Skadeförebyggande arbete ur ett Malmö- perspektiv.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Räddningscentralen Stockholms län
Advertisements

Målstyrning utifrån Lag om skydd mot olyckor
Tillsyn över målstyrd verksamhet Tillsyn över resultat Likvärdigt och tillfredställande skydd.
Trygghetsmätningen 2011 Borås
Presentation av Stiftelsen Tryggare Sverige. 2 Tryggare Sverige - en ny aktör inom trygghetsområdet •En professionell NGO (non governmental.
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Tillbyggnad småhus När krävs bygglov? Förutsättningar för bygglov
En introduktion till Datakommunikation och Säkerhetstänkande
Utbildning i brandskydd
På arbetsplatsen Hot och Våld.
Nyheter från Länsstyrelsen •Miljötillståndet i Skåne, Bosjökloster 5 dec. •Ny organisation för Länsstyrelsens miljömålsuppföljning •Vägledningar, 3 st.
Omsorg Projektet: Bättre introduktion genom kommunal samverkan
Personuppgiftslagen.
Lag om skydd mot olyckor
LSO som verktyg i det kommunala säkerhetsarbetet
Kurslitteraturen består av 11 kapitel som var och en belyser olika delar av automatiseringstekniken. De utgör fristående delar men har en gemensam röd.
IT-rätt – en introduktion
MIIS 2003 – User Identity Lifecycle Management
§ 41 Räddningstjänstlagen
Syfte Att belysa den framtida befolkningsutvecklingen och vilka finansiella konsekvenser det medför vid den kvalitet och omfattning av kommunal service.
Projektstyrning av exploateringsverksamheten inom Fastighetskontoret i Malmö Stad MEX-dagarna 8-9 nov 2006 Monica Johansson Fastighetskontoret MALMÖ STAD.
IT-UPPHANDLING Föredrag vid SFMI:s konferens den 4 november 2014
Samhällsplanering omfattar riktlinjer för utveckling av bebyggelse, service, kommunikationer, infrastruktur och miljö. Samhällsplanering inbegriper stadsplanering.
Handlingsprogram enligt LSO
Visionary solutions, provided with care.
Önskemål om omplacering Ärendet föredras för Au/Au:s delegater Ärendet bereds inom förvaltningen Ärendet återförs till Au/ Au:s delegater Beslut Omplaceringsprocess.
Var rädd om DIN kommun!. Att elda kan bli dyrt. Brand i en papperskorg kan sluta med en nedbrunnen skola. Det som börjar med lek kan sluta med mordbrand,
Brandlarm/Brandvarnare
DEN NYA KAMERALAGEN.
Samhällets krisberedskap – kommunen i fokus
Mall för årsplaner i SSP VFA Mall för årsplaner i SSP Kartlägg Beskriv lokalområdet och de ungas levnadsvillkor i området. -det objektiva.
MIFO fas 1-inventering ”Företagets Namn” Bilden på fastigheten är hämtad från lantmäteriets 50-tals karta. Ev kan man här lägga in en bild kopplad till.
Strategi för energieffektivisering Fastigheter. Steg 1 Arbetsgrupp och mallar Precis som på transportsidan tillsattes en arbetsgrupp, bestående av fastighetsingenjörerna/driftansvariga.
Segelflygets miljöpolicy Vår verksamhet skall präglas av en helhetssyn på kvalitets-, säkerhets- och miljöfrågor Segelflyget skall verka för att med god.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar
Lokalt exempel RSA & HP med helhetssyn
Risker med förorenade områden i länet
INTUITION OCH INTENTION. Intentionen arbetar som drömmen. Freud menar att vi bearbetar problemet genom att röra oss i en cirkelrörelse runt problemets.
SKAPAD AV. Trygghemma med digital teknik - går det att samordna? - Svar: Kort sikt, nej- Lång sikt, ja.
1 Jämförelser med hjälp av olika databaser Hans Ekholm SKL Zara Bohlin RKA Agenda Allmän presentation av statistikkällor Visning av Kommundatabasen Visning.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Trygghet och säkerhet En allt viktigare politisk fråga?
Mål i Södertälje Miljökontorets mål för människors hälsa.
2 Brottsoffermyndigheten Värna brottsoffers rättigheter, behov och intressen. Samla och sprida information.
En kartläggning av skyddsvärda insekter på sandmarker och torrängar Inventering av Nybro kommun Niklas Johansson, Baskarp.
Träningsansvarig. Liten hjälp för träningsansvarig. Som grund ligger anvisningar för lure coursing verksamheten som finns att ladda ner från PKLC hemsida.
År Jord Skog Totalt
© Brandskyddsföreningen ”Skydda ditt hem-branden tar allt Ansvar för fastighetsägare - Cirka 120 personer dör varje år i bostadsbränder -
MSB:s syn på stödet till den enskilde Skånsk brandskyddsdag 9 september 2010 Svante Werger Kommunikationsdirektör.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar #grundSoL Introduktion till gemensamma grunder för samverkan.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Räddsam Skåne räddningstjänsterna i samverkan Nationell strategi Regional strategi för stärkt brandskydd för den enskilde.
Jord- och skogsbruket är Sveriges mest olycksdrabbade bransch. Varje år omkommer personer, flera av dem barn. Skog 24 % Vedhantering 9 % Djur 20.
Tertial 3 RAPPO RT uppföljning av bostadsplanering och byggande STADSBYGGNADSKONTO RET
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Material och metodstöd När projekt LOS avslutas kommer MSB:s linjeverksamhet att fortsätta.
Vi är din IT-avdelning Alla storföretag har IT-avdelning / IT-chef. Mindre företag har inte resurser till samma lösningar. Vi erbjuder småföretag samma.
Hur bygger man in trygghet och säkerhet i livsmiljön?
Här finns ett antal bilder som du kan använda i din undervisning
Modell för säker trafik
Syftet med avvikelserapportering?
Borås Stad Certifierad av WHO som en Säker och trygg kommun sedan 1998
CKS -Centrum för Kunskap och Säkerhet-
Enheten för mottagande av nyanlända elever
KIRA-digi – digitaliseringen av den byggda miljön och byggandet 2016–2018
Nationell järnvägsdatabas- NJDB
Incidentrapporteringssystem – RISK En incident är ett tillbud, olycka, skada eller annan oönskad händelse. En arbetsskada räknas också som en incident.
Vill du bli mästerdetektiv?
VÄLKOMNA! Bakgrund För att stadsdelsförvaltningen ska kunna arbeta på ett effektivt sätt med arkivfrågor ska det finnas både arkivansvarig och.
Skador 2006, Antal & Kostnader
Presentationens avskrift:

