Emma Thalin. Min tröja är gjord i jerseytyg och har muddväv längst ner och längst ner på armarna. Jag har även målat med textilfärg och broderat med.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Speldosan.
Advertisements

Som •Han körde på Slottsgatan som har en hastighets-begränsning på 50 km/h. •En kvinnlig bilförare körde på en man, som är i 20 års ålder. •Kvinnan, som.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Titta på alla bilderna i bildspelet och läs texterna på bilderna.
Järnåldern För ungefär 500 år f Kr och fram till ungefär 1000 e Kr var det en tid som hette järnåldern.
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
Här kommer lite bilder på vad vi har gjort i klassen.
Månadsbrev oktober 2013 Måsen
Lånord.
Flygplanets Historia Nutidens flygplan Leonardo Da Vincis.
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Mobilskal med högtalare!!
Konjunktioner (och subjunktioner) youtube. com/watch
Projektexempel 3 exempel-slides från Kinnarps och vårt gemensamma utvecklingsarbete för en bättre presentation.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Alexander den store.
Hela världen talar… Global Issues in Context är en lektion i att lyssna! Hulebäcksgymnasiet, Härryda. Västerhöjdsgymnasiet, Skövde.
EKVATIONSMASKINEN.
Logga för konferensen 2010 i Örebro. UT Loggans delar:
2 i 1 nagellack Reklamprojekt En produkt för dig som vill ha exklusiva och färgglada naglar på 30 sekunder! -Julia Holm ~ Frida Kristiansson ~ Tilde Zetterlund.
Det finns många bildspråk !
Case Tobias Martin.
Färger och kläder 2 TRYCK F5.
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
Sleeping girl Roy Lichtenstein.
Kontraster.
Ekolle hösten 2013 TEMA: Vatten
Powerpointmall Region Värmland Riktlinjer oktober 2011.
Ljusets färger.
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Grupparbete kuddfodral – sociala medier
Vad vet vi om ljuset??? Färgen sänds inte ut från något.
Varför vi firar olika helgdagar och högtider
Olika sätt att tänka om samhället och världen…
Hur har ny teknik påverkat det svenska språket de senaste tusen åren?
Matematiker Fysiker Astronom
Annika Hultén Vem skriver vad till vem och i vilket syfte? Några källkritiska tips när du använder nätet.
Bild- och medieanalys Leena Saraste: Beirut.
Sameslöjd.
Kläd Sponsor profil KIF Hemma Röd Dress 32 ”Tryck på arm trycks med vit text” Förutom ”Witting” som trycks i KIF BLÅ 32.
En vanlig dag
Textilarbete Alice Höök.
Min handduk ht 2013! Av: Ronja Petarsson! .
Gustav tyckte att tiden var inne att tala till folket i Mora. Han berättade om Kristians förskräckliga framfart och försökte få dalkarlarna att resa.
Atomfysik och kärnfysik
AV: JULIA WALLBERG, ALVIN ELGH, ANDRÉ COLLÉN OCH JESSICA ALEXANDERSSON
Konjunktioner bindeord.
Europas sista vildmark
Elev loggbok.
MER ”EGENTID” – SÅ STÄRKER VI BARNENS MÖJLIGHET TILL SJÄLVBESTÄMMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk förening – Bambi Korttidshem, Matilda.
Paola Maria AB konkursbo
Kokstriss. Kokstrissen är gjord av manganstål Den är gjord ca 1960 på Bofors.
Sammanställning av föräldraenkät Barnavdelningen för neurologi, 95B
Maskeradkläder Julia och Ei Mer. Vi fick uppgiften att göra maskeradkläder till förskoleklassen på lärcenter. Vi gick till dem för att höra vilket plagg.
Kreativa lösningar skrivna av Växthusets femmor i en IT-läxa Våren 2012IT-läxa Våren 2012.
BIOMIMETIK ANN-KRISTIN JONSSON George de Mestral  I början av 1900-talet levde en liten pojke i Schweiz som hette George de Mestral. Han älskade.
KÄLLKRITIK. Att kunna kommentera under ett flöde Bloggar inklusive kommentarsfält Twitter Facebook, Google+ eller Linkedin. fotosidor som Flickr.com eller.
Sociala medier källkritik. Att kunna kommentera under ett flöde Bloggar inklusive kommentarsfält Twitter Facebook, Google+ eller Linkedin. fotosidor som.
Rosita och Sandra tog chansen till sommarjobb
Kyrkan Medeltiden åk 4 del 3.
Att gilla eller inte gilla? Om vår egen roll i sociala medier.
Ett bild och text repotage
Mål v.49 Jag känner mig säker (grön) Oftast går det bra (gul)
Marc Chagall Rysk konstnär född Flyttade till Frankrike Fick fly till USA under andra världskriget eftersom han var jude, återvände sedan till.
Sponsorpaket Brooklyn Tigers/antnäs U8 (P09)
Hur kommer du till skolan? Vilka (skol)ämnen tycker du om?
Den Franska revolutionen
Den ryska revolutionen
Hur ögat uppfattar ljus
Komma igång med Scratch
Presentationens avskrift:

Emma Thalin

Min tröja är gjord i jerseytyg och har muddväv längst ner och längst ner på armarna. Jag har även målat med textilfärg och broderat med namngarn. Tekniker jag använt är maskinsömnad, broderi och målning. Jag har använt mig utav färgerna grått, vitt och pyttelite svart i fjädrarna. Symboler är en hand på framfickan och fjädrar på ryggen.

Jag valde att göra dubbla sömmar på framfickan för att få ett bättre och snyggare slutresultat. Jag tycker att det ser bättre och proffsigare ut om man gör så eftersom det är så många köpta kläder har. Jag valde också att brodera handen istället för att bara ha den i tryck eftersom det blir mer 3D effekt då och en annan struktur än det är på själva tyget. Det är även kulturen som är fokus i denna uppgiften så det förstärks också genom att den är broderad och står ut lite. Jag tänkte först inte gjort så eftersom det tog rätt lång tid men sedan ångrade jag mig eftersom resultatet blev så mycket bättre.

Jag blev inspirerad utav indianerna och deras kultur till mitt föremål. Min tolkning blev att sätta en hand på framsidan som står för människan och ska kanalisera energi till användaren. Jag valde att arbeta med denhär kulturen eftersom jag tycker att den är inspirerande med alla målningar och betydelser, fjädrar i fina färger och naturnärhet. Det var direkt den kulturen jag tänkte på när vi fick uppgiften och jag tänkte på Pocahontasfilmen som jag gillade när jag var liten. Fjädrarna symboliserar indiankulturen väldigt starkt för mig eftersom det är det som är utmärkande för den. Fjädrarna talade om varifrån man kom och vad man hade varit med om. Handen skrev jag på förra sidan vad den symboliserade. Jag valde även att måla fjädrarna eftersom ansiktsmålning var något indianerna också gjorde. Man målade sig och sin häst vid krig men man hade också olika färger för kvinnor och män som man utvann från naturen.

american-symbols/symbols-and-meanings.htm american-symbols/symbols-and-meanings.htm der/ der/