Leva tillsammans.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Advertisements

Ett filter i huvet Här följer ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på om du vill ha manuset separat. Om du.
Barnanpassad utredning
Etik Hur ska vi vara mot varandra?
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Släktskapsregeln för 6a
Åk 9 - året då det händer -.
Vad vi jobbar med • Folder på anslagstavlan • Veckobrev • Bloggen Hur tycker ni det fungerar med bloggen?
Anna Kesselfors, Sunnerbyskolan F-6, Sorunda –
Hur du skriver en bra historia
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Det va en gång en katt och hund del 1
Ett utbildningsmaterial från Fairtrade Sverige
HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA.
Psykisk hälsa på 1177.se och UMO.se
Judendomen.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Att skriva en artikel.
När blir ett ord svenskt då?
Kafka hos familjeterapeuten Diskussionsövning. Förberedelser Ni ska bli fyra grupper. – Gregor – Mamma – Pappa – Syster.
Lag och Rätt.
Klok filosofi … ?.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Revolution Vad är en revolution?.
Klok filosofi.
Ta ställning och handla!
Etik.
EVA OCH CLAES – En berättelse om våld och brott i nära relationer.
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Vad är  ? Och vad har man det till?. Nio uppgifter Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Välj en av dessa nio uppgifter och utför.
Fair-play? Hur vi uppträder mot varandra & mot andra.
Välkomna!.
Marcus berättar lite om sig själv
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Anders Hummel, Nolhagaskolan, Alingsås –
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Etik och Moral Läran om rätt och fel.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Upplägg Förmiddag: Fokus på teorier –Tillsyn –Följsamhet –Implementering Diskussionsövningar i relation till teorierna Eftermiddag: Tillsyn i praktiken.
Vem är du?.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Nätmobbing/Cyberbullying
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
ETIK - MORAL.
Enkäten Arbetsmiljöundersökning. Enkät - Massor med problem  Er ”klient” har massor med problem. Ta fram de tre viktigaste.
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
SAMHÄLLET – Är människor, grupper och organisationer som agerar tillsammans för det gemensamma intresset.
Religionskunskap 1, 50 p. Religionskunskap 1, 50 p.
Del 1 – mellanösterns bokreligioner
Etik.
Etik och ledarskap.
Det va en gång en katt och hund del 1
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
MAKTLEKAR.
Moral och Etik Moraliska frågor berör frågor om vad som är rätt och fel/orätt, ont och gott. Andra vanliga begrepp som använd är bör, plikt och rättvisa.
Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Socialpsykologi.
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
DU ÄR VIKTIG!. Varför? Du kan lyfta barnens självförtroende och främja deras välmående. Du kan identifiera styrkor och inge hopp. Du kan ge insikter och.
+ Etiska begrepp. + Etik och moral I valet om vad som är rätt eller fel visar vi vår moral Rätten till abort Dödsstraff Donera sina organ Ska man förlåta.
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Etik & moral.
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2017
Etik & moral.
Presentationens avskrift:

Leva tillsammans

Viktiga ord att kunna Vad betyder orden: Solidaritet Gemensamt ansvar t ex att vara gemensamt ansvariga i åk 6 att alla ska må bra. Jämlikhet Alla är lika värda Empati Medkänsla Rättvisa Alla har lika mycket eller lika bra Skyldighet Plikt, ansvar att t ex är det din skyldighet att göra läxan Moral Regler om vad som är rätt och fel

Högläsning Att vara kompisar Följ med när Sofie läser högt. Diskutera med kompisen bredvid Hur känns det efteråt när man gjort en kompis ledsen? Är det OK att berätta om man är arg eller ledsen? Varför är det ibland svårt att be om förlåtelse? Varför är det ibland svårt att förlåta?

Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Vad betyder den gyllene regeln? Skriv upp den gyllene regeln på ett fint papper och gör en fin ram runt. Den gyllene regeln: Du ska behandla andra så som du själv vill bli behandlad.