P RODUKTUTVECKLING INOM MATHANTVERK (30 SP ) Yrkeshögskolan Novia, Åboland och Västra Nyland _2013 Knowsheep referensgrupp 8.10.2012 Skärgårdshavets biosfärområde,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Generell bedömningsmatris i SVENSKA (fortsättning på baksidan)
Advertisements

+ SamSoc Samordning för socialt företagande Program  Presentation  Förstudien  Om sociala företag  Vad visar forskningen? Förstudien som stärker sociala.
Att förbättra världen genom återvinning och utbildning Handen på hjärtat – har vi inte ofta för mycket kläder i garderoben som vi inte använder? Det är.
Nordex 2010 Projekttermin inom Förnybar Energi Internationell och tvärvetenskaplig projekttermin vid Yrkeshögskolan Novia i Vasa, Finland.
5:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Företagets resurser Företagets mänskliga resurser Företagskulturen Företagets tekniska resurser Företagets.
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund Susanne Welin-Berger ledamot i LRF:s regionstyrelse på Gotland Närodlat till kommunen Vad tycker LRF?
Entreprenörshuben Målgruppen: Utlandsfödda, någon undantag, svenskar? 18 – 64 (med slutfört gymnasium) Alla nyanlända oavsett att de har ekonomiskbistånd.
Exjobbsinformation för EI studenter Våra rutiner, se Examensarbete: Sök intressant projekt Använd kontakter! Kolla på.
Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!
Åk 4 LPP. LÄSFÖRSTÅELSESTRATEGIER Vi ska lära oss hur vi använder läsförståelsestrategier för att bli bättre läsare och få mer glädje av de texter vi.
Toppning vs. Nivåindelning IK Zenith F02 Per-Olof Johansson.
Utbildning personlyftar. Upplägg Teoridel Praktiska stationer med lyft (smågrupper) Teoretiskt prov Lyft upp från golv med personlyft (helgrupp) Genomgång.
Allmänt Bidrag kan beviljas till företag, oavsett företagsform, som bedriver verksamhet på marknadsmässiga villkor. Bidrag beviljas inte i följande fall.
Mål och syfte Målet med utbildningsdagen är att ge grund- läggande information om samarbete mellan miljökontor och räddningstjänst. Syftet med utbildningsdagen.
Hållbarhetsindex En kort presentation av hållbarhetsindex och resultatet 2015.
Analyser och mallar. Innehåller Kravspecifikation SWOT Personas (användare) 4P (marknadsmixen) Metod Mall Exempel Metod Mall Exempel Det finns inga rätt.
Vad är evidensbaserad praktik? Evidensbaserad praktik (EBP) är integreringen av bästa forskningsstöd med professionell praktisk erfarenhet och klientens.
Mellan 15/1 – 15/2 (Möjlighet att göra omval April/Maj)
Införande av IBIC (ÄBIC) inom äldreomsorgen i Linköpings kommun Socialkontoret beslutar att införa ÄBIC. Viljeinriktning av äldrenämnden. Omsorgskontoret.
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Analys gjord av Science Skills i samarbete med Mercuri Urval
Yrkeshögskolan Halmstad och Lidköping
De sju intelligenserna
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
Telias koncernstruktur
Hållbar utveckling är ett begrepp som man ofta stöter på i media.
Då är det bra om du känner till att vård- och omsorgsförvaltningen
PRODUKTIONS- OCH KVALITETSTEKNIK 7,5 hp, helfart
Knowsheep referensgrupp Katja Bonnevier
Regional tillgång till idrottsanläggningar och kulturskola
Ett treårigt utvecklingsprojekt
KnowSheep projektet Referensgruppen den
Anslag att sättas upp vid behov
Lektionspass 3 Säsong, miljömärken?
Argumenterande text.
GYMNASIEVALET 2018.
Index för att mäta företags kapacitet att energieffektivisera
Affärsidé Vilka behov har mina kunder?
SOCIALA MEDIER-KAMPANJ “The Butterfly Effect”
Strategier för att förstå det vi läser
Certifiering av kompetenskrav för kritiska arbetsmoment inom sektorn
Stiftelsen för Kunskaps- och Kompetensutveckling
Folkhögskolans allmänna kurs och SeQF
Handelshögskolan vid ÅA Utbildningslinjen för ekonomi
Med kundval HAR nackaborna makten över sin service.
Claes Johansson, chef Hållbar utveckling
Handel med andra Övningsföretag
Språkinlärning på talets grund
UF Ett år som företagare Företagsamhet och arbetslivsfärdigheter i praktik Timme 4. och 5. – Affärsidé, personal och rådgivare.
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Välkommen till KPLN och Lekplatsgrossisten
Förskrivarutbildning Hjälpmedel vid rörelsenedsättning
Kompetensförsörjnings-processen
Inköp i Region Norrbotten
Gör reklam för lag & rätt
Förskrivarutbildning Kommunikations- och kognitionshjälpmedel
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Hur ”smart” kan man bli som elkund?
- ett verktyg för ANDT-uppföljning Introduktion
Examensarbete Textilingenjörer 3 förslag
Välkommen !.
Säljutbildning Presenteras av [namn].
ISOPA PRODUCT STEWARDSHIP PROGRAMMES
Mänskliga rättigheter -
Effektiva mötesplatser Erfarenhetsutbyte Kommunikation Synlighet
Vad är strategi? En karta som utstakar val och väg för organisationen
Anpassad motion i tvåspråkiga kommuner
[Projektnamn] Utvärdering
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Presentationens avskrift:

P RODUKTUTVECKLING INOM MATHANTVERK (30 SP ) Yrkeshögskolan Novia, Åboland och Västra Nyland _2013 Knowsheep referensgrupp Skärgårdshavets biosfärområde, Katja Bonnevier

V AD ÄR MATHANTVERK ?

