Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

- ett webbaserat processtöd från Skolverket

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "- ett webbaserat processtöd från Skolverket"— Presentationens avskrift:

1 - ett webbaserat processtöd från Skolverket
Kvalitetsverkstaden - ett webbaserat processtöd från Skolverket

2 Detta är Kvalitetsverkstaden
Skolverkets webbaserade processtöd för kvalitetsarbete. Innehåller utbildning och verktyg. Bygger på skolforskning och praktisk erfarenhet. Främjar delaktighet och dialog. Möjlighet till dokumentation för ett långsiktigt kvalitetsarbete. Kvalitetsverkstaden innehåller filmer, diskussionsfrågor, självskattningar och annat utbildningsmaterial som ni studerar och arbetar med gemensamt. Materialet bygger på såväl skolforskning som praktisk erfarenhet. Ni kommer att dokumentera ert arbete löpande, så att det går att bygga vidare på i framtiden.

3 Kvalitetsarbetet är vägen till
högre resultat och måluppfyllelse likvärdighet inom organisationen trivsel och minskad stress att kunna prioritera bättre koll på läget!

4 Så funkar det Kvalitetsverkstaden finns tillgängligt på Skolverkets utbildningsplattform. Arbetet med processtödet sker lokalt inom vår organisation. Vi träffas regelbundet. Mellan sammankomsterna använder vi processtödets olika verktyg.

5 Hur? Stödet är utformat för att användas gemensamt i huvudmannaorganisationen. Huvudman och skolledare möts i regelbundna sammankomster för att diskutera och planera det systematiska kvalitetsarbetet tillsammans. Arbetet pågår även mellan sammankomsterna med hjälp av processtödets samarbetsytor.

6 Vilka deltar? Arbetet leds av en processledare som utses av huvudmannen. Processledaren kan till exempel vara utvecklingsledare eller motsvarande. I rollen ingår att arrangera och leda sammankomsterna samt att administrera processtödet. Deltar gör rektorer och förskolechefer samt nyckelpersoner i organisationen för det systematiska kvalitetsarbetet. Ni avgör själva vilka som ska ingå.

7 Innehåll Del 1: Vad innebär uppdraget?
Ni skapar samsyn kring vad det innebär att bedriva ett systematiskt kvalitetsarbete. Delen handlar bland annat om lärares lärande och det professionella ansvaret. Del 2: Var är vi? Ni har fokus på förutsättningar, resultat och arbetsprocesser för er verksamhet. Arbetet utmynnar i en nulägesbeskrivning. Del 3: Vart ska vi? Ni gör en analys och nulägesbedömning av er verksamhet och sätter mål och aktiveter. Del 4: Hur gör vi? Ni planerar aktiviteter som ska höja kvaliteten i verksamheten. Del 5: Hur blev det? Ni utvärderar hur arbetet blev och tar ställning till på vilket sätt det ska fortlöpa.

8

9 Fysiska träffar och digital plats för samarbete

10 Fatta ett gemensamt beslut
För att få en gemensam och definitiv start är det en god idé att fatta ett formellt beslut om att börja använda processtödet. Det är en fördel om beslutet förankras i utbildningsnämnden eller i styrelsen, men det kan även fattas på förvaltningsnivå. För att få en gemensam och definitiv start är det en god idé att fatta ett formellt beslut om att börja använda processtödet. Beslutet fattas med fördel av nämnden, men kan även fattas på förvaltningsnivå eller motsvarande.

11 Tidsplan Här presenterar processledaren tidsplanen.


Ladda ner ppt "- ett webbaserat processtöd från Skolverket"

Liknande presentationer


Google-annonser