Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

ISOPA PRODUCT STEWARDSHIP PROGRAMMES

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "ISOPA PRODUCT STEWARDSHIP PROGRAMMES"— Presentationens avskrift:

1 ISOPA PRODUCT STEWARDSHIP PROGRAMMES
Varför “Walk the Talk” ISOPA PRODUCT STEWARDSHIP PROGRAMMES – “WALK THE TALK” STÖDANTECKNINGAR – “VARFÖR” MODULEN Syftet med denna modul är att introducera ISOPA programmet till chefer vid tillverkningsenheter, där vi avser att presentera “Walk the Talk” paketet. Modulen förklarar den generella logiska grunden för industrins initiativ om säker användning av polyuretankemikalier. BILD #1 Denna presentation introducerar ISOPAs program som har som avsikt att göra fabriken till en säkrare arbetsplats. “Walk the Talk” visar att beteende är viktigare än ord Omarbetning 2015

2 ISOPA Member Companies
BILD #2 Först - några ord om ISOPA. Detta initiativ delas av samtliga ISOPAs medlemmar och här ser ni logotypen för de övriga ISOPA-medlemmarna.

3 Fortfarande för många fall med diisocyanatrelaterade skador
Dagens Situation Fortfarande för många fall med diisocyanatrelaterade skador EU Föreskrifter påverkar tillverkare och användare av kemikalier Behov av kontinuerlig förbättring i allas Miljö-, Hälso- och Säkerhetsagerande (MHS) BILD #3 Isocyanater skall användas säkert och kan användas säkert, men lagstiftare är fullt medvetna om att bristande säkerhetshantering pågår i Europa. Rapporter från Tyskland och England framhäver antalet tillbud med yrkesrelaterade lungsjukdomar. Åtskilliga av dessa har orsakats av felaktig hantering av isocyanater. EU föreskrifter, inklusive det framtida REACH, påverkar alla användare av kemikalier. Det finns många anledningar till att förbättra säkerheten vid användning av kemikalier.

4 Förändra till det Bättre
Förändringar i attityd och arbetssätt hos alla inblandade är grundläggande krav för att detta Product Stewardship initiativ skall lyckas ISOPA-medlemmar och nedströms användare har sina egna ansvarsområden inom MHS och Product Stewardship (PS) Tillsammans vill vi undvika onödiga föreskrifter inom PU-industrin genom samverkan och proaktivt Product Stewardship som är utformat för att stimulera ett säkert beteende BILD #4 Förändringar i attityd och i arbetssätt är nyckeln till förbättring. Var och en är ansvarig för MHS-frågor i sin del av kedjan. Men vi måste arbeta tillsammans för att uppnå förbättring genom hela kedjan.

5 ISOPAs “Walk the Talk” Initiativ
ISOPA tillhandahåller genom sina medlemmar konsekvent Product Stewardship information för att hjälpa till att förändra säkerhetsrelaterad attityd och beteende Programmet är skapat för kontinuerlig förbättring, med regelbunden uppföljning Programmet stimulerar GE/ TA, där ISOPA står för GE (detta initiativ) och nedströms användarna står för TA BILD #5 Detta program, fastän initiativet tagits av ISOPA och dess medlemmar, är skapat för att delas med och genomföras av alla. Principen för programmet är kontinuerlig förbättring – det finns ingen slutpunkt då vi strävar efter bättre och bättre standard. Ny personal kommer också att tas in i programmet. För att det skall lyckas måste chefer vid tillverkningsenheter och deras personal vara involverade och engagerade. Detta är grundpoängen med GE <-> TA programmet.

6 ISOPA GER konsekvent product stewardship information via
Ge och Ta principen ISOPA Medlemsföretag Skapa internt träningsprogram för ISOPA paketet. Integrera i ledningensprocesser och definiera gränser ISOPA ‘Walk The Talk’ Paketet Varför Checklista MDI användare TDI användare Annat Användare av isocyanater och polyoler plus Branschorganisationer Grupperingar Systemhus Distributörer Lagstiftare Allmänheten GE TA ISOPA GER konsekvent product stewardship information via Walk the Talk Paketet och dess utbildade personal. Användare TAR in standarden i deras egna aktiviteter som en grund till att kontinuerligt förbättra hanteringen av isocyanater. BILD #6 Den här bilden illustrerar hela programmets grundläggande delar. GE-delen är leveransen av ISOPAs ”standard” paket – men skräddarsydd för en viss fabrik. TA-delen är förhoppningen att användarna av kemikalierna aktivt kommer att använda och marknadsföra detta program i deras egna träningsplaner. Målet är att få ett gemensamt synsätt, enlighet i meddelanden och klarhet om förbättringen av säkerhetsagerandet genom hela industrin. Materialen finns på ISOPAs hemsida ( och kan användas av alla. De kommer att vara tillgängliga för lagstiftare.

7 Bättre anseende och trovärdighet
Förväntningar För Industrin Bättre anseende och trovärdighet Stimulera kontinuerlig förbättring inom hela industrin För Företaget Vara en god granne Färre olyckor och skador → minskad förlust i produktion och färre störningar Motiverade anställda Bättre relationer med lokala myndigheter For den anställda En säkrare och renare arbetsplats för mig och mina kollegor Färre olyckor och skador → mindre påverkan på familjen BILD #7 Denna bild listar upp fördelarna som förväntas för hela industrin, för ert företag och för alla anställda. Dessa kommer endast att uppfyllas om vi alla samarbetar.

8 Ta emot Product Stewardship i en process av kontinuerlig förbättring
Vilken är MIN roll ? Ta emot Product Stewardship i en process av kontinuerlig förbättring Föregå med gott exempel - alltid Vara professionell Vara en i laget → “Walk the Talk” BILD #8 Detta program involverar alla som arbetar tillsammans för att uppnå hög standard.

9 Tillsammans kan vi förändra verklighet och insikt till det bättre “Walk the Talk”
BILD #9 Låt oss göra det!

10 Friskrivningsklausul
Ansvarsfriskrivning för externa dokument ISOPA och dess medlemmar gör sitt yttersta för att tillhandahålla korrekt och tillförlitlig information, helt i god tro och med grundval av den bästa informationen som för närvarande finns tillgänglig. Användare som förlitar sig på information gör dock så på egen risk. Vi ger inga utfästelser eller garantier avseende informationens fullständighet, korrekthet eller tillförlitlighet, och varken ISOPA eller något företag som deltar i ISOPA åtar sig något ansvar för skador av något som helst slag som uppstår till följd av att man använder sig av eller förlitar sig på informationen. BILD #10 Friskrivningsklausul


Ladda ner ppt "ISOPA PRODUCT STEWARDSHIP PROGRAMMES"

Liknande presentationer


Google-annonser