Sid 1 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Mathias Holmlund.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Socialkontoret Utbildningskontoret Vård- och omsorgskontoret
Advertisements

Sid Bostadsbidrag till barnfamiljer Bostadsförmån - bostadsbidrag till barnfamiljer.
Sid Försäkringskassan informerar nyanlända Socialförsäkringen – en försäkring som ger trygghet hela livet.
HSO Skåne Ett samarbetsprojekt mellan HSO Skåne och Furuboda Arbetsmarknad Finansierat av Arvsfonden De Offentliga Arbetsgivarnas Ansvar DOA.
Samborådet Emina Redzematovic. Samborådet 2. Coach/vägledare kartläggning Motivationssamtal Bedömning Upprättande av handlingsplan Planera insats Följa.
Sid Försäkringskassan informerar nyanlända Föräldraförmåner Föräldrapenning – barnbidrag och flerbarnstillägg - underhållsstöd.
UPPFÖLJNING I KOMMUNERNA 10 MARS Agenda Syfte Process och målgrupp Rapportering Summering.
Rökfria miljöer - skolan. Rökfri skola gäller Rökförbud gäller alla som vistas i skolan och på skolans område oavsett om man är elev eller personal, över.
Sv Aktuellt i antagningen Erik Kyhlberg.
Sid 1 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Information om en enklare vardag Av: Barbro Norbeck & Elisabeth Dahlqvist Välkommen!
Försäkringsmedicinsk utbildning för ST-läkare och specialister Sjukskrivningsmiljarden Överenskommelse om en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess.
Intygstjänster – En plattform som skapar möjligheter Lena Furubacke, Inera.
Arbetsanpassning och rehabilitering
Försäkringskassan Försäkringskassans uppdrag är att besluta om och betala ut en stor del av de förmåner som ingår i socialförsäkringen.
Exklusive nyanlända elever
Hälsofrämjande insatser inom socialpsykiatri
Studie- och yrkesvägledning
Barn som faller mellan stolarna
regeringen. se/rattsdokument/proposition/2017/02/prop
Projekt Nollplacerade
PRAO vecka 16 & 17 ( april).
Bästa utveckling för alla
Vi som är här idag är: Annette Gustafsson – planerare från Förvaltningen för funktionshindrade i Örebro kommun – ansvarig för samordning av YA anställningarna.
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
Årskurs 7 Katarina Norra Skola
Föräldraenkät 2017 Förskola
Team 08 Agenda Ledare och roller i laget Träningar Matcher CUP
Information vid träff för speciallärare/specialpedagoger
Vad kan du som förälder göra? Om någon annan inte har det bra
Likheten förenar Möt Maria Johansson som uppmanar oss att se vad som förenar människor, trots våra olika upplevelser och erfarenheter.
Team 08 Agenda Ledare och roller i laget Träningar Matcher CUP
Förändringar inom etableringslagstiftningen
Välkomna! INNEHÅLL Skolan berättar om vilka utmaningar de har haft under terminen. Socialtjänstens förebyggarteam presenterar vilka problem de upplever.
Att långsiktigt säkra konkurrenskraften genom att samverka
Träder i kraft 1 januari 2018 (Kronoberg startar 1 mars 2018)
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Studie- och yrkesvägledning
Arbetsmarknadstorget
APL – Arbetsmiljö minderårig – Inledande fas
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Kommunala aktivitetsansvaret
Psykisk ohälsa – Ett sjukdomstillstånd eller en del av livet?
Stockholmsenkäten 2014 – vad har ungdomarna svarat?
Fler får anställning i Angered genom särskilt anställningsstöd (SAS)
Information från Försäkringskassan till Steg-ett ut utbildningen april Välkomna.
Nya skuldsaneringslagar
FRÅN SKOLA TILL ARBETE.
Försäkringskassan Försäkringskassans uppdrag är att besluta om och betala ut en stor del av de förmåner som ingår i socialförsäkringen.
Bakgrund Största förändringen av sjukförsäkringen på 16 år
SOSFS 2008:20 Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering genom upprättande av samordningsplan/individuell plan Författningen har kommit.
Smartare möten – effektivare uppföljning
Marie Holmberg och Maria Grahn Sillén
Verksamhetsberättelse IFO 2017
- Tobaksfri utmaning, för tobaksfria ungdomar
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Utredning för vårdkedjan förvärvade hjärnskador
VÄLKOMNA till dialogmöte
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Samordnad individuell plan (SIP)
LSG Uppföljningsrapport
Rekrytering med lokala jobbspår
Gymnasiedagarna & Future Skills 2019
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Klas Johansson och Linda Grinndal
Skolsamverkan - Göteborg.
Samordningsförbundet Väst
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Kim 31 år Kim fick diagnosen ADHD under mellanstadiet. Han har ofullständig skolgång och har skolkat mycket. Hamnade under skoltiden i dåliga umgängen.
Exempel på mål Inspiration Åtgärder/uppgifter Resurser Eftertanke
Presentationens avskrift:

Sid 1 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Mathias Holmlund & Susanne Lövgren

Sid 2 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning 1. En kontaktperson hos Försäkringskassan 2. Stöd till föräldrar som har barn som är svårt sjuka eller har en funktionsnedsättning 3. Förenklade och samordnade uppföljningar 4. Kortare väntetider på beslut 5. En egen plan för framtiden för elever på gymnasiet 6. Enklare digital kontakt med Försäkringskassan En enklare vardag Sex löften från Försäkringskassan till personer med funktionsnedsättning:

Sid 3 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Gemensamt uppdrag för att ge unga med funktionsnedsättning stöd i övergången från skola till arbetsliv Ökat samarbete Från skolan till arbetslivet

Sid 4 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Arbetsförmedlingen Vården Arbetsgivare eller skola Kommunen Skola Försäkringskassan Aktörer runt eleven

Sid 5 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Aktivitetsersättning För unga med funktionsnedsättning

Sid 6 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning har en funktionsnedsättning är mellan 19 och 29 år behöver längre tid för att avsluta utbildning på grundskole- eller gymnasienivå. Försäkringskassan behöver uppgifter från skolan och i vissa fall från vården. Aktivitetsersättning vid förlängd skolgång För den som…

Sid 7 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Att eleven går i skolan men inte klarat av att avsluta sina studier inom den tid skolan normalt tar och att anledningen till att studierna inte är slutförda beror på funktionsnedsättning Vad räknas som förlängd skolgång?

Sid 8 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Vi erbjuder eleven Planeringssamtal med eleven Uppföljningssamtal med eleven Samordningsmöte Kring skolstart (augusti-september) I samband med signal om att ersättningen upphör (december) Innan skolavslutning (mars-maj)

Sid 9 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Ansöka om aktivitetsersättning Eleven kan behöva träffa en läkare för att få ett läkarutlåtande. Eleven skickar in ansökan om aktivitetsersättning och eventuellt ett läkarutlåtande. Eleven får ett beslut om aktivitetsersättning. Start Sista året av gymnasiet kan det framgå att eleven behöver mer tid i skolan eller inte kan arbeta helt eller delvis.

Sid 10 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning För den som har aktivitetsersättning – även för den som ännu inte flyttat hemifrån Högst kronor, men det beror på bostadskostnaden och om man bor själv eller tillsammans med någon. Bostadstillägg

Sid 11 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning. Frågor?