OVERdrive ™.  OVERdrive bidrar dels till att maximera uthålligheten under intensiv fysisk aktivitet, dels till mer energi och snabbare återhämtning.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Träningslära med kost.
Advertisements

PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Hur mycket äter vi? Bara vart femte barn får i sig så mycket frukt och grönt som kroppen behöver för att må bra. Vi borde äta dubbelt så mycket jämfört.
Resultat från en nationell undersökning, Riksmaten vuxna
Hälsa och Kondition.
DET HÄR BEHÖVER VI FÖR ATT MÅ BRA:
Hem – och konsumentkunskap Sjöfruskolan VT-12
Bra mat för dig – som tränar
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
Mat och hälsa åk 8.
Potential och försäljningsmöjligheter
Viaskolan Ht – 13 Ninweh, Ilona & Björn
Kostföreläsning Repetition
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Näring och individuella behov åk 8
Mat och hälsa åk 6.
Matsmältningssystemet
Träningslära Kondition
-Betydelsen av vad du äter och när du äter
Äldres mat och hälsa Undernäring och hälsoekonomi
Kroppen Träning Hälsa och kost Allemansrätten
Vad behöver vi mat till? Energi Byggmaterial Cellandning:
Näringsämnen Proteiner: Fett: Kolhydrater: Vitaminer och mineraler
ENERGI.
Kost för idrottare.
GTU nivå 2. Träningslära, teori
Jennie Johansson Leg. dietist
Fysisk aktivitet, kost och hälsa
Kost i sport Tartu 2014 Ilja-Ülo Nukka Siavash Ehsan Rosta.
Hälsa och Kondition.
Vad finns i maten?.
Ekologi- Äta och ätas Ekologi - läran om hur organismer samspelar och påverkar varandra. Ekosystem – organismerna som lever i ett speciellt område. Kan.
Mozhgan( Mona) Zeiae Mehr Programhantering JBKompetens
Och terminens avsnitt handlar om……….
En aktiv livsstil.
Träningslära ÅK8.
Weight Loss Challenge – viktutmaning. Välkommen! Ha mobilen avstängd Skriv ner alla frågor.
Musklerna Ca 50 % av kroppsvikten.
TR90 Omvandla ditt liv på 90 dagar. När det handlar om att utveckla en VÄLBALANSERAD SUND LIVSSTIL, finns det MÅNGA HINDER som miljoner av oss försöker.
©Johan Johansson. Kost Sömn Träning ”Ju hårdare träning desto viktigare blir återhämtningen”
Bra mat för unga idrottare Erik Hellmén Ansvarig Nutrition/ANDT Folkhälsoenheten, Örebro läns Idrottsförbund Örebro Universitet & Restaurang Högskolan.
Repetition av näringslära
TR90 ® Omvandla ditt liv på 90 dagar. Mer än en TREDJEDEL av EU:s vuxna befolkning är överviktiga idag Situationen i EU.
Hur påverkar sömn & frukost vår vardag. Hur viktigt är det egentligen?
Diskussionsfrågor Har du bra balans mellan träning, vila och mat?
Kostföreläsning med inslag av förebyggande träning för knäskador Rebecca Pedersen Företagssköterska, kostrådgivare och styrketräningsinstruktör.
Träning (träna rätt) Minska risken för skador samt prestera bättre, orka mer, skjuta hårdare, springa snabbare mm. Bygger upp muskulatur samt tränar hjärta.
Bra mat för dig som tränar. SömnTräning Kostintag Prestationsutveckling.
Bra proteinkällor Ägg Kyckling Fisk Kött Keso och kesella.
Ät mat du tycker om Utgå ifrån din aktuella kostvana och försök att förbättra den Hitta alternativ som passar dig Man kan äta allt, men inte alltid och.
Den bästa förutsättningen för att prestera bra får du om du äter 2-3 timmar före träningen Den bästa återhämtningen och den optimala effekten av träningen.
KOST Varför måste vi äta och dricka? En bil behöver bränsle för att fungera. Med kroppen är det likadant, den behöver bränsle för att orka leka, springa,
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Pharmanex® Bone Formula
Kostråd Här följer några kosttips. Kom ihåg att äta varierat, mycket grönsaker som rotfrukter, broccoli och frukt samt lasta i er kolhydrater och proteiner.
Matens kemi Vilka ämnen behöver du få i dig? Kolhydrater Fett
Energi och Näringsämnen
Kost 2 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
Kost 1 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
Hälsa och livsstil åk 8 kondition
Hälsa och livsstil åk 7 Kondition.
Kost En bra och balanserad kost innehåller: Kolhydrater Proteiner
- Personlig Tränare - Kostrådgivare - Integrativ Coach
Energi och Näringsämnen
Vitaminer.
Källa: Tillämpad Näringslära, Stockholms läns landsting
Kost för prestation.
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Tipspromenad.
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Presentationens avskrift:

