Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Borås Stad Certifierad av WHO som en Säker och trygg kommun sedan 1998

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Borås Stad Certifierad av WHO som en Säker och trygg kommun sedan 1998"— Presentationens avskrift:

1 Borås Stad Certifierad av WHO som en Säker och trygg kommun sedan 1998
Det går också bra att använda ett foto som bakgrund på presentationens förstasida. Tänk bara på att bakgrunden inte får bara för rörig om det ligger text på den. Här har en vit, halvgenomskinlig platta använts för att texten ska synas tydligare. Tänk på att alltid har luft runt texten om du använder en ruta. Texten ska aldrig ligga tätt intill rutans kanter. All text vänsterställs.

2 Certifiering 2013 Högre nivå på säkerhets- och trygghetsarbete än landets kommuner. Reflexvästar till förskolebarnen och dess personal Fixartjänst – Gratis service åt dem som är 67 år eller äldre. Samverkansavtal mellan Polisen och staden. Mobile Info Center – Informatörer som kan förmedla säkerhetsinformation på flera språk. Program för tillgänglighet och en tjänsteman som arbetar heltid med tillgänglighetsfrågor Säkra och trygga förskolor och föreningar Utbildningar för barn i Säker cykling och första hjälpen

3 WHO´s 7 indikatorer En infrastruktur baserad på medverkan och samarbete, ledd av en tvärsektoriell grupp som är ansvarig för främjande av säkerhet i sin kommun. Långsiktiga, varaktiga program omfattande båda könen och alla åldrar, miljöer och situationer. Program som riktas mot högriskgrupper och miljöer samt program som främjar säkerhet för utsatta grupper. Program som är grundade på tillgänglig forskning. Program som dokumenterar skadornas frekvens och orsak. Förfaringsätt för utvärdering för att bedöma sina program, process och effekten av förändringar. Fortgående deltagande i nationella och internationella Safe Community nätverk. Tänk på att inte ha för mycket text i din presentation. Ett fåtal punkter med ett eller några ord räcker. Den som läser texten bakom dig klarar inte av att lyssna på vad du säger samtidigt. All text vänsterställs.

4 Områden Borås arbetar med

5 Exempel på insatser. Trafiksäkerhet Skulpturbiennal No limit
Säkra och trygga föreningar Borås rent och snyggt Säkra och trygga förskolor Medborgarlöfte 80-årsdagar Fixartjänster Broddar till 65 + Tillgänglighetsdatabas Trygghetsvandringar i skolan Säker cykling Första hjälpen Trygga och säkra barn på BVC En kommun fri från våld

6 Diskussion Vilken roll har förvaltning/nämnd/organisation för roll i det skadeförebyggande arbetet? Vad kan vi göra tillsammans med andra?


Ladda ner ppt "Borås Stad Certifierad av WHO som en Säker och trygg kommun sedan 1998"

Liknande presentationer


Google-annonser