering
Busskort Reflexer Montering o paketering Stopp Slang

10 Kunderna Vi har knappt tio kunder i näringslivet idag, som förser oss med arbetsuppgifter. Vi har ständigt behov av fler, då flertalet av befintliga kunder bara kan förse oss med arbetsuppgifter sporadiskt. Vi kan och får inte konkurrera med näringslivet, varför den kostnad vi tar för att utföra arbeten oftast är av symbolisk karaktär. Vi undantas från reglerna i konkurrenslagstiftningen på grund av att samhällsnyttan bedöms vara större och viktigare än konkurrensmässiga konsekvenser.

11 Produkt / Leverans / Kvalitet
Vi är noga med att de produkter som lämnar vår verksamhet levereras i tid och med rätt kvalitet Vi är heller inte främmande för att ta oss an lite mer ”avancerade” arbetsuppgifter, då personalen omedelbart kan avgöra om det skulle fungera för verksamheten eller ej. FÖR enkla arbeten finns inte!


Ladda ner ppt "Avdelningen Vuxenutbildning och Arbetsmarknad AVA"

Liknande presentationer


Google-annonser