Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol."— Presentationens avskrift:

1 Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol

2 Vårrullar

3 Förväntningar som vi har på er vad som betygssätts. Syfte: planera och tillaga mat och måltider för olika situationer och sammanhang, planera och tillaga mat och måltider för olika situationer och sammanhang värdera val och handlingar i hemmet Centrala innehållet: Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning matlagning och olika metoder för detta. Hur valet av metod påverkar arbetsprocessen och resultatet. matlagning och olika metoder för dettaHur valet av metod påverkar arbetsprocessen och resultatet Planering och organisering av arbetet vid matlagning Planering och organisering av arbetet Redskap och teknisk utrustning som kan användas vid matlagning och hur dessa används på ett funktionellt och säkert sätt. Redskap och teknisk utrustning som kan användas vid matlagning Hygien och rengöring vid hantering, tillagning

4 Betyget E Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 9 Eleven kan planera och tillaga måltider och genomföra andra uppgifter som förekommer i ett hem, och gör det med viss anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och utrustning på ett säkert och i huvudsak fungerande sätt. Eleven väljer tillvägagångssätt och ger enklamotiveringar till sina val med hänsyn till aspekterna hälsa, ekonomi och miljö. Eleven kan också ge enkla omdömen om arbetsprocessen och resultatet. Kom ihåg att denna måltid ska du utvärdera.

5 Hjälp till när du ska utvärdera. https://www.youtube.com/watch?v=P2mg2f MTXXw&list=PLUJOVnNOXYYI2xl2mKUEteKqF _Dmb2hXM&index=4 https://www.youtube.com/watch?v=P2mg2f MTXXw&list=PLUJOVnNOXYYI2xl2mKUEteKqF _Dmb2hXM&index=4 Bra föreläsning om hur man utvärderar av Sara Sundberg

6


Ladda ner ppt "Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol."

Liknande presentationer


Google-annonser