Hörby Arbetarekommun Uppföljning av Handlingsprogram 2014 – 2018 Hur långt har vi kommit? Hörby arbetarekommun.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Idéer för ett bredare entreprenörskap
Advertisements

Tillsammans bygger vi det hållbara Karlskrona Tryggt, attraktivt och företagsamt Budget för 2013 samt ramar för 2014 och 2015.
Välfärdsteknologi inom äldreomsorgen – erfarenheter från Sverige
Hälsosamma Sverige. Arbetsgruppen •Filippa Reinfeldt, Ordförande •Saila Quicklund •Inger René •Carl-Johan Sonesson •Jenny Petersson •Rasmus Törnblom •Johan.
Självförvaltning Bollnäs kommuns skolplan
Esitelmän pitäjän nimi Helsingfors stads strategiprogram 2009–2012.
Byggnadsnämndens beslut ( ) • ”att ge Stadsbyggnadskontoret i uppdrag att genom detaljplan pröva lämpligheten av att möjliggöra bostäder inom.
Nya Elementar!.
Utveckling av familjecentraler i ett nationellt perspektiv
Den nationella ungdomspolitiken
Kortversion av BOSTADSPOLITISK STRATEGI
Omsorg Projektet: Bättre introduktion genom kommunal samverkan
Lite Fakta, mer Inspiration och mest workshops
Det blommar i Botkyrka Hans Lindgren.
Hur blev det så här? Anders Thorstensson, Hälso- och sjukvårdskansliet Borås ( )
Den kultur- och industrihistoriska satsningen KOMMUNIKATIONS- STRATEGI.
Västra Götalandsregionens handlingsprogram för energi
Kulturforum Västernorrland
Tillväxtfrågor på SKL Entreprenörsregionen 1 december 2011
Ungdomsdialog Alfta 12 maj. LUPP 2010 Vad är LUPP? Hur ska vi få länets högsta svarsfrekvens? Vad gör elevråden? Information från respektive elevråd U-råd.
Rösta på oss! reklam broschyrer posters tidningen intervjuer
Bilder för lokal utbildning
Värdegrund, Vision och Verklighet.
RöttBlått. Socialdemokraternas politik för fler och trygga jobb. Moderaternas politik för sänkt a-kassa och lägre löner. Vi vill: Att alla som kan och.
marie rahlén-altermark psynkprojektet SKL
Kommunstyrelsens styrkort 2009 Antagen i KS DNR
Utmaningar vård och omsorg En åldrande befolkning Fler innevånare med demenssjukdom Ökade krav – kompetens o kvalitet Fördjupad samverkan mellan kommun/landsting.
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
1 Handlingsprogram för folkhälsoarbetet Fastställt av regionfullmäktige i september FHK2003.
Blått Rött. Med stöd av övriga högerpakten vill de: Pressa ned lönerna genom att sänka ersättningen till arbetslösa till under 65 procent efter 300 dagar.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Barn- och utbildningsberedningen _________________________________________________________________________________ Lapplands Gymnasium B-O Ström.
Planeringsdirektiv Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.
SAMVERKA LOKALT KONKURRERA GLOBALT. Vad vet vi om framtiden? KONKURRENS Globaliseringen fortsätter Konkurrens – jaga kostnader – ökad effektivitet ! KOMPETENSBRIST.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
Stadens organisation INTRODUKTION SOCIALSEKRETERARE
Mål och resursstyrning i Sotenäs
En hållbar stad – öppen för världen 2 HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN.
”Kommunpolitik for dummies”  Vad är det för drag i en föredragningslista?  Vad sjuttsingen är KSAU?  Vad är skillnaden mellan kommunchef.
”Från Kust till fjäll skapas en hållbar attraktiv region” Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län
1 Det kommunala uppdraget! 2 Verksamhetsidé för SKL En fråga om demokrati. SKL är en arbetsgivarorganisation för kommuner och landsting.
Systematiskt arbetsmiljöarbete, likabehandling och samverkan Barn- och utbildning 2015 SAM är arbetsgivarens arbete med att undersöka, riskbedöma, åtgärda.
ETT VÄLFÄRDSKONTRAKT FÖR HELA OSKARSHAMNS KOMMUN EN BUDGET FÖR OSKARSHAMNS KOMMUN
Jämställdhet i kommuner och landsting SKL:s stöd till jämställdhetsintegrering.
ET 100% FJERNUNDERVISNINGS-BASERETSTUDIECENTER © Jerry Engström Campus Västervik.
Timrå – en stark kommun i en växande region. Varför en vision? En vision är en positivt laddad uppfattning om en önskad framtid. Att enas om en gemensam.
Sammanställning synpunkter remisskonferens. Övergripande målsättning Starkt stöd för den övergripande målsättningen att bättre anpassa vården för de mest.
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
Några trender i välfärden Invånare har ökade och nya krav på välfärden Ökad (ungdoms-)urbanisering Ökad polarisering (levnadsförutsättningar)
FMS gör skillnad! FMS erbjuder verktyg som gör det möjligt för alla på din skola att arbeta tillsammans med hälsa och livsstil för att förbättra skolresultaten.
Globala hållbarhetsmålen med koppling till Umeås strategier
Framtidens Norrköping på C
Korta noteringar från borden
Bostadsplaneringen i Västerås
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS)
Grankulla stads strategi
Grankulla stads strategi
KPR april 2018.
Vad innebär regionbildningen?
Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS)
Krav på programmering i skolan
Verksamhetsplan med budget 2019:
Mötesordning- och syfte och förväntningar med föräldraföreningsmötena
Mål 1 Öka andelen utbildade
Mittenstyret Erik Mål och Budget 2019.
Göteborgs Stads väg till e-samhället – HPL 2017 CSG Augusti 2016
Timrå – en stark kommun i en växande region
Politisk samverkansberedning för hälsa, vård, omsorg och skola
Framtidens fritid och civilsamhälle
Presentationens avskrift:

