Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Uppdrag Socialt företagande

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Uppdrag Socialt företagande"— Presentationens avskrift:

1 Uppdrag Socialt företagande
Framtagande av policy samt utröna möjligheterna för förbundets parter att få tillgång till arbetsträningsplatser

2 Uppdrag från styrelsen
”Förbundet avser att under verksamhetsåret 2017 påbörja arbetet med att främja socialt företagande i Stockholm. Detta sker genom att anordna forum för att öka kunskapen om socialt företagande hos chefer och medarbetare samt att starta dialogen mellan berörda parter. Förbundet avser även att kartlägga möjligheter för och behov av socialt företagande i Stockholm samt möjligheter för parterna att köpa arbetsträningsplatser av sociala företag. En strategi och policy för förbundets fortsatta arbete med socialt företagande tas fram under verksamhetsåret”. Parterna i Samordningsförbundet Stockholms stad är Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Stockholms läns landsting och Stockholms stad.

3 Mål och syfte med uppdraget
På individnivå: Få deltagare inom MIA-projektet att få möjlighet till arbetsträningsplatser på sociala företag. På strukturnivå: Målet är att utveckla det sociala företagande i Stockholm för att bredda arbetsmarknaden för förbundets målgrupper så att antalet ASF-företag ökar i Stockholms stad.

4 Beslut den 1 juni 2017 Styrelsen beslutade igår att förbundet ska anställa en utvecklingsledare Socialt företagande snarast och som ska arbeta med uppdraget fram till Arbetsuppgifter: Kartläggning av sociala företag i Stockholm Utveckla nätverk och starta dialogmöten Skapa en policy för förbundet Genomföra upphandling med reserverade kontrakt*

5 *LOU - reserverade kontrakt
Nya möjligheter med nya LOU: Reserverade kontrakt har införts och det innebär att vilket företag som helst kan lämna anbud, men anbud kan bara antas om företaget har arbetsintegrering som huvuduppgift och minst 30% av arbetsstyrkan tillhör personer med funktionsnedsättning eller av personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden.


Ladda ner ppt "Uppdrag Socialt företagande"

Liknande presentationer


Google-annonser