OVERdrive ™

 OVERdrive bidrar dels till att maximera uthålligheten under intensiv fysisk aktivitet, dels till mer energi och snabbare återhämtning.

Näring för intensiv fysisk aktivitet  Människor som genomgår perioder av intensiv fysisk aktivitet  med samma kostvanor som resten av befolkningen  borde anpassa sitt näringsintag för att prestera maximalt  med unika kostbehov som ett resultat av deras ansträngningar  perioder av viktnedgång eller andra begränsningar i kosten  stöder immunsystemet under intensiva perioder före träningen  hjälper till vid återhämtning efter den fysiska aktiviteten.

Människor äter under perioder av intensiv fysisk aktivitet liknande kost som resten av befolkningen  Bristfälligt intag av nödvändiga vitaminer och mineraler är vanligt i västvärlden.  Det är svårt för de flesta att nå det rekommenderade kostintaget (RDA) av nödvändiga vitaminer och mineraler.

Idrottsmän äter liknande kost som resten av befolkningen  I USA 1995 var andelen vuxna som åt minst 5 frukter och grönsaker 20 % och i Skottland var den 3 % (Br J Nutr 1998;80: ).

 Undersökningar har klart visat vikten av lämpligt näringsintag för träningsprestationen.  Områden inom vilka näringsintaget kan ge stor påverkan på träningsprestationer är  kroppsvikt och sammansättning  tillgång av verksamma ämnen  återhämtning efter träningspasset  immunsystemets funktioner.

Unika kostbehov som ett resultat av fysisk ansträngning  Viktnedgång  Personer kan vilja gå ned i vikt eller minska mängden kroppsfett för att få större muskelmassa.  Sportprestationer och upptagning av näringsämnen kan försämras vid hög energiförbränning. Vid hög förbränning finns det dessutom risk att kroppen inte bara bryter ned fett, utan även muskelmassa.

Unika kostbehov som ett resultat av fysisk ansträngning  Pressen att nå en låg vikt eller ett visst kroppsspecifikt mål kan leda till att man begränsar sitt kostintag på ett mycket kännbart vis.

Unika kostbehov som ett resultat av fysisk ansträngning  Resa  Personliga erfarenheter och berättelser  Näringsmässig  Mattillgång  Matsäkerhet  Uttorkning  Förändringar i kroppsstorlek (förlust av muskelvävnad under längre resor)

Unika kostbehov som ett resultat av fysisk ansträngning  Stöd för immunsystemet behövs  Intensiv fysisk träning kan ge negativ effekt på immunsystemet och öka förekomsten av infektioner i de övre luftvägarna

Unika kostbehov som ett resultat av fysisk ansträngning  Återhämtning efter en period av intensiv fysisk aktivitet.  En av de viktigaste aspekterna för vår förmåga att prestera vårt bästa är möjligheten vara fysiskt aktiv så intensivt som möjligt utan att överanstränga sig och till slut bli utsliten.

OVERdrive ™  OVERdrive innehåller:  Mineraler  B-vitaminer  Antioxidanter  Proteinspjälkande enzymer  Ersätter mineraler och elektrolyter.  Tillför mineraler för musklernas funktioner.

OVERdrive ™  Vem bör ta OVERdrive?  Vem som helst som är inne i en intensiv period av fysisk aktivitet eller träning.  Hjälper till under och efter perioder av intensiv fysisk aktivitet.  Dosen är baserad på vikt och den fysiska aktivitetens varaktighet.