Verksamhet för asylsökande – nytt särskilt regeringsuppdrag till studieförbunden Helene Lindgren, handläggare Uppsala 5/11 2015.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
”Biblioteket hjälper mig att komma in i samhället” En studie av asylsökandes kännedom om, användning av och förväntningar på Stockholmregionens bibliotek.
Advertisements

STATISTIK FYRBODAL 1 september 2016 Nyanlända med uppehållstillstånd samt de som ännu inte fått besked på sin asylansökan Statistiken är hämtad från migrationsverkets.
Ta tillvara styrkan i FINSAM och... växla upp.
Annica Ring Migrationsverket. Totalt antal ensamkommande barn 2015: barn.
Främja anställning av nyanlända i de gröna näringarna och naturvården.
Statlig ERSÄTTNING till kommuner och landsting För asylsökande.
Mottagande av asylsökande Mars Hur arbetar Migrationsverket med asylsökande och flyktingar? Tar ut och hjälper kvotflyktingar att komma till Sverige.
Finansiärer Länsstyrelsen i Södermanland Landstinget Sörmland Kulturrådet Landstinget Stockholm Östsam Integration inom kultursektorn under 11 år. Projektägare.
Mottagande av asylsökande April Flyktingsituationen idag.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Integration, Direktionsmötet den 17 mars 2016 Ny prognos från Migrationsverket Sverige tillsammans-konferenser Aktuellt i projektet (tre processer) EU-projekt.
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa Sektionen för vård och socialtjänst1 Överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Regeringsuppdrag som påverkar HfR Susanne Wallmark HfR
Nyanlända akademiker snabb väg in på arbetsmarknaden Reglab Eva-Britt Grönberg, projektledare.
Föreningskonferens 2017.
God Livsmiljö Integration
personer 200 länder Nära anhörig Skyddsbehov.
Hur styrs Sverige?.
Utbildningsförvaltningen
Avdelningen för vård och omsorg
Psykisk hälsa Specialist Primärvård
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
Analysseminarium – ÖK februari
Gymnasiearbete 100 p.
Förändringar inom etableringslagstiftningen
Vår sammanfattning av kultur- och fritidsvaneundersökningen
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Samarbetspartners Civila samhället. Samarbetspartners Civila samhället.
Prognos och bosättning
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Innehåll i och användning av läromedel.
Välkomna, nu börjar vi! Nina Frid Susanna Höijer handläggare handläggare.
Fler nyanlända i arbete
Spår för Korttidsutbildade
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Fokus Framtid - Etablering för välfärd.
till kommuner och landsting
Stab - inriktning Erbjuda forum för samverkan med berörda aktörer
Folkhögskolans allmänna kurs och SeQF
Bidrag till Funktionshindersföreningar
Frågor Följande frågor är en sammanfattning av det som samlats in via e-post, seminarier och möten. Vissa frågor är på detaljnivå andra av mer strukturell.
Äldreomsorgens nationella värdegrund – ett vägledningsmaterial
Regeringens tilldelning 2017
NybyVision Ideell Förening -04
GRÖN INFRASTUKTUR – nu och framåt
Folkhögskolan i siffror 2017
Nya bostäder i Skärstad
Centrum för samhällsorientering i Stockholms län
- ett webbaserat processtöd från Skolverket
Språkinlärning på talets grund
Uppdrag och Särskild folkbildningsinsats Ekonomi och administration
Regeringens tilldelning 2018
Utbildning och utveckling
Avdelningen för vård och omsorg
Folkhälsomyndighetens arbete med antibiotika och vårdhygien
Pär Vikström Utredare Folkhälsomyndigheten 22 september 2016
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Statsbidrag till studieförbund 2017
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Innehåll kategoriträff för specialpedagoger den
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
VÄLKOMNA till dialogmöte
Medlemssamråd O Nyckeltal från Centrum
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Hållbar utveckling måste vara
Gymnasiearbete 100 p.
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
Presentationens avskrift:

Verksamhet för asylsökande – nytt särskilt regeringsuppdrag till studieförbunden Helene Lindgren, handläggare Uppsala 5/

Folkbildningsrådet Folkbildningsrådet är en ideell förening med vissa myndighetsuppdrag och har tre medlemsorganisationer som representerar folkhögskolor och studieförbund: Folkbildningsförbundet – FBF Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation – RIO Sveriges Kommuner och Landsting - SKL Medlemmarna utser styrelse och beslutar om budget och verksamhetens inriktning

Forts. Folkbildningsrådet Länken mellan staten och folkbildningens organisationer Fördelar statsbidrag till landets folkhögskolor och studieförbund på uppdrag av regering och riksdag Följer upp och utvärderar verksamheten Återrapporterar till regeringen

Särskilt regeringsuppdrag studieförbunden Förordning (2015:521) om statsbidrag till särskilda folkbildningsinsatser för asylsökande och vissa nyanlända invandrare 30 mnkr är avsatta för uppdraget under perioden 15 augusti – 31 december 2015 Syftet med statsbidraget är att ge en meningsfull sysselsättning under asyltiden och påskynda en framtida etablering i arbets- och samhällslivet för dem som beviljats uppehållstillstånd stärka kunskaper i svenska språket och om samhället

Forts. Särskilt regeringsuppdrag 2015 Målgrupp Alla asylsökande i Sverige oavsett boendeform Personer som fått uppehållstillstånd men som fortfarande bor kvar i Migrationsverkets anläggningsboende Migrationsverket Folkbildningsrådet samverkar på central nivå Studieförbunden samverkar på lokal/regional nivå

Forts. Särskilt regeringsuppdrag 2015 Pågående verksamhet Innehåll och form Samverkan och plats Kompetens och organisation Massmedial uppmärksamhet

Särskilda uppdrag studieförbunden Regeringen - budgetförslag 50 mnkr för 2016 för fortsatt uppdrag Utdrag från överenskommelsen Insatser med anledning av flyktingkrisen mellan regeringen och M, C, Fp och Kd : Tidiga insatser under asyltiden Det är viktigt att asylsökande själva i högre utsträckning bidrar till mottagandet och till etableringsprocessen. Väntan på att få asylansökan prövad ska användas för att stärka individens möjligheter till etablering. Sysslolöshet ska motverkas. Svenskundervisning ska ges redan under asyltiden liksom en obligatorisk samhällsorientering. Studieförbund är lämpliga utförare, även av de insatser som Migrationsverket ansvarar för.