Hörby Arbetarekommun Uppföljning av Handlingsprogram 2014 – 2018 Hur långt har vi kommit? Hörby arbetarekommun

Så här förverkligar vi möjligheternas Hörby  Vi arbetar konsekvent på såväl lokal som riksplanet för en ökad välfärd för alla!  Likaså för ett jämställt och jämlikt samhälle.  Vi bekämpar orättvisor, främlingsfientlighet, fattigdom och arbetslöshet.  Vårt handlingsprogram bygger på dessa grunder och i kommande bilder skall vi redovisa vad vi har åstadkommit under vårt första år med mandat att förändra. Hörby arbetarekommun

På riksplanet  utbildningsplatser.  90 dagars garanti och snabbspår.  Investeringar i bostäder och järnväg.  Fler anställningar i skolan, och rejält lärarlönelyft.  Mindre klasser förskola och skola.  Satsning på sjukvården och äldreomsorgen samt ensamma föräldrar.  Avskaffar bortre gräns i sjukförsäkringen.  97 av 105 vallöften genomförda eller påbörjade. Hörby arbetarekommun

Våra minsta invånare  Mödravården, barnhälsovården, en familjecentral har startat i n mindre variant som försöksverksamhet. Utvärdering pågår.  Riktlinjer från Skolverket har utfärdats nyligen, grupper i förskolan för barn 1-3 år, sex till tolv barn per grupp.  Barn 4 -5 år nio till femton barn (vårt mål var inte större än 15 barn/ avd.) Hörby arbetarekommun

Med glädje skall man komma till skolan  IKT strategi för kompetensutveckling av personal, har gett:  Nya arbetsformer med ökad variationsmöjlighet i klassrummet vilket har skapats med hjälp av digitala verktyg.  Lärarna skapar lärsituationer som tidigare var svåra eller omöjliga att arrangera.  ökade möjligheter till stöd och handledning av elever under själva kunskapsprocessen. Hörby arbetarekommun

Ha en rik och berikande fritid  Kultur och Fritids politiskt program är i stort sett färdigt.  Karnas Backar har försetts med nytt el ljus och beläggning.  Kulturgarantin antagen vilket garanterar kultur i skolundervisningen.  Eventstrategi för marknadsföring av våra evenemang i kommunen Hörby arbetarekommun

I en vacker och omtänksam kommun  Miljönämndens arbete har präglats av att vi i politiken har arbetat hårt med att utöka miljöhänsynen i hela kommunen.  Miljömålsprogram är antaget.  Miljöarbetet hålls samman av miljönämnden och vårt mål är verka för en hållbar utveckling, och hälsosam miljö.  Skador på människors hälsa och miljö skall förebyggas, naturskyddsområden skall skyddas och vårdas.  Vi främjar återvinning och återanvändning.  Vi arbetar för att få en kommunekolog anställd för att kunna inventera och bevara den unika fauna som finns i vår kommun Hörby arbetarekommun

En kommun man vill bo i  Översiktsplanen är nu klar.  Markfrågorna ägs av KS, markförsörjningsplan tas fram för att redovisa möjligheter till etablering av såväl företag som bostäder.  Markanvisning pågår för Statoil tomten.  Hörby bostäder byggt hyreslägenheter Ludvigsborg nio tre och sex två rums lägenheter. Ystadgatan –Tvärgatan på gång byggas m hyresrätt  Hörbybostäders övriga bestånd ses över beträffande reparation / nybygge.  Detaljplanen för Stattena N södra delen är aktuell för framtida byggnation.  Vi är nu del av Greater Copenhagen. Hörby arbetarekommun

och arbeta i  Vi arbetar på att få till en arbetsmarknadsenhet i samarbete med AF för att få fler i arbete.  Vi arbetar för att invånare med funktionsnedsättning skall få arbete i kommunen.  Vi arbetar för att minska andelen visstidsanställningar och övertid i kommunen.  KS ser över chef och ledningsansvar arbetar med värdegrundsfrågor för att göra kommunen till en attraktiv arbetsgivare. Hörby arbetarekommun

En plats för ett mysigt och trevligt åldrande  Vi arbetar i SN med styrmedel för högsta möjliga effektivitet och kvalité.  Målet att vara en kompetent och trivsam organisation för våra äldres bästa.  Vi har anställt en ny Socialchef, översyn av all personal och ledare.  Vi har anställt fler socionomer, vi driver, fler fasta anställningar i hemtjänsten för att få en bättre arbetsmiljö och minskade sjukskrivningar.  Översyn av upphandlat boende och tjänster till förmån för egen regi och minskade kostnader, pågår  Översyn av samtliga våra lokaler för bättre framtida boende och ekonomi, pågår. Hörby arbetarekommun

sammanfattning  Vi har uträttat en hel del såväl nationellt, som lokalt trots det besvärliga parlamentariska läget.  Vi kan konstatera att i Hörby har vi ett väl fungerande samarbete med partierna i majoriteten.  Låt oss stolt gå ut och berätta om vad vi (S) har gjort, det är så viktigt att lyfta framgångsfaktorerna.  Du som är medlem och sitter här är vår främsta budbärare.  Tillsammans formar vi en ny, och bättre framtid i Hörby! Hörby arbetarekommun