Skadeförebyggande arbete ur ett Malmö- perspektiv

Skadegörelse på SAMTLIGA FASTIGHETER Glaskross Inbrott Klotter Skadegörelse Brand anlagd Vattenläck

Statistik med skador med uppsåt..

Bevakningstjänster

Skadegörelse och sabotage av olika slag drabbar ofta kommunala byggnader. Skolor och förskolor är objekt som ofta är utsatta. Detta är ett problem som framförallt drabbar verksamheten. Brand är det som ofta drabbar hårdast och gör att verksamheten får finna alternativa lokaler under en längre tid. Förutom avbrottet för verksamheten ställer de försäkringsgivare som finns för Sveriges kommuners krav på att man ska arbeta med säkerhet i sina byggnader och då framförallt skolor och daghem. Den andra delen är att arbeta med ett effektivt och bra tekniskt skydd av fastigheterna i form av olika typer av larminstallationer. Detta projekt är tillsatt för att se över hur det tekniska skyddet ser ut. Anlagda Brand gruppen

Innehållet i mallen belyser följande: Byggnadsinformation Tillträdesskyddet Brandskydd Yttre miljö Rapportdel/sammanfattning Åtgärdsförslag (om det finns) Innan inventering: Samlat info om objekt Kontakt med ansvarig Bestämma tid för inv. Vid ankomst till objekt: Överblick av objekt via detaljplan (Fotografering) Under inventering: Frågor ställes, genomgång av mall Ser på de olika tekniska lösningarna Yttre runda Fotografera Efter inventering: Yttre runda ensam Fotografera Dokumentera På kontor: Sammanställning Genomgång av materiel Inventering

Säkerhet och Beredskap Gatukontoret Stadsfastigheter Anlagda Brands aktörer

Översikt på kameranätet.. skola Säkerhets- samordnare Larmcentral

Kameraövervakning på skolor forts.. Från skola till Larmcentral

Typ av kameror... Nya modeller Äldre modell Rörlig Fast

Kameraövervakning på skolor.. Följande skolor har kameraövervakning.. Möllevångsskolan Sofielundsskolan Apelgårdsskolan Kryddgårdsskolan Rosengårdsskolan Värner Rydénskolan Stenkulaskolan Örtagårdsskolan Lindängeskolan Videdalskolan Höjaskolan

Medial uppmärksamhet

STATISTIK PÅ SKOLOR