Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Digitalt laborativt centrum Högskolan i Halmstad

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Digitalt laborativt centrum Högskolan i Halmstad"— Presentationens avskrift:

1 Digitalt laborativt centrum Högskolan i Halmstad

2 Digitalt lärande i skolan stödfunktioner
Utvecklingssamarbete Stödnätverk Arbetsgrupp Matematiknätverk (NCM) Språknätverk RUC:s ”Samrådet” DLC

3 Målsättning Projektet har: - genomfört och beforskat/utvärderat utvecklingsinsatser som anpassas efter kommunernas behov och möjligheter. -bidragit till utvecklingen av Högskolan i Halmstads Digitalt Laborativt Centrum, som ett stöd och ett nod inom digitalt lärande i regionen. -tagit fram forskningsområden och forskningsfrågor som processas i regional samverkan. -upprättat strukturer för forskning, utbildning och samverkan inom digitalt lärande i regionen. - Bidragit till underlag till en strategisk och långsiktig plan. - Projektet har kartlagt vilka regionala resurser som krävs för att utveckla lärande med stöd av digitala verktyg och införandet av programmering i grundskola och gymnasium, utifrån läroplanens krav Kartläggningen kan belysa resursbehov för lektionsplanering, teknisk utrustning, utveckling av nya arbetssätt, hantering av digitala resurser, kommunikation med hemmet, osv. Exempel på möjliga målsättningar för kompetensutvecklingsinsatser: (1) Ge lärare kunskaper och färdigheter inom digitalt lärande som stöd för undervisning och att (2) ta fram arbetssätt och strategier för att sprida kunskap inom skolans organisation, genom kollegialt lärande.

4

5 Matematiknätverket Utvecklingsansvariga inom matematik
Samarbete med NCM Sammanställning av forskning IKT/matematik Uppdragsutbildning: Digital kompetens/programmering/matematik

6 Språknätverket IKT-modulerna inom Läslyftet
Fjärrundervisning för nyanlända Språk-Digital kompetens i samverkan

7 Samrådet Samverkansavtal med: Utvecklingsledare på förvaltningsnivå
Kommuner Region Halland Enskilda verksamheter Utvecklingsledare på förvaltningsnivå Fattar beslut om gemensamma utvecklingsområden och forskningssamarbeten Digitalt skapande i skolan (Skolledare) Future Class room Lab (FCL)

8 Future Class room Lab Syftet med Future Classroom Lab (FCL) är att bidra till att skapa inspirerande inlärningsmiljöer som utmanar deltagare (lärare, skolutvecklare, företag, utbildningsinstitutioner, barn och ungdomar mm) att tänka kring sin roll och studenters/elevers/barns lärande kopplat till pedagogik, teknik och design i lärandemiljöer. Med stöd av FCL ska Högskolan i Halmstad, tillsammans med andra aktörer, utforska och problematisera framtidens lärande inom områden som t.ex. elevers/barns och lärares kompetens och roller, inlärningsstilar, inlärningsmiljös design, nuvarande och kommande teknik, samt samhällstrender som påverkar utbildningen.

9 Digitalt laborativt centrum
En regional mötesplats för utveckling av lärande, kreativitet och kultur i det digitala samhällets framkant.

10 Målsättning En regional mötesplats för samverkan, utbildning, forskning, kunskapsöverföring och dialog. Högskolan och regionen ska bli internationellt kända för att flytta fram gränserna och ligga i framkant för digitalt lärande. Förbereda människor för arbeten och upplevelser vi känner och inte känner till idag, genom laborativt lärande, där det digitala är en naturlig del av vardagen.

11 Planskiss över DLC

12 Möjliggörare Hjärnverket (digitalt och analogt lärande inom No/Tk/Ma)
Inspelningsstudio (video/ljud/dialog/musik/undervisning) Rum för skapande (digitalt och analogt aktivt lärande) Rum för kommunikation (Film, dialog, föreläsningar, möten, teater, event mm) Rum för visualisering, syntes, simulering, generering och design (Datorer, Visualiseringsbord, interaktiva tavlor, VR, Double robots, Furhat Robotics mm) Rum för utveckling av kommunikation (workshops, undervisning, dialoger, distansundervisning) Café

13 En liten spaning 2016… Fiberanslutning blir allt mer tillgängligt i Halland. I mobilen har meddelandeprogram blivit det nya operativsystemet. I digitala medier har reklam/exponering exploderat det senaste året. Gällande betalningar, har vi nu mobila plånböcker. För e-handel, har leveranser och frakt förändras drastiskt och online-shopping och dating ökar. Företag använder internet för att sänka sina driftskostnader.

14 Utan tvivel är man inte riktigt klok! (Tage Danielsson)
Som Högskola och akademi kan vi bidra med forskning, utvärdering, analyser, utvecklande av ny kunskap och produkter, samt genomföra utbildningsinsatser.


Ladda ner ppt "Digitalt laborativt centrum Högskolan i Halmstad"

Liknande presentationer


Google-annonser