3 INRIKTNINGSALTERNATIV Köttförädling Bröd och bakverk Bär och frukt Målgrupp: Nyetablerade och blivande företagare i Åboland och Västra Nyland som har för avsikt att ta fram nya produkter för försäljning, förädlade via hantverksmässiga metoder och av inhemska, närproducerade råvaror. Arrangeras av: Yrkeshögskolan Novia i samarbete med Bra mat-projektet (Aronia, Novia) och Skärgårdshavets biosfärområde (Pargas stad, Kimitoöns kommun, Egentliga Finlands ELY- central).

I NTRODUKTION TILL MATHANTVERK SOM IDÉ OCH FÖRETAGSVERKSAMHET, 5 SP Inlärningsresultat förstår den bakomliggande värdegrunden och definitionen för mathantverk och hur det förhåller sig till andra närstående begrepp känner till produktutvecklingens olika skeden och utmaningar har grundläggande kunskap om livsmedelslagstiftning har grundläggande kunskaper i livsmedelskemi

B RANSCHVIS FÖRDJUPNING, 15 SP Att starta eget 5 sp (Alla branscher) Inlärningsresultat besitter sådan kunskap och färdighet att han/hon kan göra upp en hållbar affärsplan inklusive kostnadskalkyl, och grunda ett eget företag inom mathantverk Hantverksmässig produktion 1: Kött 10 sp Inlärningsresultat känner till och kan använda småskaliga, traditionella produktionsmetoder för förädling av kött med ett minimum av tillsatsämnen är väl förtrogen med den lagstiftning som reglerar (hantverksmässig) livsmedelsproduktion för försäljning har goda insikter i livsmedelshygien och hur man förebygger spridning av farliga smittor kan göra upp en plan för egenkontroll för livsmedelsutrymme har insikter i för köttförädling relevanta delar av livsmedelskemi

Hantverksmässig produktion 1: Bröd och bakverk 10 sp Inlärningsresultat -känner till och kan använda småskaliga, traditionella produktionsmetoder för bröd och bakverk med ett minimum av tillsatsämnen är väl förtrogen med den lagstiftning som reglerar (hantverksmässig) livsmedelsproduktion för försäljning har goda insikter i livsmedelshygien och hur man förebygger spridning av farliga smittor kan göra upp en plan för egenkontroll för livsmedelsutrymmen har insikter i för bröd och bakverk relevanta delar av livsmedelskemi Hantverksmässig produktion: Bär och frukt 10 sp Inlärningsresultat känner till och kan använda småskaliga, traditionella produktionsmetoder för bär och frukt med ett minimum av tillsatsämnen är väl förtrogen med den lagstiftning som reglerar (hantverksmässig) livsmedelsproduktion för försäljning kan göra upp en plan för egenkontroll för livsmedelsutrymme har insikter i relevanta delar av livsmedelskemi som gäller förädling av bär och frukt

P RODUKTUTVECKLING OCH PROFILERING, 10 SP Profilering och presentation 5 sp Inlärningsresultat känner till hur en marknadsföringsanalys och - kampanj planeras och genomförs med ett kundperspektiv som rättesnöre förstår vikten av att välja målgrupp och produktprofil, och hur detta kommer till uttryck i produktpresentationer och förpackningar kan göra upp en helhetsplan för profilering och marknadsföring Eget produktutvecklingsarbete: Köttförädling 5 sp Inlärningsresultat har kunskap och färdigheter att tillverka några mer avancerade eller speciella mathantverk inom köttförädling kan tillämpa och integrera sina idéer och kunskaper i företagande, mathantverksmetoder och utveckla en eller flera egna produkter som är färdiga för marknadsföring/försäljning i slutet av utbildningen

Eget produktutvecklingsarbete: Bröd och bakverk 5 sp Inlärningsresultat har kunskap och färdigheter att tillverka några mer avancerade eller speciella mathantverk inom bröd och bakverk kan tillämpa och integrera sina idéer och kunskaper i företagande, mathantverksmetoder och utveckla en eller flera egna produkter som är färdiga för marknadsföring/försäljning i slutet av utbildningen Eget produktutvecklingsarbete: Bär och frukt 5 sp Inlärningsresultat har kunskap och färdigheter att tillverka några mer avancerade eller speciella mathantverk inom bär och frukt. kan tillämpa och integrera sina idéer och kunskaper i företagande, mathantverksmetoder och utveckla en eller flera egna produkter som är färdiga för marknadsföring/försäljning i slutet av utbildningen